1. Nintendo's rol in de spelindustrie

Nintendo's rol in de spelindustrie

“Nintendo moet zich niet richten op spitstechnologie, maar op originaliteit.” Dat zei ex-president Hiroshi Yamauchi gisteren in de Japanse krant Nikkei Shimbun. Yamauchi denk dat fans van Nintendo niet echt geïnteresseerd zijn in de volgende generatie van spelcomputers.

Mensen die enkel kijken naar de mogelijkheden van de spelcomputer hebben geen verstand van spellen volgens hem. Veel geld uitgeven aan bijvoorbeeld de audiovisuele kwaliteiten van een spel maakt het nog niet tot een goed spel. Yamauchi hekelt dan ook bedrijven die deze strategie wel volgen, en dat zijn er heel wat. De huidige adviseur van het bedrijf zei ook dat de spelindustrie “tekenen van een crisis” vertoont.

Het interview ging verder ook nog over de Nintendo DS. Yamauchi zegt dat hij anderhalf jaar geleden op het idee daarvoor gekomen is, en dat hij nu bang afwacht wat het wordt. Als de Nintendo DS een succes is zal Nintendo opbloeien als nooit tevoren, maar als het een flop wordt is dat een catastrofe voor het bedrijf, aldus Yamauchi. De komende twee jaren zullen dan ook cruciaal zijn. Binnen Nintendo heeft men er in elk geval het grootste vertrouwen in.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Zit die vent nog steeds niet in het bejaardenhuis? De enige reden waarom volgens die gastjes de spelindustrie “tekenen van een crisis” vertoont is omdat hun bedrijf het gewoon slecht doet. 3e in Europa en Amerika en met fucking grote afstand 2e in Japan. De spelindustrie is nu in iedergeval beter dan toen Nintendo met hun ijzeren hand of whatever domineerde in de jaren 80.

 • Als de Nintendo DS een succes is zal Nintendo opbloeien als nooit tevoren, maar als het een flop wordt is dat een catastrofe voor het bedrijf, aldus Yamauchi.Ik zelf denk dat het een flop wordt. Het is, zover ik heb kunnen lezen, gewoon een GBA maar dan met 2 displays. Tijdelijk tussendoortje, want de opvolger van de GBA moet er toch ook aankomen waneer Sony met de PSP komt.  Wat Nintendo aan het doen is de laatste tijd, ik weet het niet. In het begin had ik er nog wel vertrouwen in. Ik moest geen PS2 of Xbox, ik moest een GameCube! Online spelen via de Broadband Adapter, een vette Zelda ala Occarna of Time (als je de filmpjes/screenshots van destijds mocht geloven: een volwassen Link met gigantisch mooie grafische effecten).  Maar helaas. Het enige echte online spel is nog steeds Phantasy Star Online (wat niet eens van Nintendo is!). Volgens Nintendo zat/zit er geen toekomst in Online Gaming (plonk!). En de Zelda die uitkwam was voor mij één grote teleurstelling: ik heb zelfs meer de N64 versie zitten spelen die er bij zat dan The Wind Waker. En wat de blub moet ik met "connectivity"? Lekker GBA's aan je Cube hangen!?  Zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat ik mijn Cube dus heb verkocht en toch maar een Xbox heb aangeschaft (waar ik tot nu toe dus echt geen spijt van heb). Xbox Live er bij, dus ook nog lekker online gamen.  Nee, Nintendo… ik denk dat het mischien eens tijd wordt dat er wat jonger/frisser personeel gaat werken die niet meer in de jaren 70 is blijven hangen en een wat futuristischere look heeft op gaming.  Iig wel als ze mijn aandacht weer willen hebben, want de Nintendo afdeling loop ik nu zo voorbij in winkels.
 • Ik zelf weet niet zeker of het een flop word ok het nieuws dat nu naar buiten gebracht word geeft inderdaad de impressie dat het gaat om een gba met 2 beeldschermen maar dachten wij ook niet met zijn allen dat mario 64 gewoon mario in het 3d werd en niet veel meer voordat we de eerste screens gezien hadden?

  Ik denk dat we eerst moeten kijken of de DS echt zo'n revolutie is op games gebied en zo niet dan mogen we pas klagen.

  Ik heb gezeg.

 • Als nintendo niet goed blijft presteren, wat er allemaal achter het gamebiz afspeelt wordt het zeker een flop ja. Ik ben namelijk met nintendo en sony opgegroeit als een 10 jarige knul. Van het begin tot nu maakt SONY het nog steeds ontzettend goed. En wat ik tegen NINTENDO nog kan zeggen is JONGE !! Pak het stuur en heel snel gas geven! Want anders kan het nog heel slecht aflopen.

 • jah, nintendo staat 3e in europa, maar inmiddels heeft Nintendo wel de tweede plek ingenomen in Amerika en in Japan. Zo slecht gaat het de laatste tijd dus niet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren