1. The Sims 2

The Sims 2

Met een gerust hart kun je stellen dat de game ‘The Sims’ een geweldige goudmijn is voor uitgever Electronic Arts. Miljoenen exemplaren van de game verwisselden bij de toonbank van eigenaar. En dat was nog niet alles: er verschenen ook nog eens talloze uitbreidingspakketten voor The Sims, waarmee je je eigen gecreëerde figuur op vakantie kon sturen of kon laten proeven van eindeloze rijkdom.

Na deze zee van uitbreidingspakketten komt er in september dan echt een vervolg op The Sims: The Sims 2.

The Sims 2 belooft vooral ‘realistischer’ te zijn. Nog steeds is het de bedoeling of een of meerdere poppetjes op je scherm feilloos door het leven te leiden, alleen spelen de karaktereigenschappen nu een grotere rol. Begin je bijvoorbeeld als een grote lul, zal je niet zomaar van deze reputatie afkomen; en begin je als een verschrikkelijk lui persoon zal je binnen de kortste keren zien dat je je eerste ‘love-handles’ te pakken hebt. Weinig douchen of badderen zal als resultaat hebben dat andere Sims liever met een hele boog om je heen lopen. Verder is het erg leuk dat je daadwerkelijk ouder wordt. Begin je als een hippe twintiger, na lang spelen zal je ontaarden in een een relaxte veertiger en uiteindelijk zelfs in een tevreden opa. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien, uiteraard.

Een andere in het oog springende vernieuwing is de hogere complexiteit van relaties. Dat klinkt verschrikkelijk: in The Sims was het onderhouden van relaties zo ongeveer het meest frustrerende punt omdat het veel tijd kostte en lang niet altijd het gewenste resultaat opleverde. In The Sims 2 zal het onderhouden van relaties simpeler worden, en erg belangrijk: minder tijd kosten. Behalve dat zijn de relaties die je sim onderhoud dieper en persoonlijker. Zo is er een duidelijk onderscheid tussen ‘vage kennissen’ en ‘goede vrienden’, en zijn ook liefdesrelaties meer opgebouwd zoals dat in het echte leven ook geschiedt.

Een ander leuk nieuwigheidje is de toevoeging van iets dat Electronic Arts zelf ‘DNA’ noemt. Dit houdt in dat als je sim begint aan de kweek van nageslacht, dit nageslacht de zelfde karaktereigenschappen zal hebben als de vader en de moeder.

Aangezien je sim natuurlijk niet langer genoegen neemt met de bouwkundige beperkingen uit het originele The Sims, vind je in het vervolg legio nieuwe mogelijkheden tot het neerzetten van een ideaal woonstulpje. Zo ben je bijvoorbeeld niet langer gebonden aan slechts één woonlaag naast de begane grond, nee, je kunt je huis nu laten bestaan uit meerdere verdiepingen, waardoor je ware paleizen uit de grond kunt stampen.

Verder zul je talloze nieuwe behangetjes, dakpannen, ramen en meubels in de game vinden.

Op grafisch vlak treffen we ook de nodige verbeteringen. Het meest opvallend is uiteraard de omschakeling van 2 dimensionale spelbeelden naar 3 dimensionale tegenhangers, wat het geheel een wat natuurlijkere uitstraling geeft. Vooral de Sims zelf zien er een stuk beter en levendiger uit dan in het eerste deel. Wel moeten we het nog steeds doen met gecencureerde beelden als een Sim zich ontdoet van zijn of haar kledij. Patches doen gelukkig wonderen ;).

Al met al kun je concluderen dat The Sims 2 in potentie een erg leuke game is. De kleine irritatiepuntjes lijken te zijn verdwenen, en je hebt weer een hoop meer opties om het je sim naar zijn zin te maken.

Enige punt is, het blijft ‘The Sims’, de gameplay verandert niet drastisch. De spelopzet is hetzelfde, er zijn enkel wat dingen verandert. Trok het origineel je totaal niet, zal ook The Sims 2 je niet kunnen bekoren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit wordt zoooooo'n vette game, maarja, daar zullen jullie allemaal het wel niet mee eens zijn.

 • The Sims??? Nog nooit van gehoord…

 • ik vind sims dom, en het zal altijd zo blijven denk ik.

  leuk voor een paar dagen:)

 • deel 2 pas… damn dacht dat ze al bij deel 14 zaten ofzo.. tja als al die updates niet als nieuwe delen tellen.. waarom deze dan wel.. zit EA kennende ook totaal geen vernieuwing in.. zou dus ook een upgrade moeten zijn en geen nieuw deel.. ach boeiend  Het is gewoon een kut game… naja popi onder de breezer generatie.. zegt genoeg…

 • lijkt me niks… alleen voor mensen die er van houden, ziet er eindelijk een beetje beter uit

 • zit EA kennende ook totaal geen vernieuwing in..

  Damn, P2G-er… doe je huiswerk, pfff….

 • Ik ga hem denk wel proberen, dat iig.

 • Ik ga em denk ik niet kopen Sims is altijd ff leuk en dan niet meer.

 • ik vond the sims echt een topgame!

  maar die uitmelkerij vond ik te erg worden 30 euro voor een paar nieuwe spulletjes das toch stom!

  hoewel deze het mischien toch lukt om in me cd-speler te sneaken.

 • ben benieuwd of hier tog ook weer 386543 uitbreidingen voor komen.

 • The sims 2 wordt tof, melk is gezond en een uitbreiding ben je niet verplicht te kopen maar the sims 2 WEL!!! en wat maakt het nou uit dat er een paar uitbreingkjes van zouden komen is toch alleen mooi als

  het spel goed ondersteund wordt. Lang leve EA maar dat zal bijna niemand met me eens zijn maar zij brengen nou eenmaal veel topgames uit.

 • Ik heb genoeg van The Sims

 • Ik heb genoeg van The Sims

  Lus je geen melk dan?? :P

 • ik heb mijn eigen familie gemaakt in the sims 2, maar nu is het volgende mijn vraag:

  ik heb wel eens een telefoontje gehad van een van mijn buren met de vraag of ik bij hun langs wilde komen? maar hoe kan ik in het spel zelfs langs gaan, net zoals de buren ook bij mij langs komen?  ik kan wel naar de 'neighboorhood/de buurt' gaan maar dan kan ik een nieuw spel kiezen om te spelen zeg maar….  heeft iemand de oplossing voor mij?Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren