1. Colin McRae: DiRT 2 (X360)

Colin McRae: DiRT 2 (X360)

Nog een eerbetoon aan de grote Colin McRae, DiRT 2 op de Xbox 360 gaat verder dan het traditionele rally racen en geeft de speler een diepgaande career mode met een verscheidenheid van verschillende soorten races. Tijdritten, domination, racen tegen elkaar en nog veel meer. Is deze game goddelijk of is het een totale flop? Daar kom je zo achter.

De career mode van DiRT 2 begint met de speler een voormalige auto van Colin McRae te geven, een Subaru Impreza en van daaruit, moet de speler zijn gegevens invullen (naam, nationaliteit enz.) een echt cool aspect van DiRT 2 is dat de speler zal racen tegen de real-world grootheden, zoals Travis Pastrana en tijdens je loopbaan, kun je vrienden maken. De career mode is een beetje ervaring gericht, hoe meer races je wint des te sneller speel je nieuwe gebieden en events vrij.

In DiRT 2 kunnen spelers meedoen aan een World Tour om te concurreren op agressieve multi-auto en intense solo race-evenementen in de meest uiteenlopende en uitdagende real-world omgevingen. Tijdens je loopbaan zal je de hele wereld zien. Tochten in prachtige locaties verspreid over het gezicht van de planeet: de Verenigde Staten, Japan, Maleisië, Baja, Kroatië en meer landen wachten op spelers die willen genieten van de prachtige omgevingen.

Het draait allemaal om het evenement 'de X-games'. Als je een hoog genoeg level hebt bereikt kun je telkens meedoen aan één van de drie X-games (X-games Europe, X-games Asia en X-games America). In spannende stadionraces neem je het op tegen Travis Pastrana, Ken Block, Dave Mirra en meer bekende gezichten. Elke keer als je X-games event hebt gewonnen werk je naar de volgende X-games toe, als je alle X-games hebt voltooid speel je de Colin Mcrae challenge vrij, wat een mooi eerbetoon is.

Ook qua auto's zit je goed, nou is er niet echt heel veel keus, maar alle auto's werken goed naar behoren, zo voel je echt het verschil als je met een auto van de weg naar een off-road gedeelte gaat. In plaats van auto's vrij te spelen kun je ze kopen met geld, dit is erg fijn want nu kun je meteen met jouw ideale auto beginnen.

Online is DiRT 2 ook erg sterk. De multiplayer nodigt spelers uit om een ​​lekker potje te racen, met volledige online multiplayer race-evenementen en disciplines die ook in de singleplayer te spelen zijn. Met ranglijsten, nieuwsfeeds om up-to-date te blijven. Leuk is dat als je een free race doet in de singleplayer je een ghost kan downloaden van de leaderboards zodat je de tijd van een ander kan verbeteren.

Het menusysteem van DiRT 2 is vrij indrukwekkend, het loopt foutloos van de ene optie naar ander, zoals wandelen in je trailer, kopen of upgraden van je auto's en natuurlijk het selecteren van de diverse evenementen. In essentie is het een first person perspectief waardoor je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van het spel zelf. de speler heeft ook toegang tot video's, wereldkaarten en zelfs.

Voor mij is het beste aspect van DiRT 2 de besturing van het spel dat in principe perfect is op de Xbox 360. Het leren van de game is ook niet echt moeilijk, voor mensen die niet bekend zijn met racespellen is dit een ideale game.

Een andere mooie toevoeging van DiRT 2 zijn flashbacks die gebruikt kunnen worden in het spel als je een fatale crash hebt gemaakt. Door gebruik te maken van deze functie, kun je het spel terugspoelen voordat je een fatale fout maakte. Om de zaak eerlijk te houden kan deze optie maar een paar keer gebruikt worden tijdens de race.

De AI in het spel is briljant, net als jij je een fout maakt halen je tegenstanders het onderste uit de kast.Op de easy moeilijkheidsgraad zijn de tegenstanders een lichte uitdaging, maar verslaan gaat je gemakkelijk af. maar op hogere niveaus, moet de speler echt werken voor de overwinning. De relatie functie in het spel is een interessante eigenschap van DiRT 2, hoewel het niet echt al te veel impact op je races heeft, merk je toch dat de tegenstanders meer respect voor jou krijgen.

Natuurlijk is de grote publiekstrekker van het spel de races zelf, die niet alleen visueel erg indrukwekkend zijn (een genot voor het oog), maar het speelt ook heel goed. Met nacht races, vuil en asfalt, inclusief een groot aantal verschillende landen, ieder ziet er heel verschillend uit en biedt enkele nieuwe uitdagingen voor de speler. Een aantal grote water-effecten, terwijl je raced en zelfs vuurwerk maken het racen heel verslavend.

Er zijn een aantal grote sprongen in het spel en daarmee bedoel ik niet de traditionele rally sprongen, maar eerder de speelduur van het hele spel zelf. De singleplayer is in 8 uurtjes wel uit te spelen, maar gelukkig heeft dit spel wel een hoge replay waarde. Ook kun je jezelf wel een paar uur in de multiplayer verdiepen.

Ik moet toegeven dat de ontwikkelaars echt hebben geprobeerd deze serie te perfectioneren en het is makkelijk om te zeggen dat dit één van de mooiste race-spellen is ooit. Van de zeer gedetailleerde tracks tot het geweldige menu.

Helaas kun je niet optimaal genieten van de graphics tijdens het rijden, omdat de snelheid van het racen vrij hoog ligt. In termen van snelheid, heeft het spel een verscheidenheid aan standpunten van in-car naar buiten bekeken, afhankelijk van uw voorkeur. De inside view waarschijnlijk de beste, omdat je dan het echte racegevoel hebt.

Gameplay? Check! Graphics? Check! Geluid? Als het aankomt op geluid, heeft dit spel het allemaal, het gebrom van de motoren, het geluid van gierende banden op vuil en natuurlijk een professionele voice acting met een vleugje humor.

Hoewel het spel geen commentaar bevat, is je co-driver in bepaalde races beschikbaar, een aantal indrukwekkende uitspraken die daadwerkelijk samengaan met het rijden en het is griezelig realistisch.

Conclusie en beoordeling

Colin McRae DiRT 2 is één van de betere racegames op dit moment. Met een perfecte gameplay die gespeeld kan worden door iedere gamer, maar ook uitdagend en moeilijk, wat voor de gemiddelde gamer het racen leuk maakt. Toe te voegen zijn de buitengewoon gedetailleerde graphics, een heerlijke soundtrack en een verrijkende career mode en het is gemakkelijk om in de sfeer van DiRT 2 te komen die echt geweldig is, die houdt je nog wel een poosje op de baan.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Career mode
 • X-games
 • Locaties
 • Auto's...
 • Multiplayer
 • Besturing
 • Flashbacks
 • AI
 • Graphics...
 • Minpunten
 • Waar er niet echt veel van zijn
 • Waar je tijdens het racen niet optimaal van kunt genieten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren