1. E3: Nintendo persconferentie

E3: Nintendo persconferentie

Vanochtend om kwart over elf lokale tijd begon de persconferentie van Nintendo. Het InsideGamer team trad massaal toe tot de zaal (naast het hotel) en deed dat met niet zo heel hoge verwachtingen. Geheel onterecht, zo bleek na het eind van de conferentie. Immers, Nintendo heeft in een klein uur een aantal grove klappen uitgedeeld. Niet alleen op het gebied van draagbare spelcomputers, maar ook voor de GameCube.

Het duurde even voor de show op gang kwam. Nintendo toonde een aantal interessante titels zoals Star Fox 2, Advance Wars: Under Fire, Resident Evil 4 en natuurlijk Metroid Prime 2: Echoes. Het meest mooie daarbij was natuurlijk de multiplayer opties in Metroid Prime 2. Ook opvallend waren de beelden van Resident Evil 4, waaruit bleek dat er meerdere spelkarakters aanwezig zullen zijn. De hoofdpersoon schoot in de beelden enkele vijanden neer met in zijn kielzog een meelopende dame. Ook de eerste beelden van Advance Wars: Under Fire oogden fantastisch. Het spel speelt zich af in een dynamische 3D-wereld. Morgen weten we meer te vertellen over deze titels.

Nintendo deed bovendien mee aan de zware concurrentiestrijd die ook al werd geuit tijdens de Microsoft conferentie. Hoewel ze geen namen noemden, wezen ze wel dat Sony aan iedereen memory sticks wilde verkopen en Microsoft hetzelfde doet voor hun Windows besturingssystemen. Nintendo zei daarbij dat het hun alleen gaat om de games en niets meer dan dat. De motivatie? Omdat degene met de beste spellen altijd heeft gewonnen en dat nu ook zal gebeuren. Toch waren deze praatjes niet waar we voor op de conferentie kwamen. Dat was natuurlijk de aankondiging van de Nintendo DS, waar we ook een artikel over zullen plaatsen.

Nintendo DS

Voordat we de DS te zien kregen, kwam eerst een filmpje met enkele mensen die hun lof uitten over het nieuwe idee. Vervolgens werd de DS getoond onder een luid applaus. Het apparaatje is niet klein, maar ook zeker niet groot en de twee schermpjes zijn op magnifieke wijze geïntegreerd in het uiterlijk. Bovendien is de draagbare spelcomputer voorzien van vier knoppen.

Maar dat is niet alles. De ware klap kwam toen de verschrikkelijk mooie opties werden getoond. Naast het al bekende touch screen, zullen ook zaken als een microfoon en wireless Internet geïntegreerd wordt. Terwijl Microsoft dus een groot gedeelte van de conferentie gebruikt om Xbox Live te showen, geeft Nintendo doodleuk aan dat op de Nintendo DS straks draadloze multiplayer titels gespeeld kunnen worden. En dat allemaal in Nintendo 64 kwaliteit, met twee schermpjes en ingebouwde microfoon waardoor je met voice recognition kunt spelen. Daarnaast is de DS backwards compatible met Gameboy Advance SP spellen. Overigens zal de DS morgen aanwezig zijn, met enkele tech demo’s. Nintendo kondigde bovendien een Metroid aan op de DS en de beelden die daarvan getoond werden, waren ook prachtig. De uitgiftedatum in Europa is in het eerste kwartaal van 2005, terwijl de Verenigde Staten en Japan al eind 2004 het ding kunnen kopen.

Een realistische Zelda!

Toen de conferentie af leek te zijn, wilde Nintendo toch nog één ding kwijt. Vervolgens kreeg waarschijnlijk driekwart van het publiek kippenvel omdat een realistische Zelda getoond werd. Hierop was het ondermeer zichtbaar dat een volwassen Link enkele vijanden vanaf zijn paard neerslaat. Miyamoto betrad vervolgens het podium met een zwaard en een schild. Dit was het einde van de conferentie, maar de realistische Zelda is dus wél aangekondigd, al is het dan niet speelbaar aanwezig op de E3.

Iwata over de nieuwe spelcomputer

Tussendoor wilde Iwata nog kwijt dat de nieuwe spelcomputer van Nintendo niet zozeer op technisch aspect een revolutie zal zijn. Hij zei dat de huidige spelcomputer als bijna fotorealistische visuele kwaliteiten hebben, en dat kan niet eens zo gek veel verbeterd worden. Wat de zogenaamde Nintendo-revolutie dan voorstelt, is nog maar de vraag, maar die nieuwe spelcomputer komt er in ieder geval wel.

Nintendo heeft met deze conferentie rake klappen uitgedeeld aan de concurrentie. Het is qua spellen revolutionair door Metroid Prime 2 en de nieuwe Legend of Zelda, de Nintendo DS loopt nu alweer voor op de PSP qua extra opties en de nieuwe spelcomputer zou revolutionair zijn. Tijdens de E3 houden we Nintendo extra goed in de gaten, en dan kunnen we meer informatie geven over de getoonde spellen en de techdemo’s voor de Nintendo DS.

InsideGamer filmpjes:

Legend of Zelda

Nintendo DS aankondiging

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb het via GameSpot gezien! Echt geweldig! De NDS was super, Realistische Zelda, WOUW!! Alles was gewoon super wat er werd getoond… Go Nintendo!! :)

 • 4 letters: OMFG

 • Wat dacht je van virtual reality in the next generatie consoles. Dat zou gamen pas echt naar een nieuw niveau brengen. Lekker gamen met een VR-bril op en handschoen (van die vinger topjes bv) aan dat zou pas echt iets cools wezen. Mario karten met force feedback stuur en VR-bril hehehe maar ja we zullen zien.

 • Er zijn kinderen die ik ken die zeggen: "De PSP wordt echt veel beter dan de NDS"… Morgen ga ik ze ff flink duidelijk maken dat de NDS toch echt veel en veel beter wordt! :D

 • De sfeer hier in LA is ook goed, Nintendo heeft rake klappen uitgedeeld!  Check de updates steeds, want we blijven met nieuwe filmpjes komen.

 • :D :D :D :D :D :D Nintendo :D :D :D :D :D :D

 • Denk dat die Sony en Microsoft toch wel een flinke klap hebben gekregen, zoveel mensen zijn nu onwijs enthousiast over Nintendo, niet normaal.

 • Ik geloof weer in Nintendo … na een dipje toont Nintendo vandaag hun ware aard en Nintendo word STOER!!! … Nintendo moet het standaard Logo ook veranderen in het het zilvere logo wat je tijdens de conferentie zag …. dat word de toekomstige Nintendo en dat is de Nintendo die weer een stap richting de top gaat doen

 • dat ze N64 kwaliteit halen vind ik op zich geweldig. Houd in ieder geval in dat ze niet zo ver achter de PSP kwaliteit liggen als ik dacht. Ik denk dat ik toch uiteindelijk voor beide apperaatjes ga.  Alsof ik nog niet arm genoeg ben. hehe.  (overigens zit ik zelf niet te wachten op voice recognistion. Het is een handheld en ik heb geen zin om in de trein tegen me nintendo aan te praten. Maar ja, zal wel weer aan mij liggen)


 • Ja, ben echt onder de indruk van Nintendo…terwijl ik die juist weer onderaan had geplaatst deze E3…

 • Dat filmpje krijg ik echt kippenvel van :D

 • Nintendo heeft in ieder geval een betere conferentie laten zien dan zijn concurrenten.

  Maar naast de magistrale Zelda en de DS heb ik viet er veel bijzonders gehoord.

  Ik had zelfs het idee dat de NGC een beetje aan de kant wordt geschoven door Ninty, beetje ala N64.

  Want wees nou eerlijk wat voor bijzonders hebben we nou naast Zelda voor de NGC gezien?

  Zelf de Line up was naast MP2, Paper Mario 2 en RE4 zo saai als een avondje bingo in een bejaarden tehuis.

  Hij was zo saai dat meer als de helft van de games die ze lieten zien uit multi platformers bestond.

  Nee naast Zelda, MP2, PM2 en RE4 heb ik weinig moois voor de cube gezien.  De DS daar in tegen wist mij zeker te boeien en ik heb ook het idee dat Ninty zich hier op en op de GBA gaan richten en de NGC maar dood laten bloede tot de opvolger komt.

  Zelda en de andere games zie ik als een laatste injectie om het leven van de NGC nog iets langer te maken.

  Maar Nintendo heeft zeker de beste conferentie gehouden zonder wtijfel.
 • goeie conferentie met harde beloftes! ik wacht met smart op de NDS…ben helemaal verliefd :P

 • die games die je opnoemt zijn imo genoeg (Zelda, MP2, PM2 en RE4) voor mij komt daar Geist nog bij, maar dat zijn denk ik evenveel totpgames als dat Microsoft en Sony hebben laten zien…als we het over echte toppers hebben dan he.

 • Haha ik zei het toch, spraakherkenning !

 • Nintendo is heer en meester en ik ben blij dat ik altijd trouw ben gebleven aan nintendo.

 • NGC aan de kant geschoven? WTF? Marcel?

 • De al eerder genoemde spellen, plus Tales of Symphonia, Bate Kaitos, Phantasy Star Online CARD Revolution….  Need I say more?

 • Hahaha, echt zoooo cool, ik wist dat nintendo ging knallen maar dit had ik niet verwacht echt asociaal goed gewoon!

 • Nintendo is back!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren