1. Portal 2 (X360)

Portal 2 (X360)

In 2007 werd de orange box uitgegeven met het topspel half-life.

Verder zat in deze box team fortress 2, en nog een spel waar bijna niemand iets van gehoord namelijk portal. Niemand had veel verwacht van portal maar iedereen werd toch weer verbaasd door portal. En nu heeft de serie portal het zover geschopt dat er een tweede serie uitkomt die gewoon los fullpriced in de winkels komt te liggen. Met de naam portal 2 !

Verhaal

Je word wakker in een flatgebouw dat neerstort, en komt in allemaal oude testchambers terecht die je in Portal 1 ook al allemaal hebt gedaan. Deze testchambers hebben een heel leuk kapot sfeertje, dit sfeertje geeft ze toch weer de moeite om ze nog eens te bekijken. Iets later in het spel kom je je aartsrivaal tegen, je kent haar wel namelijk: GLaDOS! Deze gaat natuurlijk weer allemaal tests met je doen, maar deze portal heeft toch wel een nog beter verhaal. Maar als ik die zou zeggen dan zou de lol ervan af zijn om het te spelen. Maar vertrouw op mijn woord en geloof dat je echt een leuk verhaal te zien krijgt als je het speelt.

Commentary mode

De commentary mode is een onnutige maar toch leuke bijvoeging bij het spel. Bij deze mode kan je de singleplayer nog eens bespelen, maar nu zijn er praatwolkjes door het level verspreid. Hierdoor kan je erachter komen wat de ideeën waren van de ontwikkelaars bij de levels. Zelf heb ik het maar 1 keer gebruikt... Maar dat komt nog wel als ik de levels weer een beetje vergeten ben.

Co-op

De leukste vernieuwing van portal 1 naar portal 2 is toch wel de coopmode.

Hierbij kan je samen met een maat samen je breinen lekker laten kraken. De puzzels zijn nu wel moeilijker, maar dat komt ook omdat je nu 4 portals kan gebruiken. Hier nog een tip van mij voor de co-op: zorg ervoor dat je een vriend hebt waar je het samen mee kan doen, want met vreemden werkt het voor geen meter. Vreemden verlaten het spel gewoon in het midden en snappen de puzzels niet. Dus zorg gewoon dat je goed kan communiceren met dat andere persoon.

Mischien een beetje te kort

Er word veel gezegd dat Portal 2 te kort is, en dat is misschien ook wel een klein beetje zo. Zelf deed ik er ongeveer 12 uur over, maar dan deed ik het ook wel lekker rustig aan. De singleplayer kan dan wel kort zijn, maar het is ook een singleplayer die je aandacht erbij houd en steeds met iets verrasends komt. Ik zelf heb erg genoten van de singleplayer ondanks dat hij iets te kort is. Maar daar denk je niet aan tijdens de game zelf.

Portal 2 is zeker wel een van de beste singleplayergames ooit!

Geen muliplayer

Zoals jullie waarschijnlijk al weten heeft Portal 2 geen competive multiplayer. Zelf vind ik dat best jammer, maar ik denk ook dat het niet zo had gepast bij een game als deze. Want portal 2 is speciaal op singleplayer gericht.

En als ze dan weer een competive multiplayer er bij hadden gegooit dan was de singleplayer afgeraffelt geweest. En dat hadden we ook niet moeten hebben.

Dus zelf vind ik het een verstandige besslising geweest om er toch geen multiplayer in te doen.

Conclusie en beoordeling

Portal 2 is een van de beste singleplayergames ooit gemaakt, het enige probleen is dat er geen andere mode dan singleplayer en coop is. En dat vind ik zelf wel jammer, ik had er zelf geen 60 euro ervoor overgehad.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • een leuke singleplayer
  • coop-modus
  • breinbrekers
  • Minpunten
  • geen competive multiplayer
  • beetje te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren