1. NFL Street

NFL Street

NFL Street is afkomstig van EA Sports Big, die eerder verantwoordelijk waren voor de SSX en de NBA Street serie. Nu pakken ze het American Football op, gooien er een lekker arcade sausje overheen en zo krijg je NFL Street.

Net zoals bij NBA Street, hoef je bij NFL Street ook geen bal te weten over de sport. Het is alleen wel een voordeel als je weet wat een touchdown is of wat bedoeld wordt met een fumble. Mocht je dit niet weten, wees maar gerust. Zelfs de grootste idioten (ik noem een Daniël de Keizer), weten na een uur de weg in het spel te vinden.

In NFL Street speel je met een team van zeven man. Er zijn in een wedstrijd twee verschillende speeltypes, de aanval en de verdediging. Voordat de aanval of verdediging wordt ingezet, moet er een juiste strategie gekozen worden. Ga je de bal ver werpen, of ga je proberen al lopend een bepaalde afstand te overbruggen? Gelukkig is er meer dan alleen wat lopen en gooien te doen. Zo zul je er op bedacht moeten zijn dat als je aanvalt de bal niet kwijt raakt.

Bij de typische arcade sfeer, is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende trucjes uit te halen. Dit is niet alleen om de tegenstander te ontwijken, maar ook om style punten mee te verdienen. Als er genoeg style punten zijn verdiend, heb je de beschikking over de game breaker. Deze kan dan ingezet worden op het moment dat het jou het meest uitkomt en zal er voor zorgen dat je spelers over abnormale krachten zullen beschikken. Deze toevoeging zorgt er voor dat de wedstrijd helemaal kan omslaan en je zult er dus dan ook goed aan doen om je meter zo snel mogelijk vol te laten lopen.

In NFL Street is de carrière mode ook van de partij. Hierin begin je met een team van een paar minkukels, maar na het winnen van een paar opdrachten kan je de minkukels laten uitgroeien tot echte vedettes. Je krijgt namelijk voor elke voltooide opdracht, die je kan verdelen over verschillende vaardigheden van je teamleden. Zo zal je er goed aan doen sommige mensen goed te maken in gooien van de bal, en anderen specialiseren in het neerhalen van de tegenstander.

Naast de verschillende opdrachten die in de challenge mode is te doen, is er ook een soort van kampioenschap. Hierin zal je achterelkaar vier teams moeten verslaan, om het daarna op te nemen tegen het All-Star team van die regio. Nadeel is dat er tussen deze vijf verschillende wedstrijden niet gesaved kan worden, met als gevolg dat je verplicht drie kwartier achter elkaar moet gaan zitten. Dit had beter gekund en is dan één van de weinige minpunten van het spel.

NFL Street ziet er niet speciaal uit. De verschillende spelers op het veld zien er erg over the top uit, maar zijn wel gebaseerd op de echte spelers die in de NFL rondlopen. De omgevingen waarin je speelt zijn erg verschillend. Zo begin je op het complex van Electronic Arts zelf, maar daarna wordt het strand, een ghetto wijk en nog veel meer omgevingen aangedaan. Visueel zien deze omgevingen er niet spectaculair uit, maar ze ademen wel de juiste sfeer uit.

Conclusie en beoordeling

NFL Street is een zeer vermakelijk spel. Het is niet moeilijk onder te knie te krijgen en is tegelijkertijd erg diep. Dit komt door de vele challenges die het spel bevat. Ook de mogelijkheid om je spelers aan te passen, zorgt er voor dat je het spel keer op keer opnieuw aanzet.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel speelplezier
 • Erg lang houdbaar
 • Minpunten
 • Ziet er niet geweldig uit

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze ga ik zeker halen..

 • lijkt me wel leuk..

 • Lijkt me niks… heb niet zo op sportgames. Kheb liever een epische platformer of rpg.

 • AF is geen spel om op zo´n manier te spelen, maak dan NHL street. Dit heeft niks meer met AF te maken. Kan toch wel vermakelijk zijn als je het niet serieus neemt.

 • Dit suckt werkelijk je kan beter een andere game gaan halen.

 • wow das lang geleden maja voor de mensen die dit tog lezen ik heb het spel en de mensen die durven te zeggen dat dit spel niks is zijn een stel gekken of misschien mensen die het spel niet snapten …..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren