1. Massive Assault Network

Massive Assault Network

Massive Assault Network is de online variant van het niet al te bekende Massive Assault. Massive Assault Network heeft dezelfde eenheden en hetzelfde principe, maar heeft in plaats een singleplayer een goed uitgewerkt multiplayer systeem.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Massive Assault Network is een turned based strategiespel. Veel mensen haken nu al af, alleen al om het feit dat het hier niet om een real-time strategiespel gaat. Het is echter moeilijk om een real-time strategie spel te maken met een goede multiplayer. Dit is omdat er altijd grote kans is dat één van de spelers halverwege weggaat, waardoor in de meeste gevallen het spel meteen afgelopen is. Bij Massive Assault Network is dit probleem niet aanwezig doordat je niet tegelijk speelt. Jij doet jouw beurt, geeft dit door aan de server en vervolgens doet je tegenstander zijn beurt wanneer hij wil. Je bent dus meestal ook met meerdere potjes bezig en kijkt dan één of twee keer per dag of je al weer aan de beurt bent. De directe actie is dus niet aanwezig, maar je speelt wel wanneer jij wilt en kan zolang doen over je beslissingen als je zelf wil.

Wanneer je begint, worden er een aantal landen aan je toegewezen waar je eigenaar van bent. Deze zal je eerst openbaar moeten maken aan de vijand voor je ze kan gebruiken. Je kunt er ook een aantal geheim houden, zodat je de vijand later kan verassen door opeens een land bekend te maken en een aanval te lanceren. Elke beurt bestaat uit vier fases. In de eerste fase zal je eenheden kunnen plaatsen in de landen die net zijn binnengevallen door de vijand. In de tweede fase zul je alle eenheden een beperkt aantal plaatsen kunnen verplaatsen en zul je de mogelijkheid hebben om het vuur op de vijand te openen. In de derde fase zal je eenheden kunnen plaatsen in alle landen die volledig van jou zijn. Tot slot is er de vierde fase waarin je geheime steden bekend kan maken zodat je gelijk eenheden er kan plaatsen. Het doel in Massive Assault Network is zoals in elk strategiespel, alle eenheden van de vijanden verslaan en al het land veroveren.

Het aantal eenheden is niet al te groot. Er zijn een aantal grondvoertuigen zoals tanks en rocket launchers, verder is er nog een handjevol boten en één vliegtuig. Ook al is het aantal erg laag, elke eenheid heeft wel zijn unieke eigenschappen. Zo zijn er voertuigen die sterk zijn op afstand en andere die het beter doen in close combat. Er zijn een aantal niet-gevechtseenheden zoals transportauto’s en transportboten, beide kunnen vaak goed gebruikt worden voor het snel uitvoeren van tactieken. Al zijn alle eenheden erg gevarieerd, ze gaan snel vervelen en gevechten worden snel voorspelbaar doordat je weet wat elke eenheid doet en dus kunt voorspellen wat je tegenstander van plan is. Er zijn wel een aantal tactieken waardoor de overwinning een stuk makkelijker behaald zal worden, maar deze leer je makkelijk door een paar weken online te spelen.

Visueel is Massive Assault Network een stapje verder dan de meeste spellen in dit genre. Alles is 3D en je hebt de mogelijkheid om de camera bijna op elke denkbare plaats te plaatsen. De eilanden waar alle gevechten op plaatsvinden zijn rijk gevuld met bergen, wegen, bomen en andere kleine details. Ook alle voertuigen en effecten zijn erg mooi en worden alleen minder mooi wanneer je heel veel inzoomt. Op visueel gebied is Massive Assault Network dus dik in orde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ziet er niet echt leuk uit ofzo.

  • ik zie de titel staan en ik denk aan machassault voor de xbox die nu opeens ook voor de pc is….ik dacht zo iets van 'beter', is het zo'n simpel strategie spel….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren