1. Rare vs. Microsoft

Rare vs. Microsoft

Zoals iedereen weet is Rareware nu van Microsoft...

Nintendo zag blijkbaar geen toekomst meer in een samenwerking met Rare en zoals ieder gezond en groot bedrijf zou doen heeft het Rare laten vallen. Persoonlijk lig ik, als Nintendo bezitter, niet echt jankend in een opgerold bolletje in de hoek te huilen om het verlies van Rare.(Nou, heel even dan). Kijk, Rare heeft briljante games uitgebracht tijdens de Nintendo64 periode maar onmisbaar is Rare niet. We hebben het wel over Nintendo hier, the granddaddy of them all.

Zonder Nintendo zouden we nu nog allemaal iedere zondag gezellig met de hele familie aan het ganzenborden zijn.(Of Mens-erger-je-niet, wat je pis maar warm houdt). Nintendo kan echt wel zonder Rare, anders deden ze het niet weg. Dus al die randdebielen die lopen te miepen dat het gedaan is met Nintendo kunnen maar beter hun mond houden, want ze weten blijkbaar niet waar ze het over hebben.(Niet dat het gebeurt, ze zullen gewoon blijven miepen). Vroeger was ik een diehard Sega-fan en hield ik helemaal niet van Nintendo, maar ik had er nog altijd wel respect voor. (Iets wat vele acne bedekten tegenwoordig niet hebben).

Nintendo heeft zoveel betekent voor de games industrie, dat wil je niet geloven. Ik weet dat Atari er eerder bij was, maar dankzij Nintendo werd de gamemarkt heel wat toegankelijker en simpeler voor de consument. Dus de volgende keer dat je tijdens je puisten uitdrukken iets slechts over Nintendo zegt, bedenk je dan wel dat je dankzij Nintendo een console hebt om op te spelen.

Ik wil ook even terugkomen op het fanboyisme van de laatste tijd. Wat mij vooral hier op het forum opvalt, is dat veel mensen zich meteen aangevallen voelen als iemand commentaar op hun mening, console of favoriete game heeft. Ik heb vele voorbeelden gelezen, en zelf meegemaakt, waar mensen helemaal gek werden als iemand iets zei wat ingaat op hun visie over iets. (Kan me nog iets over Project Gotham herinneren, hahaha...).

Kijk, dit is een forum mensen, en ieder heeft zijn eigen mening en visie over games en de industrie. Dat je erover discussieert, ok, maar dat je dan moord en brand gaat lopen schreeuwen is nogal overdreven. Mensen uitmaken voor geen echte gamer etc. slaat helemaal nergens op, want wat is een echte gamer nou? (Heb ik het daar al niet een keer over gehad?).

Wat ik ook raar vind is dat als iemand zegt, ik vind dit en dat mooi, zonder volgens anderen een goed argument te geven, hij gelijk voor n00b, fanboy of wat voor hippe scheldnaam dan ook wordt uitgemaakt. Soms heb je geen reden nodig om iets mooi of slecht te vinden, je weet dan niet precies hoe je dat uit moet leggen. Ga dan niet als een horde Tartaren over die persoon heen, soms weet je niet precies waarom je iets wel of niet leuk vindt.

Ik wil ook nog kwijt dat ik EINDELIJK warm begin te lopen voor de Xbox. Dit komt omdat ze nu EINDELIJK een tros games gaan uitbrengen waar je een console voor zou kopen.(onder andere Project Ego). Ja, het duurde even maar eindelijk lonkt de Xbox naar Marcel. Ik zal binnenkort wel zo’n koelkast ophalen met enkele games, eerst even mijn huiskamer anders inrichten om ruimte te maken.(Die ene kast kan wel weg, past ‘ie daar net in). Maar nee, even serieus, de box komt nu eindelijk met erg aantrekkelijke games, vooral Project Ego spreekt me heel erg aan. Het idee dat je een digitaal leven gaat lijden vanaf je vijftiende tot aan je dood is erg tof. Ik zie mij al m’n vrouw uitzoeken en kindertjes met haar breien, die ik vervolgens kan africhten. (Toooooof!!). Ja, ik zal één dezer weken dat ding maar ophalen...

Nou, ik laat het voor deze keer er maar bij, geen zin meer om te tippen. Dus lieve IG-kindertjes, oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren