1. E3: "PSP niet winstgevend in de eerste jaren"

E3: "PSP niet winstgevend in de eerste jaren"

In een interview met Reuters vertelde Kaz Hirai dat de PlayStation Portable in de eerste jaren niet winstgevend zal zijn. Ook vertelde Hirai dat er minimaal twee goede launchtitels nodig zijn, zogehete Killer Apps, om consumenten aan te drijven om de PSP te kopen. Verder wil hij dat er ongeveer tien launchtitels zullen zijn. Ook hoopt Hirai dat de PSP ongeveer tien jaar mee zal gaan.

Ook kwam Hirai nog even terug op het feit dat Sony een alternatief zoekt voor de PlayStation 2 harde schijf. Hij vertelde dat een USB opslagmedium een goed alternatief zou kunnen zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Tja Hirai, je kan natuurlijk verwachten dat de PSP op de launch miljarden zal gaan opbrengen.

 • sony had al laten weten dat ze de psp voor een redelijke prijs gaan releasen.

 • Het zelfde is gezegd door nintendo… sharp heeft aangegeven dat ze in de probleem komen omdat ze tegelijk 2 schermen moeten leveren.  @LichKing: Dat denk ik niet. De PSP zal ronde de 300 euro kosten, wat op zich niet erg hoog is voor de hoop techniek die erin zit…

 • maar wat wel veel geld is voor een handheld…

 • ja inderdaad

 • ze kunnen hem ook weer niet TE duur maken, anders koopt niemand hem. En eerst heel duur en dan prijs-slashen maakt de early-adopters weer chagrijnig… Aan de andere kant hebben ze dat met de PS2 ook gedaan. Maar als ie voor 450/500 euro wordt geïntroduceerd wacht ik misschien wel even voordat ik er een oppik, tenzij er echt KILLER launchtitels bijzitten.

 • Ik ga hem echt niet kopen al kost hij meer dan 250 euro hoor, das een beetje teveel grevraagd, ik denk dat ze er 250 euro voor zullen vragen.

 • kijk eens wat een PDA kost :| de psp zal wel ook zo iets worden.. kep er 250 voor over.. maar goed dan moet je ook nog games, extra accu's en natuurlijk een geheuge stick van 1GB kopen.. dus dat wordt een leuk koste plaatje in het begin :)  maar dan heb je ook wat :D

 • @ Moah » Daar zou ik het echt niet voor doen. De PSP heeft zoveel meer dan de DS.

 • 250 is een mooie prijs voor dit systeem. mensen die dat niet willen betalen..tja..maar je krijgt er wel wat voor terug. En nog iets dit is een normale prijs en ik ben het er wel mee eens dat hij soieso duurder is dan de DS.

 • als ie hier 250 wordt koop ik hem denk ik wel, maar dan uit amerika waar hij waarschijnlijk iets van 200 gaat kosten dan.

 • De PSP is eigenlijk ook niet bedoeld voor mainstream gamers maar meer voor de wat volwassenere gamers (die het ook beter kunnen betalen). Ik ben wel benieuwd hoeveel ie gaat kosten: zoals ik al eerder postte hadden ze het eerst over iets van 450 dollar maar dat lijkt me echt een onzinnige prijs. Als ze er 300 dollar/euro voor zouden vragen dan zouden ze er zeker een flink verlies op maken: dat zou een keus kunnen zijn natuurlijk. Ik ben alleen benieuwd of ze het zullen aandurven om dan maar gelijk veel lager te gaan zitten met de prijs, bijv. op 200 dollar/euro ofzo. Daarmee zouden ze de markt misschien wel mooi kunnen openbreken dus ze zouden dat verlies op de koop toe kunnen nemen (net zoals Microsoft probeerde met de Xbox).

 • de psp moet 10 jaar mee dan begin ik met de ds en een jaar later koop ik een psp

 • Ik word moe van die vergelijking: NDS is voor kids en PSP is voor volwassen gamers ….. Het slaat absoluut nergens op, waarom is het wel volwassen om met 200 km/u door een bocht te rijden, tegen de zijkant van een circuit op te botsen en geen schade te zien aan een auto ( wat je altijd ziet in games met een license ) Waarom is het zo volwassen als je bloed ziet in een game ? En waarom ben je een kleuter als je met mario speelt; het heeft vrolijke grahix en vrolijke muziek, maar wil dat dan ook automatisch zeggen dat het voor kleuters is of voor een jonger publiek ? Dat slaat dus allemaal nergens op. Ik vind dat je moeilijk kan zeggen of iets volwassen of onvolwassen is, en ik vind het jammer dat somigge mensen nog steeds al te makkelijk zeggen dat de psp voor een ouder publiek is en de NDS voor een jonger publiek. De reden dat de psp zo duur word is gewoon omdat het veel extras gaat bevatten etc, en meer snufjes dan de NDS.

 • Die killeraps zijn wel nodig ja, GT4!!!! :p Ik hoop ook dat ie zo ongeveer 250 euro gaat kosten in t begin, dan koop ik em wel. 10 jaar is wel heel lang trouwens…

 • zeker Pepijntje, dat ding ziet er inderdaat niet uit.. maar goed zolang er mensen zijn die het wel tof vinden is het toch goed :)  en over die vergelijking van DS voor kids en PSP voor volwassenen..

  het is gewoon een fijt.. dat zijn de marketing plannen van Nintendo en Sony.. DS doel groep vanaf 3 jaar en PSP vanaf 18.. wat je er verder zelf mee doet moet iedereen voorzich weten natuurlijk :) er zullen vast wel games op de DS komen die ook door volwassenen te spelen zijn en andersom op de PSP.. maar je moet een uitgangspunt hebben als bedrijf.. Op dit moment heb ik absoluut niks met de DS maar wie weet kan Nintendo ook mij ooit nog over halen :)

 • Ik ben het helemaal eens met Svenshinhan

  verder:

  quote:

  Want zeg nou eens eerlijk, iedereen die zichzelf niet als harde kern speler ziet zegt toch veel liever dat hij een PS2 heeft dan een Nintendo Gamecube! Ik ook trouwens, geef mij maar zo'n stoere PSP, die hang ik wel om mijn nek!

  —————–

  Ik heb best medelijden met mensen die zo handelen, mensen die zich onzeker zouden voelen om te zeggen dat ze een NGC zouden hebben. Nintendo is een ouwe rot op games gebied, sony is nog betrekkelijk jong. Mensen die zien dat je een gamecube hebt en dat je 18 bent zien misschien ook dat je al goede relaties kan maken tussen games etc, als je in die jaren tot je 18 dan ook regelmatig gamede.( en nu ) • Ja, ik vind het ook onzin dat mensen om die reden een console/handheld kopen maar je hebt het wel over de grote doelgroep, DE groep waar het geld ligt(EA anyone?). Hardcore gamers zijn niet de doelgroep meer van de grote fabrikanten, realiseer dat nou eens mensen. Het feit dat je hier post betekent eigenlijk al dat je niet tot de doelgroep van Sony/Microsoft en(in mindere mate) Nintendo behoort. Ik had het ook niet zozeer over het kopen van het apparaat als wel het imago! De PSP word gezien als stoer en volwassen en de DS is ''kiddy''. Hoewel ik, als trouwe(oftewel , al heel veel genaaide,) Sony fan moet toegeven dat de ''kiddy'' troep van Nintendo toch een niveautje hoger staat dan de spellen van Sony! Realiseer je eens hoe groot Nintendo ZOU KUNNEN zijn!

 • idd, door hier te posten behoor je al tot een hardcore gamer, iemand die niet alleen ff een spel wilt spelen maar ook over zijn spellen wit discussiëren en op zoeken wilt gaan naar info over nieuwe games die in zijn intereresse vlak liggen

 • De Psp zal op zich niet meteen van het begin heel goed verkopen vanwege de prijs crisis. Maar ik denk dat Sony zelf erachter zal komen dat mensen het te duur vinden. Wat in houd dat…………………………….  O jah, btw mensen die dachten dat die kleine ronde ding aan de linker kant een speaker was, hebben het mis. Het is gewoon een hele kleine analoge stick dat niet goed te zien valt vanuit boven perspectief. Heb het namelijk van een andere bron gelezen. En die mensen daar hebben een handje kunnen leggen op de Psp. Dus dat geloof ik wel, trouwens is het een betrwouwbare site waar ik al jaren op surf.  Dit werd er gezegd:What you probably didn't notice, and what only became apparent while we were playing Acid, is that the very bottom left of PSP actually features a tiny analogue stick (it's so discreet that it actually looks like a small microphone at first).Dus mensen die gezegd hebben dat dat ding een lelijke grijze speaker was, kunnen zich nu gaan schamen.  Verder werd er gezegd:The stick works well and has a pleasing level of resistance - so, in driving games for instance, you won't end up massively oversteering all the time.
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren