1. E3: Nintendo DS onthuld

E3: Nintendo DS onthuld

Eerder vandaag meldden we geruchten over het uiterlijk van de Nintendo DS. Enkele minuten geleden hebben we rechtstreeks op Nintendo's pre-E3 persconferentie vernomen dat de Nintendo DS er inderdaad zo uitziet.

Op de Nintendo DS die getoond werd, draaide Super Mario en WarioWare en dat zijn ook nieuwe spellen die ervoor worden ontwikkeld. Daarnaast werd op indrukwekkende wijze Metroid getoond. De beelden die getoond werden waren van Nintendo 64 kwaliteit.

Bekend is dat de Nintendo DS gebruikmaakt van touchscreen en spraakherkenning. Draadloos kan je tot en met zestien andere mensen spelen op een afstand van ongeveer dertig meter. Ook ondersteund het apparaat online gaming via WIFI. Met een andere naam zal de Nintendo in het eerste kwartaal van 2005 in Europe lanceren.

De twee beeldschermen die de Nintendo DS zo innovatief maakt, bieden twee perspectieven. Dankzij het onderste touchscreen is het zeer gemakkelijk om items te wisselen, karakters te bewegen en in menuutjes te navigeren. De spraakherkenning zorgt ervoor dat spelers het spel simpelweg vragen wat te doen. Naast dit alles kan de Nintendo DS ook gebruikt worden om met elkaar te communiceren. Teksten, handtekeningen en tekeningen kunnen zo naar anderen opgestuurd worden.

Nintendo DS bevat twee processors, 3D mogelijkheden op beide schermen, 16-kanaals geluid en een oplaadbare batterij die gemaakt is voor weinig energieverbruik. De cardridges van de Nintendo DS hebben een geheugen van meer dan 1 gigabit. Tevens is er een tweede poort die backwards compatible is voor Game Boy Advance spellen, maar ook in de toekomst voor andere dingen kan dienen.

Inmiddels hebben meer dan honderd bedrijven wereldwijd software ontvangen om voor de Nintendo DS te ontwikkelen. Naast Super Mario, WarioWare en Metroid komen ook:

Spider-Man 2 van Activision

Rayman van Ubisoft

SpongeBob SquarePants van THQ

Yu-Gi-Oh! van Konami

Sonic van Sega

Bomberman van Hudson Soft

Need for Speed van Electronic Arts

Pac-Man van Namco

Zie ook:

Eerste screens en info Metroid Prime: Hunters

Super Mario 64x4: de Mario voor de Nintendo DS

Foto's Nintendo DS

: Bekijk de screenshotpagina voor de meest recente foto's van de Nintendo DS!

Exclusief Nintendo DS aankondiging filmpje

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • WAT!!! Sorry maar ik vind t echt een lelijk ding :s Ik dacht ook echt dat die eerdere screens nep waren….ik had eerlijk gezegd meer van de DS verwacht :(

 • vind hem wel vet hoor…

 • Nintendo kennende gaan ze een boel innovatieve dingen ermee uithalen. Mischien een GBA-DS connectivity of DS-Gamecube connectivity of helemaal….. GBA-DS-Gamecube connectivity.

 • och vind toch best wel vet ding, nu hopen dat het mooie graphics heeft en kixe spellen krijgt. En de prijs moet natuurlijk betaalbaar blijven :)

 • Screens erop zijn nep, zon MKDD komt er niet.

  2 scherms worden gewoon camera's meestal denk ik. :)

 • U.G.L.Y YOU AIN'T GOT NO ALIBI YOU UGLY!!!

 • ziet er niet uit.  onthult is met een d…. :s

 • Notorious onze objectieve gamesspecialist:). Ik vind de opzet van het dingetje mooi, maar als de DS overeenkomt met de concept art is dat wel een tegenvaller. Ze moeten wel beter afwerken.

 • Dus!!! Ziet er wel grapzig uit!!

 • ok de buitenkant is lelijk, maar je had die persconferentie moeten zien….. ECHT NIET NORMAAL  dat ding kan alles, die beelden die je erop zag waren echt asociaal mooi, metroid prime gewoon prachtig op de ds, mario 64 rip off ook prachtig getoond

 • Hij ziet er niet uit, maar ik ben wel impressed. Nou misschien veranderd het design nog, de normale GBA heeft ook een kleine design change gehad na, zijn eerste aan kondinging, en hé hijs niet paars • ok de buitenkant is lelijk, maar je had die persconferentie moeten zien….. ECHT NIET NORMAAL  dat ding kan alles, die beelden die je erop zag waren echt asociaal mooi, metroid prime gewoon prachtig op de ds, mario 64 rip off ook prachtig getoond

  idd. Laat je niet misleiden door het matige design.
 • ik zie geen speakers op dat ding…

 • Het heeft gewoon een hele PDA functie gekregen 8-)

  Best stoer :)

  Alleen jammer van het uiterlijk, maar goed. Het gaat natuurlijk om het innerlijk :P

 • MENSEN: DIE MARIO kart screen is idd nep, maar de vorm is goed. ECHT MEGASHIT was dit jongens. Hoewel hij er niet zo netjes als de PSP uit ziet, gaat dit ding gewoon OWNEN! Metroid 3d. het leek net of je Metroid Prime op de Nintendo DS aan het spelen was. Mario kregen we als eerst te zien en daar kregen we al deels kippenvel van. Toen Metroid 3d voorbij kwam was het helemaal gebeurd. ECHT MEGA SHIT, om in de gaten te houden.  Ik klink echt mega enthausiast maar ik was echt totaal niet enthausiast voor de presentatie maar nu ben ik echt ZWAAR OVRETUIGT: DIT WORDT HEM!

 • Design vind ik ook niet matig hoor…

 • Niet echt supermooi ofzo, maar imo mooier dan de PSP. Daarnaast is ie compacter en kun je het scherm krasvrij houden. En de footage die je op de presentatie zag was beter dan ik had verwacht.

 • Jep ds laat grfx van minsten psp zien!

 • Net de presentatie gezien en WOOOOOOOTTTT!!!!!!! Dit ding gaat zwaar ownen!!!!! Eerst was ik niet overtuigd maar de PSP kan inpakken. Twee schermen, touch screen, spraak herkenning, Wi-Fi en de metroid beelden die ze lieten zien….. zwaar OK!!!!! Full 3-D en echt super mooi. Aparaatje ziet er in echt ook goed uit.

 • Veel gekker moet t niet worden; ik vond m maar lelijk maar toen kwam t binnenkantje! DAAAAAAAAAAAAAAAAAAMN wat geweldig

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren