1. De aankoop rush

De aankoop rush

Even een kleine kanttekening maken. Sinds ik zelf voor mijn pleuro's werk kan ik me vaker dan vroeger een nieuwe game of console veroorloven. Mijn vrouwtje doet me bovendien nog al eens vaak een game cadeau (dank je wel Insidegamer voor je handige wenslijst) en mijn familie kent het adres ondertussen ook al om me te verblijden met een gewild verjaardags- en/of kerstmiscadeau.

Zodus komen we tot de kern van de zaak. De rush van het kopen. Ik herrinner me mijn jeugdjaren waarin ik maandenlang naar een game uitkeek en na de aankoop meteen uren, dagen, wekenlang zoet was met die game. De rush van mijn jeugdjaren bij de aankoop is gebleven maarreuh ... hoe zal ik dit verwoorden? Als ik de game eenmaal thuisheb en even gechecked heb (dit kan een uurtje of 2 duren gemiddeld) dan vervalt mijn interesse meestal al een heel stuk. Ik start de game dan nog af en toe op uit verveling maar ik hunker er niet meer zo naar. Ik kijk dan al weer uit naar een nieuw exemplaar om mijn collectie te vervoegen.

Wat ik dan wel weer vaak meemaak is dat games die al een tijdje in mijn bezit zijn plots mijn aandacht trekken en dat ik er dan toch nog intensief op ga gamen. Dus bij mij geldt: (meestal) nieuwe game kopen, tijdje laten stof vergaren, en dan als een semi-oude wijn buiten de nieuwheids rush om gaan degusteren. Heel raar, niet?

Voorbeelden van dergelijke games zijn legio. Mijn 360 heb ik bij de launch aangekocht en in de loop van het jaar PGR3, Oblivion en DOA4 gekocht. Wel, tot nu toe lag de box stof te vergaren op mijn kamer, werd occasionneel opgestart omdat ik de één of andere demo even wou checken, maar tot echt gamen kwam het niet. De console hing trouwens tot nu toe ook aan mijn oude 55 cm beeldbuis in mijn slaapkamer. Wel, vorig weekend kreeg ik een goddelijke ingeving. Als ik eens mijn 360 koppelde aan mijn 42 inch plasma in mijn living? Als ik nou eens Oblivion testte? (veel goeds van gehoord maar tot nu toe enkel Kvatch had ik gezien) En zo rol ik dus toch nog (na datum) in de next-gen era. Elke avond zit ik nu minstens 2-3 uur hooked in mijn zetel me te vergapen aan de pracht van Tamriel in Oblivion.

Bij mij lijkt het dus dat ik m'n games even laat rijpen voordat ik ze consumeer... . Hoe zit het met jullie? Na aankoop gaan jullie meteen door totdat de aftiteling van het scherm rolt of zijn er wel meer rariteiten zoals mijn onder de IG members?

Dit artikel delen

Over de auteur