1. E3: Exclusieve beelden opbouw

E3: Exclusieve beelden opbouw

We hebben vandaag een kijkje genomen tijdens de E3-opbouw. InsideGamer kan daarom nu alvast wat beelden van bijvoorbeeld de Nintendo, Konami en Sony stands plaatsen. Daarnaast is een filmpje te zien waar het overzicht van de West Hall op te zien is.

De opbouw gaf de redacteuren een totaal ander beeld van de show. Wat vooral opviel was de enorm grootschalige projecten om prachtige stands in elkaar te zetten. Alle opbouwleden liepen door elkaar, heftrucks reden van hort naar her en hijskranen zorgden ervoor dat de gigantische reclameborden veilig opgehangen konden worden.

Nintendo

De Nintendo stand lijkt op die van vorig jaar, maar valt wel op door de mooie animaties aan de pilaren, de demopods met Konga’s en het grote scherm waarop enkele beelden van spellen en spelcomputers worden getoond.

Aan het plafond hangen grote reclameborden met daarop speltitels als Donkey Konga, Metroid Prime 2: Echoes, Paper Mario 2, Star Fox 2 en Advance Wars: Under Fire. Die laatste is zeker opvallend omdat die titel nog niet eerder bekend was. Voorheen heette het, door Kuju Entertainment ontwikkelde, strategiespel namelijk Cube Wars. Of het spel (dat door de nieuwe naam waarschijnlijk wel wat meer naamsbekendheid opstrijkt) ook daadwerkelijk speelbaar is, blijft vooralsnog even onduidelijk, maar het reclamebord hing tussen andere, wél zeker speelbare titels.

Sony

Ook Sony, de marktleider van dit moment, pakt dit jaar weer groots uit. De gigant staat naast concurrent Nintendo en heeft met Metal Gear Solid 3, Killzone, Gran Turismo 4 en The Getaway 2 grote publiekstrekkers.

Op de stand draait een trailer van Metal Gear Solid 3, op groot scherm. Aan de andere kant staan drie playseats uitgestald, klaar om te gebruiken met Gran Turismo 4. Helaas waren de demopods nog niet allemaal voorzien van naamplaatjes, waardoor we ook niet weten of bijvoorbeeld Killzone speelbaar aanwezig zal zijn. Aan de andere kant van de Sony-stand zijn kleinere titels te vinden zoals Ratchet & Clank 3 en Jak III. Morgen proberen we meer beelden van de stand te bemachtigen en woensdag begint het grote feest. Dan zullen we met meer informatie over speelbare titels en dergelijke komen.

Konami

De mooiste stand van dit jaar lijkt die van Konami te worden. Deze Japanse uitgever lijkt veel geïnvesteerd te hebben in de aankleding zelf. Zo is de Metal Gear Solid 3: Snake Eater stand voorzien van veel planten en een watervalletje. Overigens zagen we in dit gedeelte al televisies klaar staan, waardoor we er zeker van zijn dat het spel speelbaar zal zijn. Hetzelfde geldt voor Silent Hill 4: The Room. Ook dit gedeelte is overigens prachtig. De televisies zijn gesitueerd in een klein kamertje met knipperend licht en oude vuilnisbakken. Het materiaal van de ‘kamer’ geeft een vervallen aanzicht.

Overigens waren op de Konami stand ook enkele gedeeltes van Turtles 2 en Boktai 2 aanwezig.

De rest

Helaas was het voor ons niet mogelijk foto’s te maken van Midway, Atari en SEGA. We hebben de ruimtes met demopods wel gezien. Bij SEGA valt het Outrun 2 gedeelte erg op. Ook Square-Enix en Disney zijn voorzien van prachtige stands. Hierin is natuurlijk Kingdom Hearts 2 de absolute publiekstrekker.

Ubisoft pakt flink uit met Far Cry Instincts en Prince of Persia 2. THQ doet hetzelfde voor hun toptitel STALKER: Shadow of Chernobyle.

Helaas hebben we ons oog nog niet kunnen werpen op de stands van Electronic Arts of Microsoft. Vanavond (maandagavond, LA-tijd) is de Microsoft Xbox persconferentie. Daar zullen we meteen na de conferentie beeldmateriaal en teksten over publiceren.

Links

E3 IG: E3 opbouw

E3 fotoboek

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Vette shit mensen!

 • Inderdaad…:-D!

 • tof hoor!

 • Mooi werk, mooi spul, op het oog weinig verrassingen. Maar wie weet, ik wacht het af :)..

 • Wat ik nu zo vet vind aan insidegamer is dat ze overal foto's van maken zodat je t toch nog een beetje kan voorstellen hoe t is om daar te zijn. Keep up the great work guys and kick some ass! :p

 • Leuk daarzo.

 • relaxed, ik zou willen dat ik erbij kon zijn

 • Je kan een hoop zeggen over IG, maar de E3 word altijd perfect gecoverd :)  vette shit :)

 • ik vind zeker dat IG het goed covert!  GOED MAN!

 • Heel erg vet IG!! Goed filmpje, veel te zien, kan niet wachten op morgen. :D

 • DOPE!

 • DAMN die stand van konami is egt wel mooi!

  En voor de rest keep up the good work mooie foto's.

  Ga zo even het filmpje kijken.

 • ik kan deze site nooit bijhouden.. te veel info :D

  Ik kijk wel gamekings.. voor de minder begaafden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren