1. Silent Hill 4: The Room

Silent Hill 4: The Room

De grens tussen de realiteit en een nachtmerrie verbleekt in Silent Hill 4: The Room. In het najaar van 2004 komt Konami met het vierde deel uit de Silent Hill-serie. Het spel verschijnt op de Xbox en de PlayStation 2. Een PC -versie is helaas nog niet aangekondigd.

Met Silent Hill 4 kruip je in de huid van Henry Townshend, een jonge man die gevangen zit in zijn eigen vervloekte appartement. Het is voor hem volledig onduidelijk waarom hij gevangen zit en waarom zijn appartement vervloekt is. Door middel het heen-en-weer reizen tussen de realiteit en de alternatieve werelden komt Henry Townshend erachter waarom dit zo is. Met het gebruik van zogenaamde "portals" kan de speler tussen de twee verschillende werelden reizen. De omgevingen veranderen drastisch als je tussen de werelden wisselt.

Silent Hill 4: The Room verschilt van zijn voorgangers. Het verhaal is volledig nieuw en er komen geen karakters uit eerdere delen terug in dit spel. Silent Hill 4 staat namelijk voor vernieuwing. Zo heb je beschikking tot meer wapens en moet je het opnemen tegen meer vijanden dan in de voorgaande delen. Toch komen de standaard gereedschappen als een zaklamp en de standaard wapens als een shotgun teug, maar voor het eerst in de serie kan je meteen wisselen van wapen. Je hoeft niet meer door menu's te bladeren voordat je van het meest geschikte wapen gebruik kan maken.

Konami heeft ook vernieuwing in de standpunten van de camera aangebracht. De derde persoon met de camera achter de speler wordt nog steeds gebruikt, maar nieuw is de eerste persoon waarin de speler alles ziet vanuit de ogen van het karakter. Zolang je in je kamer blijft maak je gebruik van dit camerastandpunt. Daarbuiten gaat de camera automatisch over op de derde persoonscamera. Dit is een grote verbetering en komt de speelbaarheid ten goede.

In Silent Hill 4 ziet alles er zeer gedetailleerd uit. Het spel ademt een enge en zieke sfeer uit. De karakters en de gezichten daarvan zitten goed in elkaar, je ziet de angst in de ogen van een klein kind en de zielenloze blik van een levende dode, dat je er zelf bang van wordt. Je baant je door verschillende omgevingen, zoals een bos, hotel en een gevangenis. Vijanden

kleven aan de muren en zweven door de lucht. Op het moment dat je je afvraagt wat die rare bobbels in de muur zijn, komen er skeletten van kleine wezen uit de muur.

Met vijanden als dikke, harige, twee kinderkopjes tellende en als apen lopende wezens tezamen met grauwe, bloederige omgevingen lijkt Silent Hill 4: The Room het beste spel uit de serie te worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Conkert Welkom op mijn profiel. Mijn naam is Roy Abbink. Op het moment van schrijven ben ik 23 jaar en woonachtig in Leeuwarden. In deze stad studeer ik 'Communication & Multimedia Design' aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Mensen kennen mij mogelijk van InsideGamer (waar ik dezelfde nicknaam heb). Ik werk bij InsideGamer als ontwerper en af en toe schrijf ik ook nog eens een stukje.

Reacties

 • mm ziet er wel best ranzig en eng uit maar ken wel cool zijn

  maar ik koop em niet, want ik heb geen playstation 2

 • Ik koop 'm op de xbox. Damn how I wish this game never existed…

 • nou ik koop hem niet hoor vind het een beetje TE kheb het niet zo op die horror serie!

 • Misschien dat ik m wel koop ik heb t ook niet zo op horror maar resident evil heeft wel mijn interesse in dit soort games opgewekt.

 • RE en SH kan ik niet eens met elkaar vergelijken eigenlijk… RE is vooral schieten, schrik, schieten, schieten, herhaal.  SH is meer like: *bang* *vrees* schieten, 'wat was dat?' 'ik hoorde iets?' *bang* *doodsbang* *niks* *bang* ehhhh, wat als ik nou *schrik* *dood*  SH is gewoon eng om te spelen…


 • Heel de Silent Hill serie is gewoon supergoed. Een aankopen waard voor mensen die dit spel niet kennen.

 • Hou niet zo van dit genre.

  Hier beleef ik niet echt "spelplezier" aan :P

 • Heb ze tot nu toe allemaal op de PS's en deze gaat er zeker ook wel bij komen.

 • Ik vind Silent Hill 2 zonder twijfel een van de meest sfeervolle spellen die ik ooit heb gespeeld. Deel 3 vond ik wat dat betreft net iets minder, maar als ik de meningen lees hier en daar is deel 4 toch wel beter dan 3. Kortom, ik ben ONTZETTEND benieuwd naar Silent Hill 4, en ga hem dan ook kopen op 24 september.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren