1. Xbox 2 mogelijk in 2005

Xbox 2 mogelijk in 2005

Gamers.com meldt dat de Xbox 2 mogelijk in 2005 op de markt verschijnt. Sony zal dan volgens de berichten die zij ontvingen van BusinessWeek, pas een jaar later met haar spelcomputer op de markt komen.

De nieuwe console met de codenaam Xenon zal volgens deze berichtgeving een flinke voorsprong hebben op de Playstation 3, die volgens spelontwikkelaars pas in de lente van 2006 in Japan verschijnt. Als deze berichten waar blijken te zijn, dan heeft Microsoft een console in handen die erg interessant is voor ontwikkelaars. Zo zou de software gigant de ontwikkeling van spellen makkelijker maken door nieuwe software aan te brengen.

Een mogelijke aankondiging of beelden van de Xenon zouden dus op de komende Electronic Entertainment Expo getoond kunnen worden. Wanneer wij meer te weten komen over de plannen van Microsoft met haar next-gen spelcomputer dan ben jíj de eerste die het hoort.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • lache voor de mensen die pas net een xbox hebben gehaald , weten ze ook dat volgend jaar een nieuw console komt .

 • mensen die nu pas een console kopen gaan hem straks echt niet bij de launch voor de volle mep kopen hoor

 • Ik vind t zwak dat alle nextgen shit zo snel komt zo gaat t steeds meer lijken op de pc industrie als maar upgraden.

 • Jajaja droom maar lekker verder…of krijg er een nachtmerrie van, dat zou ik krijgen :P

 • Xbox 2, daar denk ik niet aan nu ik net Ninja Gaiden in me Xbox schuif ;)

 • Dit wist ik allang…

 • 2005 is niks te vroeg ben wel eens toe aan wat meer kracht en ik zal em ook cker op zn launch kopen !

 • Ik loop hier niet zo warm van.

  Er is wel een kans dat ik hem als hij aanslaat ga kopen.

 • hmm…Xbox 2 erbij betekend goedkoope Xbox spellen!!! hehehehe…:)

  maar het zal dan wel EIND 2005 zijn….en dan in de US alleen….Europa zal Winter/Lente 2006 zijn…

 • tog vindt ik het een klotestreek van Microsoft, want de xbox bestaat in 2005 pas 3jaar das tog veelste weinig voor het kaliber console als XBOX….PS2 daarintegen zal zeker tot 2007 blijven leven. Das dus 7 jaar lang.

 • Xbox 2..

  Hehehe, dat was wel te verwachten.. Microsoft is stil dit jaar, dus reken wel op Xbox 2 aankondiging en Perfect Dark Zero als launchtitel.. :p (Dat hoop ik in ieder geval..)

 • Slecht eigenlijk, xbox is nauwelijks op de markt en komen ze nu al met de xbox 2…ps2 heeft het lang volgehouden en zal het ook langer volhouden. Ik vind het goed dat de PS3 later komt…Microsoft zal zo echt geen goeie basis voor gamers kunnen ontwikkelen als zo elke vroeg een console gaan uitbrengen.

 • europa zal toch wel weer een jaar achter lopen dus breng die xbox 2 maar in 2005 lekker uit!!!

  Snakesonic  cube controller is helemaal niet de beste controller dat ligt gewoon persoonlijk ik vind die cube controller knake voelt aan als of ik hem breek en de ps2 pad vond ik fijn maar nou echt bagger dus ligt puur aan wat je zelf fijn vind…

 • Ik w8 wel op de PS3, misschien dat ik nog een Xbox haal deze zomer voor het geval dat de PS3 uitgesteld wordt ofzo.  En ff over dat controller gedoe:

  De PS2 controller en de Xbox S conroller zijn de lekkerste controller vind ik zelf (xbox controller is net iets lekkerder :P) de cube controller vind ik heel slecht, ik heb maar een paar keer op een cube gespeeld maar ik wende niet aan die controller terwijl de PS2 en Xbox controllers gelijk lekker aanvoelden. Smaken verschillen, maar de cube controller vind ik onhandig, lelijk en niet lekker aanvoelen.

 • Uhm… Valt het niemand op dat dit bericht eerder genoemde strategieen van MS nogal tegenspreekt? Een jaar eerder dan de PS3 op de markt. Was het niet zo dat MS Sony in de gaten hield wat hardware betreft en dat ze sowieso betere hardware in de volgende console wilden stoppen dan Sony? Lijkt me niet dat zo'n strategie gaat werken als je je console een jaar eerder op de markt brengt. Dus, of MS is van strategie veranderd en gaat net als de DC hopeloos floppen, of dit bericht is bull, of… Misschien weet MS meer over de launchdatum van de PS3 en is dit helemaal niet een jaar eerder?

  Ik neem dit bericht iig met een dikke korrel zout.

 • Ik vind het soieso slecht dat ze zo snel al met een nieuwe console komen..zonde van de xbox waar nog genoeg gedaan mee kan worden…

 • Ik geloof er geen moer van maarja…

 • here we start again.. :(  ontopic: ben benieuwd of dat wat wordt, als ze zosnel met een opvolger komen,.. maar goed vind het wel cool, dan zullen we straks ook niet meer het gezeik krijgen van oow "druip" Xbox is sneller en beter.. :P

  dan is het waarschijnlijk andersom..  het verschil is dan alleen dat de Playstation3 al wel bekend is vanwegen zijn PS1 en PS2 in vergelijking met de toen nog nieuwe Xbox.

  De PS3 hoeft dan niet eerst 2 jaar te wachten op goeie en voldoende games. (nu vraag ik me alleen nog af of iemand me wel kan volgen) ;)
 • laat ze eerst maar de kracht van xbox 1 zien en dan over 2 beginnen.

 • "Iedereen wil toch de mooiste games?"

  Nee.. casual gamers met veel geld willen de mooiste games.. Ik wil gewoon waar voor me geld. En voor 3 jaar een console is mij wat aan de dure kant. Dan moet je hem elfs bij de launch gehaald hebben want anders heb je hem nog korter.. Dure grap.. Als de PS3 uitkomt dan staat de PS2 alweer 6 jaar.. Kijk dat is al een stuk beter.  Ach ik verwacht wel dat MS al eerste hun console uit willen brengen.

  Voor ons betekent het toch 6 maanden later. Ach ik doe hetzelfde als bij de vorige console war. Eerst de PS3 en dan kijk ik wel welke console ik er extra bij koop. Dat is dan of de Xbox2 of de N5. Vooralsnog zet ik me geld op de N5.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren