1. The Elder Scrolls V: Skyrim (X360)

The Elder Scrolls V: Skyrim (X360)

Na veel weken wachten kwam hij dan toch echt: The Elder Scrolls V: Skyrim.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; Skyrim is een enorm goede RPG met een prachtige vormgegeven wereld. Het mooie aan Skyrim is dat je de vrijheid krijgt om alles te doen wat je wilt doen. Je krijgt een enorm grote open wereld en een arsenaal activiteiten waar je u tegen zegt. En een epische verhaallijn die enorm goed is.

De wereld waarin je rondloopt is een van de beste die ik sinds tijden heb gespeeld. De graphics zijn echt heel erg goed en maken dat de wereld echt leeft. Er is werkelijk van alles te beleven in de wereld. Je kunt er opzoek naar dungeons die je kunt clearen zoals het in het spel heet. Ik heb enorme draken verslagen. Je kunt er met je boog op vossenjacht. Of.... je gaat emmers op mensen hun hoofd zetten.

De gameplay is echt heel goed. Het slaan met je zwaard voelt echt goed aan. Om het maar even raar te zeggen de vibratie van de controller komt op het goede moment. Je hebt echt een enorm veel zwaarden, bogen, messen, magische stokken en bepantsering! Je hebt de optie om met het Y-knopje in de inventaris spullen als favoriet aan te geven. Je kunt ze met het D-pad knopje omhoog snel selecteren. Dit werkt in de praktijk echt heel goed. Zo kan je bij het vechten tegen een trol van een afstand de trol met vlammen te lijf gaan en als hij dichterbij komt hem met een zwaard afmaken. Bethesda heeft enorm veel moeite in de game gestoken en dat is echt heel duidelijk geworden in de gameplay, want ze hebben echt aan heel goed naar de balans gekeken van alles. Je hoeft nu niet meer een skill omhoog te krijgen. Je kan ieder moment met een ander skill verder gaan. Kost wel iets meer moeite, maar het lukte mij op Adept moeilijkheid gewoon. De moeilijks graad kun je op ieder moment aanpassen. Dat gaat niet ten koste van de gameplay. Het is een singleplayer avontuur en je moet zelf weten hoe je het doet. De game valt op adept met gemak te spelen. Alleen de eindbazen zijn moeilijk,

maar dat hoort zo.

Het geluid en het grafische gedeelte is echt heel goed aan Skyrim.

Ik speel met een Turtle Beach op en dan vooral komt het detail in het geluid naar voren.

Als je in de dungeons loopt hoor je bijvoorbeeldt de vijanden fluisteren tegen elkaar dat ze iemand horen. En het klinkt in het algemeen gewoon erg goed! Grafisch zijn er echter wat bugs te vinden.

Zo kan het personage zijn hoofd in een steen doen om zo naar de onderkant van een berg te kijken.

Bethesda heeft er ook een paar grappige glitches in laten zitten. Als je door het hoofd wordt geschoten met een boog blijft de pijl zitten. Ook door een trol worden geslagen is de moeite waard. Je wordt namelijk hoog de lucht in geschoten. Verder zijn er natuurlijk ook de echte glitches zoals je personage boosten, maar iedereen die een beetje een serieuze gamer is zou dit moeten kunnen negeren. Het is veel leuker om zelf alles te ontdekken.

De verhaallijn zal niet voor iedereen te volgen zijn. Het is namelijk best ingewikkeld. Mensen met een beetje kennis van de Engelse taal zullen vast wel begrijpen dat het iets met een dragonborn en draken te maken heeft... Natuurlijk wist iedereen dat al, maar het verhaal is echt heel goed en ik vindt dat je het zelf moet spelen. Ik ga er dan ook niet verder over vertellen. Alleen nog even over de standing stones, dat zijn stenen pilaren die je voorzien van een bepaalde kracht. Er zijn 13 te vinden die te maken hebben met sluipen, vechten en magie enzovoorts. Verder zijn sommige dingen bijvoorbeeld wel vreemd zoals dat ik in het begin al een quest item had weten te veroveren. Toen ging ik verder met de verhaallijn verder en ik had het item al. Ik kon dus dat item inleveren en weer een andere quest gaan doen. Je kan overigens de taken op elk moment aan en uit klikken. Als je wilt kun je dus alles uitzetten en een paar dungeons gaan doen die je net hebt ontdekt.

Natuurlijk kom je naast dungeons ook veel andere wezens tegen, maar de belangrijkste is wel de draak. Als je een draak vermoordt komt er een ziel vrij. Je neemt die ziel op en daar kun je weer een vaardigheid of zoals ze worden genoemd shouts vrijspelen. Dat zijn krachtige woorden die je personage roept. Het gaat hier dan om een vuurbal of een ander krachtig elementaire vaardigheid. Je hebt drie woorden in een shout. Hoe meer woorden je van de shout leert hoe krachtiger hij is. Je kan er maximaal drie in een shout leren.

Conclusie en beoordeling

Skyrim is een steengoede game die iedere RPG speler moet hebben gedaan. Het spel heeft zo veel aan activiteiten dat er oneindig veel gameplay uren in zitten. Alles voelt perfect aan op wat technische en grafische minpuntjes aan.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • Grote open wereld
 • Mooie graphics
 • Veel activiteiten
 • Goed geluid
 • Combat is realistisch
 • Minpunten
 • Grafische en technische glitches

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • fijn voor de mensen met een 360. Ben nu al benieuwd naar de volgende generatie consoles de playstation 4, Xbox 720 of 3 en de Nintendo Waa:)

 • Mooi zo,

  Ben een Die Hard 360 Fan !!!

 • Pff gelukkig

 • Ik hoop dat ze de 360 zo lang mogelijk in leven houden. Uit de eerste xbox konden ze nog veel meer halen, maar dat hebben ze niet gedaan. Die fout willen ze niet vaker maken.

 • Ik ben een zeeer grote 360 gamer. Vind het gewoon een top ding.  Mooi zo  (Gamertag: D Lentjes 360)


 • Ja tuurlijk ontkennen ze het, ze gaan toch geen nieuwe console zomaar even op een doordeweekse dag bevestigen. Een aankondiging van dat formaat zou ik eerder bewaren tot een groot evenement..

 • kheb er zelf geen, maar het is gewoon een goed apparaat:) dus laat ze nog maar een paar goede games uitbrengen ;)

 • Ze zouden er beter aan doen een nieuwe xbox te maken…

  Ze gaan niet op kop blijven tegenover Playstation 3!!!

 • Alleen maar logisch dat ze dit ontkrachten.

 • Nou erg vind ik het helemaal niet, hou het op mijn mooie xbox 360. :)

 • Uitstel is geen afstel, uiteindelijk zal ie er tegen 2010-2011 wel komen.

 • Wil nu een premium of Elite aanschaffen… dat zou naaien zijn, heb je net een xbox gekocht brengen ze de volgende alweer uit..

 • en hoe staat het dan met die opgevokte xbox 360 die mischien dit najaar uit kwam de xbox 360 ultimed ofzoh:P

 • Tja, maar stiekem zowel Microsoft als Sony en Nintendo al plannen klaar voor de toekomst, die ze de komende jaren gewoon rustig gaan uitwerken.. :)

 • Mooi zo!!

 • er mag wat mij betreft over 2jaar wel een andere xbox komen..

 • Het zou dom zijn om te zeggen van ja, dan zouden ze toch geen 360 meer verkopen, omdat iedereen dan wacht op de nieuwe console. Of men wacht gewoon tot de 360 door de komst van de XBOX 720 heel erg in prijs zakt.

 • Das mooi voor de xbox 360 bezitters…

 • leuk voor vogels

 • Tja geen wonder dat ze dit bericht ontkrachten. Of ze de waarheid spreken is echter nog maar de vraag…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren