1. Hydro Thunder Hurricane (XBLA)

Hydro Thunder Hurricane (XBLA)

Met een hoge hartslagfrequentie en zweterige handen bevind ik mij op open wateren, in smalle rioolbuizen en raas ik met een hoog tempo door sluizen heen. Ben ik suïcidaal? Niet helemaal, ik ben Hydro Thunder Hurricane aan het spelen op de Xbox 360. Deze titel intrigeerde mij al vanaf het begin, aangezien het weer terug lijkt te grijpen naar de old-school arcadehallen. Ik mocht dan ook in mijn handjes wrijven toen ik de downloadcode toegestuurd kreeg. Is Hydro Thunder Hurricane een ware koning van de zee? Of moeten we dit lelijke eendje de rug toekeren?

Als een vis in het water

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Hydro Thunder is geen nieuwkomer in de gamesindustrie. Hurricane is een sequel van Hydro Thunder, die aan het eind van het vorige millenium onder andere in de arcadehallen en op de SEGA Dreamcast verscheen. Hydro Thunder was wederom een onderdeel van de Thunder racegames. In al deze games werd de nadruk voornamelijk gelegd op adrenalinestootgevende races die het realisme te boven gaan. Godzijdank is Hydro Thunder Hurricane geen uitzondering op de regel. Nog steeds zul je met een hoge snelheid door smalle, en bredere wateren racen en zul je hardop vloeken als je ergens tegenaan knalt of als er een tegenstander is die je op het laatste moment inhaalt.

Dat gezegd, moet ik er gelijk aan toevoegen dat Hydro Thunder Hurricane weliswaar flitsend is, maar verreweg van perfect is. De game voelt op het eerste gezicht, en ook na urenlang spelen, aardig kaal en enigszins ongeïnspireerd aan. Er is in deze game niet echt sprake van een verhaalmodus, wat niet gek is aangezien de gehele structuur bestaat uit arcade gameplay. Je hebt natuurlijk wel een soortement van 'verhaal', waarin je de ene na de andere race voltooid. Natuurlijk is er een quick play functie, waardoor je snel en gemakkelijk even tussendoor een bloedstollende race kunt opstellen.

Dan zijn er nog de Ring Master Events, die je op veel verschillende moeilijkheidsniveaus kunt spelen. Hierin neem je het, net als in een standaard race, op tegen 15 andere racers in een van de 10 beschikbare racebolides. Bij Ring Master event vaar je vervolgens door ringen om zo vervolgens nitro te ontvangen die je de kop kan kosten of jou een glorieus moment laat beleven.

Alle eendjes zwemmen in het water

Hydro Thunder Hurricane zou geen arcadegame zijn als er geen soortement van multiplayer in verwerkt zou zijn. De multiplayer mag dan wel oppervlakkig overkomen, leuk is hij dan, tot mijn grote opluchting, weer wel. Natuurlijk is er allereerst de standaard racemodus, waarin verscheidene raceduivels hun kunstjes over het netwerk vertonen. Maar stiekem is er een veel leukere multiplayermodus waarin 1 persoon een propelleraangedreven eendje bestuurt die vervolgens wordt opgejaagd door de andere speler. De beste eendenjager wint natuurlijk aan het einde van het potje.

En dan zijn er nog de leaderboards die mooi de tijden bijhouden, ze online plaatst en ze vergelijkt met de racetijden van mensen uit je friends list. Het is niet fundamenteel toevoegend, maar is desondanks een fijne toevoeging die vooral de racefanaten zal bekoren. Daarentegen kent de game dan weer geen ghosts waar je tegen kunt racen, en wat meer algemene diepgang in de multiplayer had ook wel gemogen. Zoals ik net al zei, het is leuk, maar toch zeker opervlakkig te noemen. De multiplayer kan zowel online, als ook offline worden gespeeld. En de game kent zelfs een co-opmodus, wat de herspeelwaarde natuurlijk ook weer verhoogd.

Weet oog en oor niet te bevredigen

Een groot punt wat mij stoorde aan Hydro Thunder Hurricane was het audiovisuele aspect. Allereerst moet gezegd worden dat de waterjets er mooi, kleurrijk en gedetailleerd uitzien. Aan de andere kant heb je dan weer de omgeving, die gelukkig niet erg opvalt tijdens de flitsende races. Mocht je er echter een keer op gaan letten, dan zie je dat de omgeving erg saai, ongeïnspireerd en bovenal repetitief oogt. Al is het soms een raar gezicht als er plotseling een UFO, dinosaurus of een ander vreemd object langskomt. Gelukkig wordt ons een hart onder de riem gestoken met goed ogende watereffecten, die ons laat vergeten hoe lelijk de game op sommige vlakken eigenlijk is.

Ook de muziek weet niet indruk te maken. Op sommige momenten heb je echt zin om de televisie op mute te zetten, omdat er simpelweg deuntjes en bliepjes zijn die mij persoonlijk erg op de zenuwen werken. De framerate blijft dan wel altijd stabiel, alleen is het zo zonde dat de game een hoog aantal schoonheidsfoutjes kent. Desalniettemin blijven de bolides zelf er prima uitzien, en het water is erg mooi. En dat is wellicht het belangrijkste punt. Maar de makers hadden best nog even wat aandacht kunnen spenderen aan het visuele aspect van de game.

Conclusie en beoordeling

Hydro Thunder Hurricane weet, ondanks zijn flitse en verslavende uitstraling, niet erg veel indruk op mij te maken. Alles voelt enigszins kaal aan, de multiplayer lijkt nog onafgerond, en daarnaast zijn sommige grafische puntjes werkelijk op z’n minst lelijk te noemen. Voor een aardig hoog prijskaartje had ik persoonlijk wat meer vlees op het bot verwacht. Hydro Thunder Hurricane is leuk voor een tijdje, maar weet op den duur geen houvast te krijgen en zal dus snel weer uit mijn downloadlijst verwijderd zijn. Volgende keer is het dan maar 3 maal is scheepsrecht. Althans, dat hoop ik.
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • Flitsende gameplay
 • Watereffecten
 • Arcade-feel
 • Minpunten
 • Slordigheidsfoutjes
 • Kale multiplayer
 • Oppervlakkig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De PlayStation 2 blijft het goed doen.

 • Ja inderdaad de PS2 is nog niet over

 • vet voor de fans

 • PS2 is dus nog niet dood! Naja.. voor mij wel

 • hoop dat die dan wat beter word…

 • jongens kom op, van de PS2 is niks meer over (mijn mening)  console's van deze tijd zijn de Wii,PS3,Xbox met spellen als Crysis en al die crap  deze games zijn alleen nog maar voor de DIE DIE DIE HARD fan


 • playstation 2 wordt gereanimeert maar hoelang zal het duren voordat hij weer een stilstand krijgt

 • JAHHH! Nou eerst een ps2 aanschaffen!

 • Odin Sphere, Persona 3, Yakuza 2… Er komt nog genoeg lekkers onze kant op hoor jongens, die PS2 krijgt nog een aantal heerlijke titels.

 • Ik vind dit echt een compliment naar Sony toe ondanks het feit dat Playstation 3 de focus krijgt laat Sony de ps2 nog niet vallen dat is vind ik echt een sterke punt hopelijk zetten ze dit lijn door naar ps3.

 • sooow ps2 ownt!

 • console's van deze tijd zijn de Wii,PS3,Xbox met spellen als Crysis en al die crap  Hmm…  In 2007 kreeg de PS2 nog een heleboel toptitels van zo'n uitzonderlijke kwaliteit die me meer wisten te boeien dan 90% van datgene dat ik op de PS3, X360 en Wii heb gezien. Met uitzondering van de echte klappers dan.  In het geval van DW: Gundam is het natuurlijk niet interessant te noemen en lijkt het er eerder op dat de userbase van de PS3 nog steeds te klein is, maar dat is giswerk natuurlijk.
 • Hmm, vond deel 1 niet zo geweldig.

 • Ps2 is dus nog niet dood! Wel mooi, maar ik denk dat Sony ook wel eens mag zeggen: Zet het maar op de PS3. Of iets in die richting :P

 • zal is bekijken..

 • pff volgens mij was het origineel voor de ps2 gemaakt want de graphics en de gameplay zijn om te janken op de ps3 en 360..

 • Lijkt me niet leuk!

 • leuk ?

 • Geeft wel aan hoe beroerd het er eigenlijk uitzag :P

  Ik denk wel dat de Gundams nog minder pixels zullen krijgen op de PS2

  In ieder geval ik denk niet dat dit een domme zet is zeker niet in japan. Ik durf bijna te wedden dat dit tijdelijk voor een PS2 titel aan de top van de Japanse charts gaat zorgen en wellicht ook een kleine boost in de PS2 verkoop.

 • Je blaast de PS2 echt geen nieuw leven in door Dynasty Warriors er naar toe te porten. Het enige wat Namco Bandai krijgt is een flinke boost van de verkoop van deze titel/serie. PS2 heeft namelijk in Japan enzo nog een best grote userbase die hier op wacht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren