1. Gears of War 3 (X360)

Gears of War 3 (X360)

Gears Of War, een van de grootste en actievolle trilogie op de Xbox 360 komt aan zijn einde. Na twee ongelofelijke delen is het tijd om de Locust die ondertussen een hevige slag hebben ontvangen door het zinken van Jacinto en de Lambent die steeds sterker worden terug te schoppen naar waar ze vandaan kwamen: onder de grond. Whooo, stap in de achtbaan die Gears Of War 3 heet want de Cole Train gaat vertrekken!

Gears Of War 3 is ook dit keer veer een volledige pakket die volzit met enorme actievolle gameplay voor elke gamer die het schijfje in zijn 360 zal stoppen. Waar Horde een stuk is geüpdate en de multiplayer weer ouderwets verslavend is zal Gears Of War 3 zich vooral richten op de singleplayer. Het laatste hoofdstuk is aangekomen voor de mannen van de COG en zullen ze nog een keer hun motivatie moeten opkrikken en hun spierballen laten zweten om definitief af te rekenen met de Locust en de Lambent.

Het einde van Gears Of War 2 liet zien dat de Locust een hevige tegenslag verwerkte door het zinken van de laatste menselijke stad Jacinto. Achttien maanden na het verlies van Jacinto ziet het er niet rooskleurig uit voor de Locust. Nog steeds lastig gevallen door de Lambent die zich steeds meer muteren en hun eigen Hollow die verwoest is zorgt er niet voor dat ze nog grote dingen kunnen aanrichten. En dan is het ook nog zo dat de Locust Queen is verdwenen, dit geeft ook al niet veel hoop. Tegelijkertijd is ook de COG uiteengevallen en zijn de overgebleven helden uit de eerdere delen opgestapt naar een grote schip terwijl andere terug naar het land gaan en zich verschuilen. Overleven is het enige wat ze nog kunnen doen, en lijkt het erop dat de hoop totaal is verdwenen. Wat hierbij ook een pluspunt is zijn de gezicht animaties. Je ziet en voelt echt mee met Marcus, Dom en de anderen die het niet meer zien zitten. De vermoeiing is te zien op de gezichten, en de meeste hebben ook al geen zin meer om hun baard te scheren. De mannen zijn ouder geworden en zien er niet meer fris en verzorgd uit zoals in de voorgaande delen.

Zoals gezegd speelt Gears Of War 3 zich achttien maanden af na het einde van Gears Of War 2. Het begin is meteen overweldigend qua actie en trekt je meteen in de game. Grafisch ziet de game er weer een stuk mooier uit en zijn vooral de gezicht animaties sterk verbeterd. Verwacht geen animaties zoals LA Noire maar dat hoeft ook niet in GoW3 want overall laat de game zien dat er nog genoeg te draaien is op de Xbox 360. Iets dat ook wel opvalt in de game is dat de game zich dit keer rond de zomer afspeelt wat voor veel zonlicht zorgt in de game. De belichting is zeer netjes gedaan en je zal ongetwijfeld vaak stoppen om van het uitzicht te genieten, niet te lang want voor je het weet staat er weer een Boomer voor je en is het weer actie wat de klok slaat.

Want tegelijkertijd is het geweld in de game weer ongelofelijk bruut wat je natuurlijk kan verwachten van de Gears Of War games. Het bloed blijft maar op je televisie komen en de geluiden van je chainsaw die de zoveelste Locust in een kleine plakjes snijd zorgt weer voor geweldige adrenaline. Het gescheld en geschreeuw tijdens de vuurgevechten waar de kogels langs je heen vliegen zijn weer heerlijk bruut. Vanaf het begin zit je in een waanzinnige rollercoaster vol actie en emotie. Dacht je dat het qua boss gevechten in Gears Of War 2 wel al enorm overweldigend was dan zal je versteld staan wat dit deel je zal aanbieden. Alleen al in het eerste half uur zal je te weinig zuurstof hebben om door te gaan waarbij de voorgaande boss battles kinderwerk is vergeleken met wat je te wachten staat. Een enorme Locust Leviathan heeft wel zin een hapje van je schip en is het weer tijd voor de Gears om hun lancers af te stoffen en het gevecht aan te gaan.

Waar Gears Of War 1 qua sfeer en kleurgebruik behoorlijk donker was en Gears Of War 2 een herfst achtig sfeer meebracht heeft Gears Of War 3 weer een totaal andere vibe. Dit keer gaan we niet meer onder de grond in de donkere grotten maar speelt de game zich vooral af boven de grond waar de zon hevig schijnt. Lege zandachtige vlakken en groene eilanden met stranden geven ook dit deel weer een hele andere sfeer. Het level design is opnieuw zeer sterk, grote open vlaktes waar je makkelijk je tegenstander kan flanken tot de kleine bekende plaatsen waar de vijanden op je afstormen en waarbij je shotgun je grootste vriend is. Qua actie is het dus weer genieten geblazen en eindigt de rollercoaster na zo’n twaalf uur en zal je uitgeput voor je kijken en de credits langs zien rollen. Het verhaal zal menig Hollywood film verbleken want ook Gears Of War 3 zit vol met actie, emotie en plotwendingen. Het ene moment schiet de adrenaline door je lichaam en het andere moment zal je je controller even neerleggen omdat je enorme kippenvel hebt. Om vervolgens weer met een smile op je gezicht de controller weer op te pakken door de geniale gesprekken die zich tijdens de game afspelen. Uiteindelijk kan je zeker zeggen dat Epic met liefde aan de game heeft gewerkt en het verhaal op een prachtige manier heeft kunnen afsluiten. Het is dan ook jammer dat het verhaal is afgelopen wanneer de credits op je scherm rollen, want je zal ongetwijfeld nog wel wat vragen hebben en gewoon verder willen gaan. Daar dacht Epic zeker ook aan, en kun je daarna meteen de game met vier mensen online of offline co-op opnieuw spelen. Eventueel op Arcade mode waar je kan spelen met grote gezichten, de zwaartekracht veranderen en veel meer. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de multiplayer spelen of aan de slag gaan met Horde of Beast.

De versus mode zal ongetwijfeld weer enorm veel gespeeld worden over de gehele wereld want de verschillende speltypes zijn weer heerlijk verslavend. De bekende types zoals Warzone, Excecution, King Of The Hill en meer zorgen weer voor lange nachten plezier. Want wat is er toffer om opnieuw weer op de bekende Gridlock te spelen dat zich dit keer in de nacht afspeelt, want na drie Gears Of War games zal de map nooit vervelen. Natuurlijk zijn er ook negen nieuwe multiplayer maps die allemaal verschillend zijn. Terwijl de een zich afspeelt in een compleet verwoeste Trashball stadion zal de ander zich midden in de storm in een woestijn achtig gebied afspelen. Uiteindelijk zijn de tien maps allemaal sterk qua leveldesing en plaatsing van verschillende wapens, maar voelt het toch wat weinig aan. Een paar maps erbij zou zeker niet erg zijn, maar dat zal waarschijnlijk van korte duur zijn. Het zal niet lang duren voor we een aankondiging kunnen verwachten van nieuwe DLC. Want ja, ook Gears Of War 3 zit vol met DLC dat je al kan kopen vanaf de release. Verschillende kleurtjes voor je wapens die voor compleet gestoorde dure prijzen te koop staan op Xbox Live Marketplace en de Season Pass die je korting geeft op aankomende DLC. Helaas iets wat tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. Ondanks dit zal je weer maanden de multiplayer spelen, ook als je niet van plan bent om je centjes te besteden aan DLC.

Horde is ook weer terug dat we voor het eerst tegen kwamen in Gears Of War 2. Horde 2.0 is een waardige opvolger tegen over de Horde uit deel twee. Horde 2.0 is namelijk een ware spektakel vol actie waar teamwork enorm belangrijk is. Rennen als een kip zonder kip met je chainsaw in je handen zal zorgen dat je binnen een paar seconden al down op de grond bent beland. Dan is het uiteraard wel handig dat je teammates in de buurt zijn om je te helpen en ook niet als een kip zonder kop ergens rondrennen. Ook dit keer is het simpel, speel met vijf man en zaag, schiet, blaas of hak elke Locust dood dat je tegenkomt. Ronde na ronde, met steeds meer en sterkere Locust die maar al te graag je neer willen trappen. Het nieuwe aan Horde 2.0 is het geldsysteem dat is toegevoegd, hoe meer Locust je vermoord hoe meer geld je verdient. Hiermee kan je dingen kopen zoals turrets, mechs, wegversperingen en lokaas. Spullen dat je zeer zeker nodig gaat hebben om tot level vijftig te komen want hiermee hou je het ongetwijfeld toch wel langer vol tegen Beserkers, Brumaks en Lambent Gunkers. Na elke tien waves is het namelijk tijd voor een boss wave en mag je laten zien of je ook tegen de grootste en sterkste Locust en Lambent kan vechten. Overall gezien is Horde 2.0 een ijzersterke en verslavende mode wat voor veel plezier zal zorgen. Level 50 halen is namelijk een behoorlijke klus!

En dan heb je uiteraard Beast wat een nieuwe speltype is in Gears Of War 3. Je kan het zien als Horde maar dan andersom, dit keer mag je eens spelen als een vervelende Ticker die zich opblaast of eens voelen hoe het is om een Beserker te zijn. Vermoord soldaten en speciale COG members en verdien geld waarmee je steeds sterker en grotere Locust unlocked om mee te spelen. Na een kleine half uur vol actie zal je aankomen bij wave 12 waarbij de game ook eindigt. Helaas is dat alles en voelt het toch wat weinig aan en smaakt het naar meer. Je kan natuurlijk opnieuw beginnen om je tijd te verbeteren maar uiteindelijk had er toch wat meer gedaan kunnen worden met Beast. Het is leuk om een keer als verschillende Locust te spelen, maar het zal nooit zo verslavend zijn als de normale multiplayer en Horde. Ondanks dat Beast dan misschien niet veel bijzonder is zal dat niet uitmaken. Gears Of War 3 is een totaal pakket voor elke shooter fan dat een geweldige singleplayer heeft met een perfecte einde van de trilogie en verschillende online gametypes dat je nog maanden of zelfs jaren zal kunnen spelen. Uiteraard tot we weer wat nieuws kunnen verwachten want natuurlijk valt er nog veel te beleven in het Gears Of War universum en dat weten Epic en Microsoft maar al te goed!

Conclusie en beoordeling

Wanneer je ouders al gaan klagen in Duinrell omdat ze niet in een kinderachtbaan durven is er maar een ding te doen. Je ouders opsluiten in je kamer en hun Gears Of War 3 aanbieden, die komen er niet levend meer uit! Vergeet ook je buren niet die vluchten door het overweldigende geluid dat uit je surround komt en je ogen die zullen smelten van het grafische pracht dat Gears Of War 3 aanbied. Een waardige afsluiter van een ijzersterke en legendarische trilogie en een multiplayer waar je maanden je buurjongen kan verslaan . Koop geen kaartjes voor een dikke 3D Hollywood film in bioscoop want Gears Of War 3 is veel bruter en ook te spelen in 3D, ga niet naar een stomme pretpark want Gears Of War 3 zal je ongetwijfeld meer actie en adrenaline geven dan die stomme draaimolen. Whooooooooo!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Sterke conclusie van een geweldige trilogie
 • Grafisch weer geweldig
 • Ouderwets sterke multiplayer
 • Horde 2.0 is verslavend en geweldig
 • Minpunten
 • Beast valt wat tegen
 • Tien multiplayer maps is wat weinig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me niks

 • Mafia II

  Verwacht: (hopelijk in) 2008 - Platform(en): PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation 2

  Huh? :P  Owja, een niet! Alone in the Dark lijkt me geen wereldse game worden.


 • not nog te wienig over bekent

 • Ik hou van dit soort spellen. HOT

 • HOT, terwijl ik niet eens van AitD hou. De inventory gebeuren en de physics engine is gewoon hot, als het goed uitpakt.

 • Volgens mij las ik pas nog op een andere site (zowel NL als buitenlands) dat er officieel gemeld was dat de game in mei zal verschijnen. Ze nemen dus nog wel iets meer tijd er voor.

 • leuke spel.

 • lijkt me geen bal aan. ik heb toenet i am legend gezien, vette film!

 • HOT, maar silent hill V is nog hotter :D

 • ik ga oor not

 • Lijkt wel vet te worden, Hot.

 • Hot, hoop alleen dat het weer niet zo'n game wordt die gewoon té dark is, dat je gewoon geen flikker op je scherm ziet xD

 • Lijkt me niets  En jongens:

  Mafia II

  Verwacht: (hopelijk in) 2008 - Platform(en): PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation 2  Dit is slordig, ik zie het tegenwoordig steeds vaker :P
 • dit word een goede thriller game;)

 • Ik zeg HOT, AITD was altijd harde kaas.

 • Vroeger was het erg leuk, maar zie niet veel potentie in deze game dus NOT.

 • Prullenbak, NOT !

 • Ik hoop dat ze de game echt goed gaan afronden. Hier lees je toch weer het probleem over dat ie meerdere platformen wordt uitgebracht. Exclusieve game blijven toch het beste doen, omdat het simpelweg alle geld en tijd aan dat platform wordt uitgegeven.

 • NOT :S Niet echt mijn game.

 • Als ze alles wat ze beloven waarmaken: HOT!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren