1. E3: Gemiddelde leeftijd gamers steeds hoger

E3: Gemiddelde leeftijd gamers steeds hoger

Waar gamen vroeger te pas en te onpas werd geassocieerd met jonge mensen; dat beeld is heftig aan het veranderen. Volgens de Entertainment Software Association (ESA) is de gemiddelde leeftijd van de gamer 29 jaar. De gemiddelde leeftijd van mensen die spellen aanschaffen zou zelfs 36 jaar zijn. Dit is het resultaat uit een onderzoek dat de organisatie uitvoerde onder ruim 1400 gamers in de Verenigde Staten.

Een ander opmerkelijk bericht dat de ESA naar buiten bracht is dat slechts 59% van de gamers van het mannelijke gelacht is, wat betekend dat er 41% van de gamers vrouwelijk is.

43% van alle gamers speelt geregeld online. De meest gespeelde online games zijn spellen als kaartspelen en bordspelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • 1ste, ik ben maar 14 en ik begon te gamen op mijn 3

 • Mensen beginnen al vroeg met games en groeien er gewoon mee op denk ik, bovendien worden games grafisch gezien en qua verhaal veel beter. Veel meer mensen kunnen games spelen, een man van 36 zou heel lang geleden wellicht niet veel interesse hebben in een game zoals Prince of Persia maar nu bijvoorbeeld wel in Metal Gear Solid: The Twin Snakes omdat het niveau van games gigantisch gestegen is. En bovendien zijn de members hier op dit forum (waaronder ikzelf) grotendeels opgevoed met games… daar komen we (gelukkig) nooit meer van af. ;)

 • "De gemiddelde leeftijd van mensen die spellen aanschaffen zou zelfs 36 jaar zijn"  omg, tel anders de ouders die de spellen voor hun kinderen afrekenen niet mee. Dat verklaart nl. ook waarom het zoveel vrouwen zijn. Dit zijn de kopers van games niet de gamers.  zo kun je ook statistieken maken en conclusies trekken natuurlijk.


 • nou hier geloof ik dus helemaal niets van als of iemand die 36 nog achter een console duikt om iets te spelen. ik denk dat het eerder bij dee 21 jaar ligt, maar misschien verschilt dat wel van europa.

 • Ik game al sinds mijn vierde eerst op de pc toen atari, nes, snes, n64, dc, cube, gba, xbox en nog steeds op de pc :p en nu ben ik 17 jaar en game nog steeds heel erg veel (tis me no1 bezigheid samen met anime kijken) en ben niet van plan snel met deze hobby te stoppen :D. Dus als dit onderzoek zou kloppen dan ben ik een uitzondering ;)

 • goeie zaak.. maar ok hold on wat noem je games?!.. wordt er dan ook de online games van bijvoorbeeld Yahoo mee gerekend (noem maar wat).. (ben zelf 24, en game sinds m'n MasterSystemII daar voor ook wel maar dat was bij anderen op Atari etc.) ;)

 • nou hier geloof ik dus helemaal niets van als of iemand die 36 nog achter een console duikt om iets te spelen  ik Ben 36 jaar en heb een xbox, cube ps2, dreamcast, vectrex, nes, megadrive, philips cdi, saturn, mega cd, sega cdx, sega master system en dergelijk….Hoezo niet meer achter een console duiken!!!!

 • Lijkt me logisch de gamers van vroeger zijn ouder geworden en gamen nog steeds…

 • ja is wel true wat notorious zegt maar er komen ook steeds meer nieuwe dus daarom zou ik het vreemd vinden als het gemiddelde op 30 zou liggen :|  of de overheid heeft na de meevaller van deze week alle bejaardenhuizen een console gegeven waardoor de gemiddelde leeftijd omhoog schoot :P

 • de gemiddelde gamer wordt ook ouder:)

 • Ik blijf games tot ik 99 ben

 • lijkt me ook dat veel kopers de ouders van kinderen zijn en er zo een vertekend beeld ontstaat, want welk kind van 6 heeft nu ffies 60 euro cash opzak?

 • Ik was 8 toen ik begon met gamen en ben nu 23 en game nog net zoveel als toen

 • ik vind het een beetje vreemd wie gamed er nou als hij 60 is… ga biljarten ofzo…

 • Toen ik 5 was speelde ik altijd bij mijn oom op de Sega Megadrive 1 met Sonic 1, dat was vet cool.

  Toen kreeg ik een Rode Gameboy :D en bij vrienden speelde ik op de NES, SNES en een Atari met 1000 spellen.

  TOen ik 8 was kreeg ik mijn Sega Megadrive 2, en toen ik 10 was kreeg ik de Nintendo 64 met Goldeneye en Zelda: Ocarina of Time..

  Toen ik 14 was kocht ik de Gameboy Advance en toen de Gamecube uitkwam kocht ik die ook, en een half jaar later de Xbox.

  Later kwam de GBA SP uit, dus ik verkocht de GBA en kocht de SP.

  Rond mijn 15e kreeg ik een snelle computer op mijn kamer met ADSL en speelde toen online spelletjes, zoals SOFII en MOHAA.  Verder wil ik even kwijt dat gamen voor de plezier is, dus het haalt geen ruk uit hoe oud je bent cham10n..

  Nu is het wachten op de N5 en de NDS, ik twijfel nog of ik een Xbox 2 ga kopen, als ik dat doe dan verkoop ik wel de orginele xbox, de gamecube blijft in mijn verzamenling..


 • Ik begon ook al op me 5de met gamen das logisch denk ik ;-)

 • Idd… Ik ben 30 jaar en vermaak me nog dagelijks met games. Helaas koop ik er niet zoveel meer als vroeger. En online vermaak ik mij eigen ook wel kwa games.

 • ach ik was 6 ofzo..ik ben nu 18..heb een NES, SNES, N64 gehad en heb nu een PS2 omdat Nintendo gewoon niet bij me past..nouja Zeldo heb ik nooit leuk gevonden en Mario kon me na deel 3 ook nix meer roesten..en nu heb ik een topconsole. Ik game ook al jaren op de PC..ik ken zat oudere mensen die gamen maar vaak is dat op de PC (bijna altijd)..en het is altijd leuk om je oom in te maken met Generals ofzo:)

 • haha ik begon met game op me 6de en ben nu 12 heb psx ps2 xbox pc n64 had snes (die ik nu weer terug wil!).

  En geloof me op je 12 is het moeilijk om aan games en consoles te komen! speel eigenlijk alleen maar op xbox en pc (die nu begint te verouderen kan niet meer BFV enzo aan maar generals nog wel!) me ps2 ligt in de kast samen met de andere heb namelijk alleen doa2 en mgs 2 dark cloud en jax en daxter voor de ps2.

  Van wege je kan alleen maar illegaal krantjes lopen mag namelijk pas vanaf 13e.:P  Me naam? Thomas alleen heet online altijd T-KING


 • wat is je naam?;) maar je kan dan goed met geld omgaan want krantjes verdienen niet supergoed..nouja voor jouw leeftijd wel. ik was toen nog niet zo rijk;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren