1. Astro Boy

Astro Boy

Astro Boy wordt door velen gezien als de moeder van alle manga en animé. Tegenwoordig wordt zo’n beetje van elke populaire animé een spel gemaakt. Er is ook al een tijdje een nieuwe animé van Astro Boy in de Verenigde Staten en Japan te bewonderen. Daarom is het dan ook niet gek dat Sonic Team van Sega ook aan een Astro Boy spel werkt voor de populairste spelcomputer in Japan, de PlayStation 2.

Astro Boy werd in 1951 bedacht door de legendarische tekenaar Osamu Tezuka. Het verhaal van Astro Boy doet sterk denken aan het wereldberoemde sprookje van Pinokkio.

In dit geval heeft ene Dr. Tenma een mechanische robotjongen laten maken om zijn verloren zoon te vervangen. Dr. Tenma zit echter vol met snode plannen, maar helaas voor hem is Astro Boy rein van binnen en strijdt hij tegen het kwaad (met Dr. Tenma als aartsvijand).

In het spel kan je als Astro Boy in Metro City spelen. Je krijgt hier je verschillende missies en opdrachten die je met behulp van een uitgebreid arsenaal aan bewegingen kan voltooien. Daarnaast kan je zowel vliegend als te voet op pad gaan. Het vliegen zal een belangrijk aspect vormen en voer je via de rechterstick uit. Veel gevechten zullen dan ook in de lucht plaatsvinden en daarnaast zal er ook door gekleurde ringen gevlogen moeten worden, net als in het oude Saturn spel, overigens van dezelfde ontwikkelaar: NiGHTS Into Dreams.

Op visueel gebied zal Astro Boy proberen trouw te blijven aan de nieuwe animé. Karakters en omgevingen lijken precies op hun evenbeeld uit de show en er zullen ook korte filmpjes uit deze show tussen de missies door getoond worden. Spelers zullen alle zeven van Astro Boy’s speciale krachten kunnen gebruiken en nodig hebben tegen verschillende vijanden. Zo zal je bij de ene eindbaas je snelheid moeten gebruiken en bij een andere je x-ray vision.

Met de naam van Sega’s Sonic Team achter het spel kan Astro Boy een erg goede titel worden. Het is echter wel een groot risico om met deze oude held aan de slag te gaan en de kracht van de originele manga en de animé in een spel om te zetten. Want komen alle krachten wel evenveel aan bod, werkt de camera wel goed tijdens het vliegen en bevat het spel de sfeer van animé? Er zijn nog genoeg vragen die we op de E3, waar het spel te spelen zal zijn, gaan beantwoorden.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

  • ziet er vet uit :D

  • Voor jou wel he

    Jij bent zeker zon stoere Xbox player die met volle glorie al die PC poorts speelt…..

  • @xtoc voor ieder doelgroep een game… GC heeft bijna alleen maar kinderspellen, en voornamelijk de goeie spellen zien er kinderlijk uit bijv. zelda…

  • Phew… die manga is al… 50 jaar oud? Volgens mij een van de eerste manga's, en daar wordt nu pas een game van gemaakt, opvallend.

  • Was dacht ik wel een game voor op oudere platformen. NES ofzo.

  • Atro boy is gewoon da shiznit, geen slecht woord daarover!

  • Ziet er leuk uit, al heb ik er verder eigenlijk nog nooit van gehoord…..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren