1. Football Manager 2005

Football Manager 2005

Voor de fans van de Championship Manager serie kwam het nieuws dat Eidos en Sports Interactive uit elkaar gingen destijds hard aan. Championship Manager 2003/2004 was de laatste in de serie van de hand van Sports Interactive. De naam Championship Manager blijft verbonden aan Eidos, wat dus betekende dat Sports Interactive op zoek moest naar een nieuwe naam voor hun paradepaartje. Dat is nu gelukt met het recent aangekondigde Football Manager 2005.

Football Manager 2005 zal in ieder geval moet concurreren met Championship Manager 5, dat door Eidos wordt uitgegeven en wordt ontwikkeld door Beautiful Game Studio’s. Football Manager 2005, dat uitgegeven zal worden door Sega, zal in ieder geval kunnen rekenen op de expertise van de mannen van Sports Interactive. Sports Interactive geeft gezegd dat Football Manager 2005 niet zal lijken op wat we tot nu toe gezien hebben: een geheel nieuwe weg dus.

Tegelijk met de aankondiging van het spel zijn al direct enkele spelopties vrijgegeven die we kunnen verwachten in de uiteindelijke versie. Een opmerkelijke, veelbelovende optie is het ontvangen van welhaast ‘promotiemateriaal’ van zaakwaarnemers. Je kunt dus als manager een soort van filmpje ontvangen met een 2D fragment (de bekende 2D wedstrijd weergave) met daarin een opmerkelijke prestatie van de voetballer die de zaakwaarnemer aan je probeert te slijten.

Sports Interactive belooft alles beter en uitgebreider te maken. Je kunt je afvragen in hoeverre dit het spel uiteindelijk ten goede komt, zeker als je nagaat dat Championship Manager 2003/2004 een vrij hoge drempel heeft; je zult je er behoorlijk in moeten verdiepen wil je het spel goed kunnen spelen. Naast de standaard aspecten wordt ook het contact dat je hebt met de media behoorlijk uitgebreid. Zo zul je zelfs in de media kritiek kunnen uiten op een andere manager. Misschien dat je door een dergelijke psychologische mediaoorlog wel in het voordeel bent bij de eerstvolgende onderlinge ontmoeting. Onder uitbreiding valt uiteraard ook de database zelf. “Groot, groter, grootst” denken ze bij Sports Interactive: 235,000 spelers uit 145 verschillende landen met meer dan 120 verschillende (zichtbare en niet zichtbare) eigenschappen, clubs uit 143 verschillende divisies afkomstig uit 43 verschillende landen, enfin: je begrijpt het idee.

Sinds Championship Manager 2001/2002 is het mogelijk om online een multiplayer spel te spelen. Sinds Championship Manager 4 werkt dit ook echt goed, en dus is het niet verwonderlijk dat Football Manager 2005 online of over LAN met maximaal 16 personen gespeeld kan worden.

Grotere database, meer opties: Football Manager 2005 lijkt hard op weg de meest complete voetbalmanager te worden, en het is nog maar de vraag of Beautiful Game Studio’s met Championship Manager 5 op een dergelijk niveau kunnen komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Heerlijk! Ben benieuwd! SI zal sowieso met een fantastische game op de proppen komen, de nieuwe CM moet ik nog maar even afwachten.

  • Weet er iemand trouwens de site van FM2005? www.championshipmanager.co.uk is onder constructie vanwege het scheiden van Eidos en SI.

  • lijk me cool spel man de voorgangers waren ook super :D

  • ben benieuwd idd

  • Ben benieuwd, championship manager altijd al een leuke serie gevonden. Kijken wat ze er nu weer van gaan maken :)

  • Ow ja… LaVey je moet gewoon ff op www.sigames.com kijken daar staat wat er allemaal inkomt etc…

  • Denk dat de nieuwe CM het onderspit moet delven tegen de nieuwe FM. Die gasten van Beautiful Game Studio's moeten een geheel nieuwe database creeren, terwijl SI een database heeft waar je u tegen zegt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren