1. E3: Square-Enix wil ontwikkelen voor de Xbox

E3: Square-Enix wil ontwikkelen voor de Xbox

In een interview met de president van Square-Enix, Yoichi Wada, vertelde hij dat zijn bedrijf interesse heeft om voor de Xbox (2) te ontwikkelen.

"When you look at the Xbox from the standpoint of a standalone game console, it's not different from the PS2. But when you look at it from the installed base perspective, there is a big difference."

Maar Wada was ook kritisch over de Xbox. Hij had net als Electronic Arts wat moeite over de manier waarop Xbox Live in zijn werk gaat:

"Xbox pursued network gaming, and that is a fine idea. I would evaluate that to be good. However, the attempt was to create a closed network in a closed environment. That is completely contrary to our concept of networked business."

Wada hoopt dat zijn argumenten geïntrigeerd kunnen worden in het Xbox 2 online netwerk. Voor Microsoft is Square-Enix het eerste en hopelijk niet laatste grote Japans bedrijf die met ze in zee wil gaan.

Dat Square-Enix voor de Xbox 2 gaat ontwikkelen wil natuurlijk niet zeggen dat ze stoppen met de ontwikkeling voor de andere platformen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Die kritiek van Square-Enix is eigenlijk een beetje hetzelfde als wat EA tegen Live had (maar waar ze weer vanaf gestapt zijn). Live is mooi maar het is eigenlijk helemaal niet zo interessant voor externe publishers.

 • als ik microsoft was zou ik naar square-enix luisteren om x-box live te gaan aanpassen, want een ontwikkelaar als square-enix moet je niet zomaar laten lopen.

 • Als ik Microsoft was dan zou ik ze gewoon opkopen dat houden ze hun snuit wel. Ik persoonlijk zit niet op de games van Square-Enix te wachten omdat die games van ze mij totaal niet aanspreken. Maar voor de XBOX zelf zou het een goede stap zijn omdat ze dan eindelijk wat games hebben die het Japanse publiek aanspreekt.  En in het westen zijn ook een aantal van die Square lovers dus is mooi meegenomen. Maar hopelijk krijgen ze dan ook echt goede support en niet zoals Nintendo gewoon een of andere gare FF spin-off en voor de rest niks. Terwijl Sony al the good stuff krijgt.

 • Yes…… FinalFantasy naar de Xbox :-)

 • MS buigt echt niet voor Square-Enix.

  In een interview met de president van Square-Enix, Yoichi Wada, vertelde hij dat zijn bedrijf interesse heeft om voor de Xbox (2) te ontwikkelen.

  Link? Quote?

  En hoezo is ie ook kritisch? waar is hij positief?

  Vaag bericht..


 • Maar ze willen wel ontwikkelen voor de Xbox

 • Jammer dat ze niet meer voor de huidige xbox zullen ontwikkelen.

  "Voor Microsoft is Square-Enix het eerste en hopelijk niet laatste grote Japans bedrijf die met ze in zee wil gaan."  Sega Namco Capcom Konami Temco. • final fantasy 13 op xbox 2 ?

 • Bjorn is nog een Xbox n00b, he cant help it :P

 • Er staat nergens bevestigd dat ze gaan ontwikkelen voor de X-box platform. Dus die X-box fanboys, niet zo snel 1,2,3 roepen ''Yes !.. Final Fantasy naar de X-box''. Want dat gaat lang voor zijn leven niet zo snel (of nooit). Trouwens VIND ik Finalfantasy gewoon goed passen bij de Playstation platforms en Nintendo consoles. MS mag van mijn pad gerust verder met zijn Halo delen.

 • "When you look at the Xbox from the standpoint of a standalone game console, it's not different from the PS2. But when you look at it from the installed base perspective, there is a big difference."  dit is dus kritisch, hij geeft aan dat de xbox en ps2 niet veel verschillen qua mogelijkheden, maar dat het grote verschil de installed base is, wat dus inhoud dat hij zijn voorkeur voor de ps2 uitspreekt.

  er staat dus nergens iets positiefs over microsoft van de kant van Square-Enix, snap dus ook niet waar jullie vandaan halen dat ze SE met Microsoft in zee wil. (vertaalprobleempjes??)

 • Denk ik ook. Ik had al het gevoel dat dit niet klopte….

 • Alsof Square Enix veel zal verkopen op de xbox lol • Alsof Square Enix veel zal verkopen op de xbox lol

  dan mag jij mij vertellen waarom niet…


 • @ De Uitverkorene » Misschien moet je de bron maar eens gaan lezen ofzo…Dat staat niet voor niets boven aan een bericht

 • Ach ja slechter dan op de GC verkopen kan niet hè! ;)

 • uuuuuuuuuuuuh final fantasy is gewoon af dus hou u bakkes maar stomme snul

 • hey, Notorious, ik zou maar niks zeggen over de Cube, in sommige landen was de verkoop beter dan de xbox EN de ps2!

 • gelukkig blijft final fantasy nog tot nummer XXXII op de PS2 maar ik ben benieuwd of ze ook met iets leuks op de proppen komen, al denk ik dat dit voorlopig niet gaat gebeuren. het komt wel vaker voor dat gasten uit de top iets zeggen over wat zij graag willen hebben, maar meestal blijft het ook daar bij. • hey, Notorious, ik zou maar niks zeggen over de Cube, in sommige landen was de verkoop beter dan de xbox EN de ps2!

  Where? Bizarroland? :D


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren