1. Call of Duty: Modern Warfare 3 (PS3)

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PS3)

De Call of Duty serie is en blijft een must-have voor mij dit komt vooral door de multiplayer waar ik dagen, weken en maanden zoet mee ben. Ik blijf me ermee vermaken en waar modern warfare 2 stopte gaat het derde deel verder. Nadat ik de singleplayer had uitgespeeld ben ik begonnen aan de multiplayer die mij niet tegenvalt. Als laatste ook de spec-ops wat ik niet zo veel heb gespeeld.

Als eerste behandel ik de singleplayer, deze vond ik erg leuk en uitdagend. Omdat ik het verhaal van mw2 wel had gevolgd, was het wel weer erg leuk, er zitten veel interessante missies tussen die ik met veel genot heb gespeeld, wat ik wel jammer vindt is dat de missies niet zo spectaculair waren als in het vorige deel is het een goede singleplayer, na zo’n 5-6 uur op hardened en 7 uur op veteran heb je de singleplayer uitgespeeld. Dit is wel jammer maar het is ondertussen wel een standaard om de sp niet te lang te maken, in modern warfare 3 is dit niet erg want er zit ook nog de vette multiplayer in.

De multiplayer, waar moet ik beginnen er is zoveel over te vertellen. Dit is dan ook het langste deel wat ik geschreven heb. Als eerste de wapens er is zoals gewoonlijk weer een groot arsenaal aan wapens te verdienen. Zo ongeveer om de 2-3 levels krijg je een nieuw wapen. Wat me wel tegenvalt is dat de shotgun-weapons niet meer als sec ondary weapon zijn in te stellen, wel op een andere manier maar dat vertel ik later in de recensie.

Ik vind dat de multiplayer al veel meer is gebalanceerd dan de vorige delen, dit komt vooral door de nieuw geïntrigeerde strike packages, je hebt er drie verschillende van assault, support en specialist. Assault is hetzelfde als in de vorige Call of Duty’s je krijgt een pointstreak. na bijvoorbeeld zeven kills. Pointstreak is de nieuwe naam voor killstreak dit komt omdat je nu niet alleen voor kills een streak krijgt maar ook bijvoorbeeld voor het neerschieten van een helicopter of het maken van een turret kill. Support is meer voor als je teamgenoten wilt helpen in het krijgen van pointstreaks. Het gebruiken van support package is vooral aan te raden voor beginners of degenen die niet goed zijn in het krijgen van een killstreak, want je pointstreak loopt ook door nadat je dood bent gegaan tot het einde van de game, of het einde van je streak.

Als laatste van de packages is er specialist deze strike package is nogal makkelijk en snel uit te leggen. Specialist is voor spelers die altijd te weinig perks hebben naar hun zin, want na twee kills krijg je een extra perk die door jouw is aangegeven, dit geld ook voor 4 en 6, en als je er zelfs 7 achter elkaar neerschiet krijg je alle perks tot je. Waardoor je bijna een wandelende tank bent. Je zou zeggen dit lijkt oneerlijk, maar ik ben het nog bijna niet tegengekomen .

De perks zijn weinig verandert er zit weinig verandering in behalve dat cold-blooded in twee delen is veranderd, namelijk blind eye waardoor je niet gezien wordt door je tegenstanders heli’s en assasin waardoor je onzichtbaar wordt voor UAV, en overkill waardoor je als tweede wapen een primary weapon kan dragen en hierdoor wel de eerder genoemde shotgun als secundary weapon gebruiken maar omdat de andere perks meer belangrijk zijn vind ik heb ik deze niet gebruikt.

De multiplayer is goed gebalanceerd en doordat er 16 maps zijn blijft afwisseling toch gebeuren. Als enigste minpunt vind ik dat er geen grote uitgestrekte maps zijn om met een sniper te campen en zo nu en dan een tegenstander af te schieten, ook waar ik erg blij mee ben is dat als er een vriend is dat je weer met z’n tweeën online kan gaan. Naar mijn mening is de multiplayer heerlijk om te spelen en ik zal er dan ook nog veel tijd aan besteden.

Dan heb je ook nog de spec-ops dit gedeelte wat ik in moden warfare 2 beter vond, de survival mode is eigenlijk het zelfde als zombies met wapens. En de missies zijn veel minder uitdagend en minder intressant. Ik had deze toevoeging niet gemist als hij er niet in zou zitten, maar er zijn genoeg mensen die dit wel leuk vinden. En daarom kan ik niet zeggen dat hij er uit moet, want hij is niet slecht maar ook niet goed genoeg.

P.s. ik heb geen screenshots toegevoegt omdat het niet lukte als iemand mij een goede uitleg geeft via een reactie of pm dat zou ik dat erg fijn vinden.

Conclusie en beoordeling

Moden Warfare 3 zal ik heel lang blijven spelen, want de multiplayer is zo verslavend dat ik elk vrije moment er mee bezig ben. de singleplayer is een goede en vooral leuke deel van het spel, de survival mode iets minder.een 8+ omdat de graphics nog steeds niet top zijn en spec-ops mij tegenvalt, in tegenstelling tot de multiplayer.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • multiplayer
 • strike packages
 • singleplayer
 • wapens
 • Minpunten
 • spec ops

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • feest …?

 • Ok, fantastisch, alleen wat houdt die nieuwe geluidstechnologie in?

 • Misschien een link naar een site die uitlegt wat de nieuwste geluidstechnologie is en wat het doet? :)

 • Ik heb zo m'n twijfels…

 • @FoggyBram

  ik ook

 • oke..

 • duur?

 • see if I care… m'n tv is 15 jaar oud! volgens mij is het mono geluid, misschien stereo, maar dat is dan ook alles :D. als je het over retro-gaming hebt :p  ik bedenk me nu trouwens dat ik nog Mario Bros. (die op de NES) op deze tv heb gespeeld…

 • 7.1 in een game? Is dat nieuw dan!? :S

 • top

 • 5.1 is al mooi genoeg hoor, 7.1 is als je het mij vraagt een beetje overdreven en je moet zowiezo eerst een versterker/reciever kopen die deze shit ondersteund en die zijn natuurlijk rete duur!

 • nouja beter wel dan niet ookal heb je er niks aan

 • nog ff en we zitten aan 5687587.1

 • 7.1 Geluid is zeker heel erg vet.:P Ik vind 5.1 al te gek laat staan 7.1

 • \"5.1 is al mooi genoeg hoor, 7.1 is als je het mij vraagt een beetje overdreven en je moet zowiezo eerst een versterker/reciever kopen die deze shit ondersteund en die zijn natuurlijk rete duur\"  Dat valt ook allemaal wel mee. 7.1 is gewoon beter en daar gaan ze langzaam aan naartoe.

  Ik heb zelf ook nog steeds stereo maar als je echt het gevoel wil hebben dat je midden in de game zit is een 7.1 speakerset natuurlijk veel mooier.

 • leuk, maar wie heeft er een 7.1 set in z'n woonkamer staan in de juiste opstelling? Miss. wel leuk als je een bioscoop kamer hebt gemaakt, maar anders is 5.1 al meer dan genoeg.

 • Ik heb 5.1, das al genoeg. Dat het geluid maakt en surround is vind ik al genoeg.

 • prijs?

 • Dit is echt een vette game en ik vind niks zo belangrijk dan geluid in een game!

 • oke leuk maar dan moet je wle eerst 7.1 aan speakers hebben

  maar dit wordt ckr een vette game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren