1. Thrillville (PS2)

Thrillville (PS2)

ThrillVille is een simulatie game waarin je de manager van een pretpark bent. Ontwikkelaar Frontier Games, ook wel bekend van de RollerCoaster Tycoon games, heeft aan dit spel gewerkt en heeft een product afgeleverd dat denk ik niet helemaal goed is aangekomen. Sommige aspecten in de game zijn namelijk gericht op tieners, terwijl de rest van de game nogal kinderachtig uit de verf komt.

Zoals ik dus al zei: ThrillVille komt erg kinderachtig over. Dit valt al te merken in het introductiefilmpje. Hierin komt het vage, en niet erg goed uitgewerkte verhaal aan bod en is de irritante voice acting ook al te horen. Naast het verhaal, dat in feite nergens op slaat, krijg je een vijftal duidelijke tutorial missies voorgeschoteld. Hierin wordt natuurlijk uitgelegd wat er allemaal te doen is en hoe je je pretpark verbetert. Na de tutorial word je op weg geholpen door een handige lijst van missies om uit te voeren.

In tegenstelling tot het eerdergenoemde RollerCoaster Tycoon kijk je niet op je pretpark neer, maar loop je nu als persoon door je park. Dit geeft een andere ervaring, die erg fijn werkt. Het pretpark ziet er dan ook mooi uit, en er is genoeg te doen. Je kan bijvoorbeeld een praatje maken met een bezoeker, die je vervolgens zal herkennen als je hem of haar later nog eens tegenkomt. Deze gesprekken gaan echt nergens over en zijn totaal niet boeiend, maar geven wel iets leuks aan de interacties met je bezoekers. Er is ook de mogelijkheid om een relatie aan te gaan met een bezoeker, of deze uit te dagen voor een minigame. Naast een beetje rondhangen en aanpappen met de bezoekers is het natuurlijk ook handig om je pretpark een beetje te onderhouden. Door te adverteren via media naar keuze kan je je bezoekersaantal aardig opkrikken. Het is een goed idee om eerst te kijken naar de statistieken van bezoekers voordat je gaat adverteren, aangezien verschillende media ook verschillende doelgroepen aantrekt. Nog een leuke toevoeging is de mogelijkheid om zelf in je attracties te gaan. Dit kennen we natuurlijk ook al van RollerCoaster Tycoon 3, maar is toch leuk meegenomen.

Naast attracties zijn er ook verschillende minigames om je aan te wagen. Helaas zijn de meeste minigames die je speelt totaal niet uitdagend, en dus meer geschikt om met meerdere spelers te spelen, wat het spel overigens ondersteunt. In je eentje is daar namelijk echt niks aan. Je werknemers train je door hun activiteiten te beoefenen. Zo zal je je park moeten schoonmaken om je schoonmaker te trainen, en moet je je attracties onderhouden om je mecanicien beter in zijn werk te maken. De managing is redelijk uitgebreid, wat veel opties mogelijk maakt. Je beginpark kent drie gebieden: SuperVille, OgreVille en LunarVille. Naarmate je verder komt zal je ook nieuwe pretparken vrij spelen, waar er in totaal vijf van zijn. Door het hele park heen krijg je echt het gevoel alsof je door een pretpark loopt door wat er allemaal om je heen gebeurt, wat natuurlijk een goed teken is.

Het runnen van een pretpark heeft uiteraard veel te maken met aanpassingen. Zo kan je bijvoorbeeld het menu een klein beetje aanpassen, wat een leuk aspect is, maar alsnog weinig toevoegt aan de beleving. Op andere vlakken wordt het aanpassen dan weer erg minimalistisch, zoals bij het maken van je personage. Er zijn maar weinig keuzes te maken, en dat is jammer. Verder kan je wel zelf attracties neerzetten op plekken die je wil, zolang het maar in een build-zone is. Deze attracties kan je dan ook weer een beetje aanpassen. Verder kan je ook zelf achtbanen of race tracks bouwen. Voor een theme park simulation vind ik dit wel erg karig. Vooral als je kijkt naar andere in dit genre, zoals RollerCoaster Tycoon, dat ook nog eens van dezelfde ontwikkelaar is!

Lekker door het park lopen werkt simpelweg fijn. Maar als je rond wilt kijken kan de camera erg tegenwerken. Daarnaast zal je een redelijke framerate drop ervaren op de momenten dat je een ander deel van je park binnenloopt. Alhoewel het erg fijn is dat je in third person rond kan lopen, kan het ook erg onoverzichtelijk werken. Vooral als je camera ook nog eens tegenwerkt. Gelukkig biedt de map dan een uitweg. Die laat je gemakkelijk teleporteren naar een attractie of kraampje. Alhoewel de game over het algemeen redelijk vermakelijk is, zal deze over de lange termijn saai worden. Vandaar was ik er bijvoorbeeld naar een middagje wel klaar mee.

Conclusie en beoordeling

ThrillVille is dus een redelijk spel, waar je je kleine broertje of zusje vast wel blij mee maakt. Alhoewel zij sommige dingen niet helemaal zullen begrijpen, hebben die er wel plezier mee. Toch zou Frontier Games er beter aan hebben gedaan om de game iets volwassener te maken. Zo kan de oudere gamer, waar de game voor bedoeld is, er ook plezier aan beleven.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • Mooi park
  • Interacties met attracties en bezoekers
  • Achtbanen bouwen
  • Multiplayer
  • Minpunten
  • Kinderachtig(e voice acting)
  • Minimalistische customization
  • Saai op lange termijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren