1. E3: Nintendo GameCube stand

E3: Nintendo GameCube stand

De persconferentie van Nintendo veroorzaakte flink wat impact door de aankondiging van een realistische Zelda en natuurlijk de onthulling van de Nintendo DS. Door al dat geweld vergaten we haast dat de GameCube ook enkele toptitels in het assortiment had. Daarmee kwamen we uiteraard tijdens de beurs in aanraking en we waren, zeker van de door Nintendo zelf ontwikkelde spellen, onder de indruk.

Waarschijnlijk de meest belangrijke, én overigens drukst bezochte, titel was Metroid Prime 2: Echoes. Dat ziet er allemaal zó mooi uit en de nieuwe concepten klinken goed. Het enige probleem dat de titel heeft, is misschien dat het iets te veel gefocust is op de meerspeleroptie en dat de normale speloptie te weinig innovatief is. Dat is echter nog afwachten want als één spel moeilijk te testen is op een beurs, dan is het Metroid wel door het diepgaande concept.

Toch ging de meeste aandacht uit naar Donkey Kong: Jungle Beat. Opvallend hieraan is dat we hadden verwacht een verbeterde Donkey Konga te zien, maar uiteindelijk blijkt het een totaal nieuw spel te zijn. Het spel is natuurlijk wel gebaseerd op de Konga-techniek, maar ook gelijk stukken verbeterd. Jungle Beat is opgedeeld in verschillende, kleine spelletjes die allemaal een eigen interpretatie leveren aan de gebruikte techniek. Nintendo heeft hier en daar tussen neus en lippen door laten weten dat de techniek moet worden wat Eye-Toy nu voor de PlayStation 2 is. We verwachten dus nog meer spellen die de Konga’s zullen gebruiken. Eén ding is zeker: het is een prachtig gezicht om mensen te zien meppen op de Konga’s, vaak met een gigantische glimlach op hun gezicht.

Geist is ook een indrukwekkend Nintendo-spel. Het is overigens een écht Nintendo-spel, hoewel het er niet zo uit ziet. Vergeleken met vorig jaar is het spel stukken anders geworden, maar er moet nog wel heel wat verbeterd worden. Zo ziet het er nog lang niet zo mooi uit als dat zou kunnen en is het schietgedeelte zelf nog niet helemaal soepel. Het concept is wel ongelooflijk origineel en werkt goed. In het kort is een schietspel waarin je een geest bent die allerlei mensen, dieren of voorwerpen kan overnemen. De mensen of dieren moeten dan wel bang zijn en dat doe je door voorwerpen over te nemen en deze te laten ontploffen, flippen of weglopen. Alles is hierin mogelijk; van het spelen met een hond tot het overnemen van een laptop.

Kuju Entertainment is druk aan het werk met het veelbelovende Advance Wars: Under Fire. Hoewel het spel er nog niet al te mooi uit ziet, is het spelconcept wel erg goed. Het lijkt hierin erg op de Gameboy Advance titels. Als speler neem je een bepaald karakter en speel je in een bepaalde (kleine) wereld. De dialogen tussen de karakters zijn vergelijkbaar met wat er in de GBA gebeurde. Het enige dat verschilt met de kleine broertjes, is dat Under Fire veel meer op actie gebaseerd is. Leuk is dat allerlei voertuigen (van tanks tot helikopters) te besturen zijn.

Voor de rest waren op de Nintendo-stand vooral echte vervolgdelen. Paper Mario 2, Pikmin 2 en Star Fox 2 zijn precies wat je van ze verwachtte, of meer. Ook Resident Evil 4 trok erg veel bezoekers, ook al waren er ook demopods op de Capcom-stand te vinden. Met deze lijst aan spellen en alle andere titels die aanwezig waren, heeft de GameCube enkele ‘geldmakers’ in handen waarmee het toch wel kan concurreren met de Xbox en PlayStation 2. De stand was overigens prachtig aangekleed, met leuke versieringen. Schetsend was wel de rij voor de Nintendo DS, die was namelijk veel langer dan een uur. Binnenkort volgen impressies van de meeste, betere spellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit was echt de beste e3 sinds jaren als ze dit vol houden dan zitten ze geramt.

 • Beste E3? Ik vond hem juist tegenvallen. Het enige bijzondere waren de handhelds. Ik vond hem op console gebied tegenvallen.

 • Dit jaar vond ik niks aan. Vorig jaar vond ik toch beter Het enige lichtpuntje was nieuwe Half-Life 2 footage en Nintendo DS, tenminste dat is wat ik erover denk.

 • Niet echt een denderende E3 dit jaar nee, maar heb me vermaakt bij al die conferenties.

 • Schetsend was wel de rij voor de Nintendo DS, die was namelijk veel langer dan een uur. haha lol dat ik lekker wachten :)

 • Ik ben het met Notorious eens… Deze E3 was op console gebied een beetje tegenvallend :(.

 • @ notorious:  De xbox had zeker weinig te vertonen ja en werd zo ongeveer van de kaart geveegd door Sony en vooral Nintendo… dus dan is natuurlijk gelijk heel de E3 tegenvallend ja ;)

 • Dat vind jij, jouw mening, niks mis mee.

  ik vond Nintendo erg tegenvallen omdat ze de hete adem van Sony voelen maken ze snel ff een nieuwe game boy (DS) word er gewoon stront ziek van om ieder jaar maar weer een update te kopen van de GBA, want daar doelen ze wel op. beetje bij beetje worden er straks geen GBA spellen mee gemaakt.

  Mijn mening is dus: 1)Sony 2)Microsoft 3) Nintendo 4) fantom 5) n-gage

 • ik krijg zeker geld te weinig :S

 • @ RickK: ??  Ik ga me niet in een discussie mengen; wel ben ik van mening dat Nintendo naast een degelijke line-up (zonder weinig verrassingen, mét goede titels) ook twee grote aankondigingen heeft gedaan die het waard waren om veel aandacht aan te besteden. De afgelopen jaren viel Nintendo nogal tegen, en kwam men met weinig 'nieuws' op de proppen. Sony en Micrsoft vielen vies tegen. Sony had de PSP die alleen té weinig liet zien, en voor de rest een line-up die al bekend was. Microsoft maakte het helemaal bont en kondigde naast Forza eigenlijk geen grote titels aan. Nintendo dus, als winnaar van de show, maar dat alleen dankzij de DS en Legend of Zelda. Zonder de handhelds was het een degelijke E3 geworden, nu is er nog de nodige glans aan gegeven.

 • Nintendo heeft deze E3 in zijn zak gestoken.

 • Nintendo stal imo alleen de show met hun DS .

  Alle 3 kwamen ze met games die eigenlijk allemaal al bekend waren , of de opvolgers van hun paradepaardjes . Wat Qwx zegt met opvolgers van de GBA , is imo wel een beetje waar , maar toch haal ik de DS !

  1 ding wat Nintendo wel had was de mooiste booth ,  http://features.teamxbox.com/xbox/805/TeamXbox-Best-of-E3-2004-Awards/p3


 • Die nieuwe Half-Life 2 footage was gewoon de bom voor mij. Tientallen mensen die tegen een hele grote Strider vechten was de hoogte punt. Ze gebruiken alles wat ze hebben, ze knallen erop los alsof het de einde van de wereld is. En de Strider die door de stad loopt, alles molt, perfecte physics……….. UN-BE-LEAVABLE

 • Half-Life 2

  Halo 2

  Counterstrike 2

  Fable

  DS  voor de rest was het poep!!!!

  geen TFO :-'(

 • heel vette e3 dit jaar…en gelukkig komt niet alles pas ober 3 jaar uit…ds en zelda zijn echt de toppunten an deze e3 voor mij

 • Ik vond nintendo nou niet echt zo geweldig…. enigste games die ik echt intressant vind zijn Advance wars en de neiuwe zelda. En ja HL2 is het spel van de eeuw :P. Ik vind nintendo eerlijk gezegd echt klote, ze vallen zo erg tegen vaak, de NGC is ook niet veel bijzonders. Ik heb op die van mij zo'n 10 uur gespeeld en op me ps2 eerder 1000 uur.

 • Nintendo klote? Je bent gek!

 • het is idd niet zo geweldig het enige leuke spel erop is dan denk ik resident evil 4 :S

 • Dat is jouw mening, dan ken ik ook zeggen dat het enige spel van M$ dat me boeide Kameo was. Ik vind persoonlijk dat Nintendo dit jaar met wel degelijk veel goede nieuwe titels gekomen, beter dan vorig jaar iig. Wel handig deze info, vooral Geist lijkt me nu leuker dan verwacht :).

 • Wat makt dat nou uit, hoe de consoles eruit zien, het gaat tog om de games die erop te spelen zijn, shit…………..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren