1. Altered Beast

Altered Beast

Zo’n vijftien jaar geleden kwam de SEGA Mega Drive op de markt. Niet alleen kon je die kopen in combinatie met de nieuwe Sonic, maar ook met het spel Altered Beast. Altered Beast werd door iedereen goed ontvangen, zowel de pers als de consumenten namen het spel voor lief en het spel werd dan ook één van de redenen om in het bezit van een Mega Drive te zijn. Nu vijftien jaar later blaast Sega dit legendarische 16-bit spel weer nieuw leven in en dat leven zal beginnen op de PlayStation 2.

Vorig jaar op de E3 beurs werd al voor het eerst een filmpje getoond van Altered Beast. Dit filmpje werd op de beurs telkens opnieuw gedraaid en er was verder weinig informatie over het spel vrijgegeven. En zo bleef het een jaar: geen nieuwe info, geen nieuwe beelden, nee niets. Het gerucht dat de titel geannuleerd was verspreidde zich dan ook als een lopend vuurtje. Gelukkig voor de fans is er van dat gerucht totaal niets waar en na een jaar wachten zullen we eindelijk meer te weten komen over dit spel. Op de aankomende E3 zal Sega het spel laten zien en als we geluk hebben kunnen we er ook mee spelen.

Het originele Altered Beast had als thema de Griekse mythologie, dit nieuwe deel zal daar echter niets mee te maken hebben. In plaats daarvan zal de speler een speciale militaire eenheid spelen die bezig is met een speciaal onderzoek in een klein dorpje. Helaas voor hem breekt de hel los als hij daar aankomt: hij wordt opgejaagd door hordes monsters. Natuurlijk moet hij zich hieruit zien te redden en daar komen op de één of andere manier de transformaties naar monsters in voor. Al spelend zal je bergen monsters moeten verslaan in deze verschillende transformaties. Het gevechtssysteem zal ervoor zorgen dat je verschillende combo’s op de vijanden kan maken. Het is alleen nog zien dat het geen hersenloos button-bash spel wordt.

Wat natuurlijk centraal staat in het spel zijn de transformaties die je als speler moet maken. Door monsters te verslaan verzamel je Genome-krachten die je kunt gebruiken om van het ene monster in het andere te veranderen. Bijvoorbeeld van een minotaurus in draak en dan weer van draak in een weerwolf. Deze transformaties zul je nodig hebben om verschillende ‘puzzels’ op te lossen. Zo moet je bijvoorbeeld eerst een muur kapot zien te krijgen door er grote rotsblokken tegenaan te gooien. Hiervoor gebruik je de wendigo, een sneeuwmonster. Nu je de muur kapot hebt gekregen zie je dat er een smalle opening tussenzit, hiervoor gebruik je een andere transformatie. Eenmaal achter de muur sta je voor een muur van ijs, gelukkig kan je als minotaurus vuur spuwen en de muur doen smelten. Je zult dus veel moeten wisselen tussen de transformaties wil je verder komen in het spel.

Op de aankomende E3 beurs hopen we veel meer te weten te komen over Altered Beast. Door de cultstatus van het spel verwacht men best veel van het spel. Hopelijk geeft Sega met dit nieuwe deel Altered Beast dan ook een nieuw leven en niet een stille dood.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • aah die goeie oude tijd :D

 • hopen dat dit wat word, klinkt wel dope

 • Filmpje ziet er gaaf uit! Gameplay heel wat anders dan op de megadrive.

  Hopelijk is deze niet in een half uurtje uitgespeeld… :)  "wise fwom yo gwave"

 • Good old Amiga days. Kijken of het in een 3-d jasje net zo gesmeerd loopt:)

 • Ziet er strak uit.

 • Stoer…

  Wil meer zien…

 • Lol ziet er al grappig uit…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren