1. Ontwikkelaars zijn kritisch over de PSP

Ontwikkelaars zijn kritisch over de PSP

Verschillende ontwikkelaars hebben verteld dat ze twijfels hebben over de Sony PSP. Er is vooral commentaar op het feit dat de PSP ook films kan afspelen. Hieronder staan de meest voorkomende kritieken:

Er is nog geen duidelijke informatie over een releasedatum

Een groot aantal ontwikkelaars kreeg de developers kit veelte laat binnen

Er is veel verwarring rond de marketing, omdat de PSP zowel films als spellen kan afspelen

Ook hebben medewerkers van Konami en Square Enix verteld dat het erg lastig is om voor de PSP te ontwikkelen. Dit komt vooral doordat ze geen testmodel hebben van de PSP.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ja idd.. wel lachen, maarja hogemoed komt zijn val tegemoet ofzo :D

 • logisch…niet om te lachen…nintendo is de marktleider, blind allemaal in sony stappen zoals sommige kids hier denken, zo gaat het niet in deze busynes, dat is risico nemen..

 • Euhm, dat is niet echt iets voor Sony… Maar ik had het al een beetje verwacht; ze legden de nadruk teveel op het alles kunnen van het apparaatje…

 • Ach de API's zijn gewoon te laat verzonden boor sommige developers. Daarom heeft Square Enix het nu ook moeilijk om ervoor te developen. Dat is normaal bij een nieuw platform. Die moet eerst bestudeerd worden en er komen steeds betere ontwikkelingssoftware.

 • De Xbox en PS2 spelen toch ook films af?

 • hahahaaha d00med!!!  wou 't ook gewoon ff een x zeggen XD  anyway… 't is idd wel vreemd … ik had verwacht dat het toch net zoals de ps2 zou moeten werken voor de developers… misschien dat die api's nog wat buggy zijn?


 • Ik snap ook niet wat ze staan te bitchen. de enige moeilijkheid voor hen zijn is de developer software die sommige ontwikkelaars te laat hebben gekregen. Ik snap niet waarom het zo belangrijk voor ze is om te weten of de PSP films kan spelen of niet. Volgens mij kan het dat wel want het heeft MPEg-4 decoder software.

 • hij zal vast ook duur worden.Ik hoop niet dat t flopt maar ja voor Nintendo hoop ik t weer een beetje wel.. anders is nintendo de lul

 • Wat zeiken die ontwikkelaars PS2 kan ook films afspelen. En de PSP zal vergeleken met de DS ook geavanceerdere hardware hebben logisch dat het dan lastiger is. De DS zal denk gewoon op de oude structuur werken, maar het is toch juist een uitdaging lijkt me??  Maargoed heb nog steeds veel vertrouwen in dat apparaat.

 • Men is altijd sceptisch over nieuwe dingen, was ook zo met de PS1 en zie hoe dat terecht is gekomen.

 • Ook met de ps2 waren ze zo…dus het is wennen. Lijkt me logisch het is een heel ander en geavanceerd structuur de PSP. Maargoed hopen dat ze tijdens de Sony persconferentie vannacht (dacht ik) ook de PSP eindelijk laten zien!!!

 • Kom op jongens, dit zijn allemaal ontwikkelaars die zich nu al aan het indekken zijn omdat ze hun spelletjes niet afhebben bij release van de PSP. Errug makkelijk om Sony daar de schuld van te geven, ik denk dat je dezelfde geluiden gaat horen over de ps3, xbox2, nds etc.

 • Omdat de PSP ook films afspeelt zal deze ook makkelijk te kopieren zijn. Zo nemen films aardig wat in beslag en zal er toch gebruik moeten worden gemaakt van bestaande standaard media om deze films op te zetten. Anders koopt de consument het echt niet. Nadeel van bestaande media is dus dat deze vrijwel altijd te kopieren is, wat dus weer inhoud de games ook vrij makkelijk te kopieren zijn (leert de geschiedenis :)).  Ik snap het wel wat die gamemakers bedoelen wat dat betreft. En ik blijf erbij als de accu duur niet rond de 10 uur zit of miniaal een uur of 6 / 7 zal de PSP hard floppen van echt mobile is die dan meer.

 • bullshit….^  het is omdat mensen niet perse games willen kopen die een psp bezitten, omdat het apparaat grotendeels door filmfreaks word gekocht..lekker filmpie kijken in het vliegtuig enzo

 • De developers zijn bang dat de marketing teveel gericht wordt op het filmgebied, zodat de mensen de games wat vergeten.

 • Ik geef ze gelijk stomme PSP wie heeft, dat nou nodig.

 • Tja wij zijn niet aan het zeiken hoor! Het zijn de ontwikkelaars en dat is nooit een goede zaak wat je mij vraagt! Sony mag wel oppassen want als ze echt zo ontevreden zijn over het programmeren van dat ding kan het wel is slecht aflopen —-> N64.

 • eh nou aangezien psp grahisch net onder de ps2 kan vertonen ben ik zeker wel geinterreseerd. Als het mogelijk is om ps2 spellen of psx spellen op zo'n ding te spelen is dat superchill. Het enige waar nintendo mee aankomt is Dual Screen (nee daar lig ik wakker van) en btw psp zorgt voor concurrentie en dan gaan misschien de prijzen wat omlaag. Dus geen gezeik op de psp terwijl er nog pas 1 spel zichtbaar op was en wat nieuwtjes. En toch kunnen zoveel mensen al oordelen erg knap -_-

 • Lachuh

 • wennen?? Ze moeten het gvd maar goed uitleggen wat ie kan en wanner ie komt…… maar daar is Sony ook nog niet over uit…..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren