1. E3: Nieuwe informatie Metal Gear Solid 3

E3: Nieuwe informatie Metal Gear Solid 3

We hebben zojuist nieuwe informatie betreffende Metal Gear Solid 3: Snake Eater ontvangen. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid tekst, de informatie is bijzonder interessant.

Hideo Kojima begon eerst over de betekenis van MGS, de afkorting van Metal Gear Solid. Zo gaat het eerste deel Metal Gear Solid over genen (Genes). Hetgeen dat je krijgt van je ouders en overgrootouders, je toont daarom vaak overeenkomsten met hen. Sons of Liberty gaat echter over Memes, dat is dan weer wat je leert door ervaring en doen. Snake Eater zal gaan over hoe een omgeving effect kan hebben op de mens, in dit geval dus de benauwde jungle. Dat laatste vertaalt Kojima als Scene en dus vormt zich daar Mems Genes Scene.

In het jaar 1967 word een speciale agent op “Operation Snake Eater“ gezet. Zijn doel is om ongezien een Russische basis te infiltreren, een basis in de dichte bossen van de Sovjet Unie. Eenmaal binnen moet hij opzoek gaan naar een onderzoeker die er van verdacht word een nieuw nucleair wapen te ontwikkelen. Dit wilde hij kwijt over de verhaallijn, nog steeds niet heel duidelijk maar het beeld begint zich te vormen.

Ook benadrukte de Japanner dat eten heel belangrijk is in dit derde deel. Zo zullen wonden sneller helen, breekt het (slangen) gif sneller af, zal de maag van Snake niet gaan rommelen en kan meneer hierdoor beter richten.

Je kunt beesten zowel verdoven als doodschieten. Verdoofde beesten zijn echter beter omdat deze niet zo snel zullen gaan rotten. Ook kun je met je mes fruit plukken. Als je eenmaal een dier bij je hebt kun je die ook naar een bewaker gooien, of hem er van laten eten en hem zo vergiftigen.

We vertelden je al eerder over Close Quarter Combat, het element waarbij je hand-tot-hand gevechten uitvoert. Naast het gooien van bewakers zijn daar nu ook een paar andere bewegingen aan toegevoegd. Zo kan je, net als in Splinter Cell, een pistool tegen iemands zijn hoofd duwen. Ook kun je een bewaker steken en hem vervolgens als schild gebruiken, het mes houd je gewoon in je slachtoffer.

Weerseffecten en de dag- en nacht cyclus zullen zich real-time afspelen. Zo verandert het van licht naar donker, van winderig naar storm en weer terug. Ook verzekerde Kojima ons dat Snake Eater er weer schitterend uit zal gaan zien.

Als we één dezer dagen meer informatie vanaf de Konami stand binnen krijgen lees je het natuurlijk hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt zeer goed, kan niet wachten :)

 • Klinkt zeker goed veel vernieuwing in t genre en net nu t aan vernieuwing toe was !

 • hm weers fx zijn leuk :)

  het uiteindelijke verhaal zal ik wel op me in latenwerken zo dra ik de DVD van MGS3 opstart :D

 • Mooi mooi! :) Dat close quarter combat lijkt me echt cool en met je mes ventjes afslachten ook. :p Ik hoop wel dat het eten enzo goed is uitgewerkt en niet irritant gaat worden.

 • mooie screenshots!

 • Snake Eater wordt geweldig, en dan komt acids ook nog eens.

 • Ik speel nooit Metal gear.

 • Moet je zeker en vast is doen, Mago! Sons of Liberty begint mij nu wel te vervelen ik heb het al zoveel keer uitgespeeld pfff. Dat Snake Eater ma rap uitkomt!!

 • zeker lekker, sommige vonden deel 2 niet super ( pu) maar ik vond ook die heel lekker en deze wordt zeker erg goed, ben alleen nog niet zooo enthousiast over dat camouflage gebeuren, en om daarin te ruilen telkens, zal wel goed komen..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren