1. E3: N-Gage persconferentie

E3: N-Gage persconferentie

Omdat Microsoft, Nintendo en Sony allen een grote persconferentie organiseerden, kon Nokia natuurlijk niet achterblijven. Rond de klok van vijven werd daarom een N-Gage perspresentatie belegd waarin de nieuwste titels voor de N-Gage (QD) getoond werden. Althans, heel veel nieuws werd er niet verteld, maar de QD lijkt door enkele aanpassingen wel degelijk een spelplatform te worden en niet zomaar een mobiele telefoon met als extra een stel computerspelletjes.

De presentatie werd georganiseerd op de elfde verdieping van een gigantisch gebouw en oogde erg professioneel met het uiterlijk van een ware club. De draaitafels, de bar en de demopods van de N-Gage maakten het geheel compleet. Helaas verliep de presentatie zelf niet helemaal vlekkeloos. De microfoon van enkele sprekers viel soms weg of kraakte (dat deed pijn aan de oren) en het engelse taalgebruik van de (Finse) sprekers was op sommige moment belabberd.

Dat mocht de pret niet drukken want na het saaie perspraatje over cijfers, doelstellingen en andere marketingtrucs werden enkele goede applicaties getoond. Overigens bleek uit alles dat de doelstelling is om te leren van de bezigheden en langzamerhand alles te verbeteren. Wij denken dat dit de enige juiste instelling is omdat Nokia met de eerste N-Gage het een beetje verpest heeft. Na de conferentie mochten overigens vragen gesteld worden en daaruit bleek de woede van sommige bezoekers over de huidige strategie. Zij waren van mening dat de oude N-Gage omgeruild moest kunnen worden naar de QD. Uiteraard waren de antwoordende sprekers het daar helemaal niet mee eens.

Na de praatjes begonnen de sprekers over N-Gage Arena, een applicatie die in de toekomst nog wel eens hoge ogen zal kunnen gooien. Volgens Nokia zal bijna elk spel voorzien worden van Arena-ondersteuning.

Nokia toonde als eerste een trailer van Rifts, maar ging daarna verder met Pathway to Glory, een werkelijk adembenemend spel voor de N-Gage. Bovendien is het een spel dat je aan zal zetten zo’n draagbaar apparaatje te kopen. Pathway to Glory is een soort strategiespel dat oorlogen wil simuleren en volgens de makers alle opties van de N-Gage QD zal gebruiken. Daartoe behoort natuurlijk ook de mogelijkheid om via N-Gage Arena tegen elkaar te spelen.

Om de show te continueren werd een totaal nieuw spel getoond: Glimmerati. Hoewel de trailer totaal geen in-game beelden bevatte (net als Rifts overigens) lijkt het erop dat dit spel heel wat zal bereiken en misschien nog wel beter wordt dan Pathway to Glory. Dat is echter afwachten en we hopen dan ook dat we morgen meer informatie over deze titel kunnen lospeuteren.

De pers, helaas niet volledig aanwezig, kon twee uur later met een aantal goodies vertrekken, op weg naar huis om morgen fris naar de Nokia stand te komen. Met de persconferentie heeft het bedrijf immers aangetoond nog niet ervaren te zijn, maar wel serieuze bedoelingen te hebben. Dat valt te respecteren en we zijn er dan ook van overtuigd dat de N-Gage zich op de E3 kan scharen bij de rest van de spelplatformen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • N-Gage valt helemaal in het niets door de Nintendo DS

 • om nog maar te zwijgen van de PSP

 • precies, ik wist niet eens dat Nokia een pers. conferentie ging houden!!! :P

 • ik wilde het niet eens weten

 • Ik zie het als een telefoon waarop je spelletjes kunt spelen ipv andersom: zo negatief ben ik dus niet.

 • Na de conferentie mochten overigens vragen gesteld worden en daaruit bleek de woede van sommige bezoekers over de huidige strategie. Zij waren van mening dat de oude N-Gage omgeruild moest kunnen worden naar de QD. Uiteraard waren de antwoordende sprekers het daar helemaal niet mee eens.  Is deze QD een nieuwe nokia of is het gewoon dezelfde alleen in een andere vorm?

 • dat valt reuze mee ik heb nog nergens last van gehad

 • Ze moet er gewoon een handheld van maken want een mobiel ziet er anders uit!

  Je loopt voor lul als je met zo'n ding gaat bellen.

  Ik had het in de winkel gespeeld op zo'n stand maar het sprak mij niet echt aan…….

 • Ach gottekes toch! Deed Nokia ook mee?

 • Dit dingetje is zo handig hé!

 • ooo, jongens besteed het geld aan betere doelen, zoals stichting hart ofzo…

 • wat een negatieviteit zeg. maar ach ja dat heb je met braindead mensen. zijn ook dezelfde mensen die riepen dat microsoft maar niet een een gameconsole moest beginnen. Voor je het weet zal er weer exclusieve games op de n-gage verschijnen en zal iedere gamenerd hem weer kopen. of hij flopt en wordt een gewilde item zoals de dreamcast en de neo geo. Ik zeg gewoon, laat de portableconsole oorlog beginnen. Als de 3 apparaten en lekker wat games uit zijn dan hebben mensen pas recht op negatieviteit. Zie het als weer een speler in het spel. Zelfs al wordt het niks is dit een teken voor nintendo en sony om beter hun best te doen. dus hoe je het ook bekijkt het blijft positief nieuws.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren