1. E3: Eerste beelden en informatie Phantom

E3: Eerste beelden en informatie Phantom

Het is lange tijd onzeker geweest of de Phantom wel echt zou bestaan. Vandaag is hier duidelijkheid over gekomen in de vorm van eerste beelden en informatie over de werking van het apparaat. Oorspronkelijk zou deze informatie pas op de E3 later deze week bekend gemaakt worden. Kevin Bachus van Infinium Labs sprak met GameDaily onder anderen over de prijs van het apparaat.

Het apparaat zal gratis zijn voor klanten die een tweejarige contract tekenen voor de Phantom Gaming Service met een basisbedrag van dertig dollar per maand. De Phantom Gaming Service verzorgt de levering van de gehuurde en gekochte spellen, samen met demo's, aan het apparaat. Het gaat hier dus om een betaalde dienst waar het apparaat bij wordt geleverd. Klanten kunnen er echter ook voor kiezen om het apparaat te kopen voor 199 dollar, die ze na twee jaar terug krijgen als ze dan nog lid zijn. Volgens Bachus is het te vergelijken met een abonnement op de kabeltelevisie. Je kan je aanmelden voor een basisabonnement waarmee je toegang krijgt tot een beperkt aanbod in spellen. Wil je een groter aanbod, dan bestaat er de mogelijkheid tot het nemen van een duurder abonnement. Volgens planning moet het apparaat vanaf 18 november in Amerika te verkrijgen zijn.

Het apparaat zal niet in de winkel te koop zijn maar de bedoeling is wel dat je er heen kunt voor de nodige informatie om je uiteindelijk op te geven voor een abonnement. Doordat de diensten van de Phantom online plaats vinden is er veel aandacht besteed aan de veiligheid van de klant. Zo hebben ze Andrew Huang, hacker van de Xbox, ingehuurd om er voor te zorgen dat de identiteit van een klant niet te achterhalen valt. Daarnaast zal alle data via internet gaan, er is dan ook geen CD/DVD speler aanwezig. Een breedband connectie is ook wel vereist aangezien de spellen naar de hardeschijf kunnen worden gedownload worden, of via streaming direct over het internet worden gespeeld. Internet via de telefoon wordt dan ook niet ondersteund.

Speciaal voor de E3 heeft Infinium Labs een aantal ontwikkelaars en uitgevers ingehuurd om de Phantom in actie te kunnen tonen. Met de Phantom bestaat de mogelijkheid om het online tegen PC-spelers op te nemen. Daarnaast is het apparaat volgens Bachus vooral geschikt voor MMORPG (massively multiplayer online role-playing games).

De beelden geven twee delen van het apparaat weer. Zo zien we een ontvanger en een toetsenbord-muis combinatie. Het toetsenbord en de muis zijn samen op een innovatieve manier te gebruiken. Op een van de beelden is te zien hoe de muis onder het toetsenbord plaats neemt. De controllers zullen zowel draadloos als met draad beschikbaar zijn. Tevens zal er een on-screen weergave zijn waar verschillende skins op toe te passen zijn. Daarnaast biedt het de mogelijkheid verschillende gebruikers rechten toe te kennen. Hierdoor hebben ouders bijvoorbeeld controle over het aanschaffen van spellen.

De Phantom heeft de beschikking over een AMD Athlon XP 2500 processor, een NVIDIA GeForce FX 5700 grafische kaart, en maakt gebruik van een op NVIDIA nForce2 Ultra 400 gebaseerd moederbord. Verder zal de ontvanger 256MB geheugen bevatten, samen met een 40GB hardeschijf. Voor overige gedetaileerde informatie is er de officiële site van de Phantom. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 199 dollar = een zeer compacte en goedkope pc

 • Probleem is alleen dat hij een "gestripte" xp os heeft dus veel kan je er niet op doen behalve dan wat infinium labs in gedachten heeft.

 • 40 GB….net genoeg denk ik

  veder heeft rano gelijk, de prijs stelt niks voor

 • Gho tja das waar veel kun je ook niet met de XBOX doen heeft een gestripte windows2000 ;)

 • Hmmmm, mij lijkt het echt niks…

 • Het apparaat zal gratis zijn voor klanten die een tweejarige contract tekenen voor de Phantom Gaming Service met een basisbedrag van dertig dollar per maand.

  De Phantom Gaming Service verzorgt de levering van de gehuurde en gekochte spellen, samen met demo's, aan het apparaat.  Zoals het bij mij dus overkomt:  * Abbo van $ 30 per maand

  * Spellen die je ook nog eens moet huren/kopen  Lekker duur geintje dan…


 • Ik vind het wel een intressant ding alleen ben ik erg benieuwd of hij niet gaat floppen.

 • Hij is nu al geflopt ;) en hij is nog niet eens uit!  PS. dat ding ziet er wel vet uit! Het toetsenbord wat minder.

 • ziet er zeker vet uit..  maar als het daar bij blijft hebben we nog niks :(

 • Ik denk, dat je beter een pc kan kopen dan dit ding want dit lijkt erop maar, dat is net zoals met consoles ze streven naar de beeld kwaliteit die een pc allang heeft waarom kopen de mensen dan geen computer dan heb je nog meer spellen ook.

 • Ziet er beter uit dan de oorspronkelijke renders van dat ding. Op zich denk ik dat het businessmodel wel kan werken; SkyTV doet in Engeland ook interactieve dingen via een set-top box op de TV, en die spelletjes zijn waanzinnig populair bij casual players (huisvrouwen, ouderen, mensen die normaal amper videogames spelen).  Misschien moeten ze een soort TiVo functionaliteit inbouwen om hem interessanter te maken voor deze groep. Ik betwijfel of de hardcore gamer zo'n ding naast z'n xbox/cube/ps2/pc zal draaien.

 • inderdaat 213

 • Niks voor mij dit dingetje :-); geef mij maar gewoon de computer!

 • lol die keyboard lijkt een beetje op een C64 :)

 • Ja ben het met Jeffrey eens.

 • Pffft ik vind hier helemaal niks aan. Op zich geen duur apparaat maar de Online Gaming Service is veel te duuuuur! Ik heb zelf met mijn ISP abonnement dan nog eens een limiet van 10 Gb per maand en als je zo'n spelletje moet kopen zit je al bijna over de helft! En na 10 spelletjes gaat die harde schijf van 40 GB toch vol staan? Dan moet je een paar spelletjes wissen om er een nieuwe op te zetten?? Ik moet een spel op een draagbaar medium kunnen hebben, niet enkel op harde schijf… :s Dit ding gaat echt floppen denk ik.

 • Ik heb er nog steeds geen vertrouwen in en dat komt er bij mij niet meer in ook. Zal dit ding nooit kopen, laat staan willen hebben.

 • Ja dit ding flopt zeker zogenaamd leuk maar je hebt er eigenlijk weinig aan.

 • ik voorspel schroothoop voor deze "console". 30 dollar x 24 maanden = 720 dollar voor deze machine (gratis zeggen ze dan)…en dan heb je em 2 jaar…en daarna volgens mij weer 30 dollar per maand…dan loopt deze machine alleen maar met eindeloze kosten waarvoor de gamer moet opdraaien…en komt er ook nog bij dat je moet betalen voor het huren/kopen van de games…duur geintje…

 • denk nog steeds dat het een hoax is :P

  ze kunnen wel leuk photoshoppen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren