1. E3: Microsoft Xbox stand

E3: Microsoft Xbox stand

Voor ons was het even schrikken toen we de Xbox stand voor het eerst zagen. Zoals je weet, waren we al twee dagen voor de opening van de E3 aanwezig op de beursvloer, gewapend met fototoestel en videocamera. Opvallend was dat we die dag al bijna volledige stands van Konami, Capcom, Nokia N-Gage, Nintendo en Sony te zien kregen, maar nog helemaal niets van Microsoft gezien hadden. Vreemd, want net zoals het afgelopen jaar zou de Amerikaanse gigant weer extreem groot willen uitpakken. Wat bleek echter het geval te zijn? Microsoft had een grote ruimte op de beursvloer afgehuurd en deze tussen vier muren laten zetten. Aan de ene kant van de zaal was een ingang te vinden, terwijl de uitgang helemaal aan de andere kant gevonden kon worden. Dat was slim, want elke bezoeker moest op deze manier de stand doorkruisen om het gedeelte te kunnen verlaten. De Xbox-stand was veruit de grootste van de gehele beurs, met ruim vijftig speelbare titels op de vloer aanwezig. Het hele gedeelte is in minder dan twee dagen uit de grond gestampt en het zag er allemaal erg strak uit dankzij de witte met groene kleurkeuze.

Opvallend was dat Halo 2 en B.C. niet voor het publiek open waren. Deze twee toppers waren alleen speelbaar voor de gelukkige pers, en niet eens voor álle journalisten. Zo hebben wij onze handen helaas niet op de titels mogen leggen omdat we te boek stonden als online media en niet als ‘printed media’. Wel waren titels als Fable, Forza, Jade Empire, Star Wars: Republic Commando en Doom 3 aanwezig. Vooral bij die laatste was het zeer druk en er mocht niet eens gefilmd worden. Marvin is meerdere malen tijdens zijn zoektocht naar Doom 3 beelden hardnekkig teruggeroepen door een Activision-medewerker. Gelukkig hebben we ondanks de drukte wel extreem lang met dit schietspel mogen spelen. Ik kan alvast verklappen dat ik, hoewel ik normaal gesproken nooit zo inleef in spellen tijdens een beurs, me meerdere malen het leplazarus schrok van de vijandige monsters.

Ook speelbaar was dus Fable van de Britse studio Lionhead. Net als bij Doom 3 verzamelden zich ook voor de Fable demopods hele kliekjes mensen om te kijken naar de visuele pracht, maar vooral om te luisteren naar de uitleg van de Lionhead-medewerkers waaruit bleek hoe origineel het concept wel niet is. Fable is voor mij persoonlijk dé topper van de E3. Hoewel niet iedereen het daarmee eens is, werd wel duidelijk dat er weinig mensen bestaan die Fable verafschuwen. Dat komt niet alleen door de prachtige sfeer, maar ook doordat het spel voor iedereen wel interessant kan zijn. Verwacht voor morgen een uitgebreide gespeeld impressie.

Kameo en Conker waren overigens ook uitgebreid te spelen. Bij die eerste was het lekker druk, ook omdat het concept gewijzigd is. Origineel is dat de triggers in deze Rare-titel de actieknoppen zijn en dat met de andere vier knoppen slechts gewisseld kan worden tussen personages. Conker was even druk dankzij de mogelijkheid om de multiplayer optie uitgebreid te testen. Acht mensen werden tegelijk in een arena gedropt om elkaar af te maken. Bij Forza en Star Wars: Republic Commando waren veel mensen aan het spelen. De Forza demopods werden niet drukbezet, in tegenstelling tot de raceauto’s die voor dit spel beschikbaar werden gesteld. Het was mogelijk in één van de stoelen met stuurtje plaats te nemen en uitleg te krijgen van het spel, maar daar stond dan ook een langere rij voor.

Bij Jade Empire en Full Spectrum Warrior waren veel medewerkers aanwezig om de spelers van goede uitleg te voorzien. Dit was bij beide titels ook wel nodig omdat de concepten niet zomaar voor zich spraken. Jade Empire is veelbelovend, ook al moeten we nog een tijdje wachten tot Bioware het spel zal uitbrengen. Wel werd al duidelijk dat een getrainde speler (de Bioware mensen namen ook voor zichzelf tijd om het spel te spelen) erg goed kan worden in de gevechten. Dat leverde dan ook enkele spectaculaire beelden op.

Een aangename verrassing waren de verschijningen van Unreal Championship 2 en Kingdom under Fire. Unreal wordt een echt schietspel voor de spelcomputers en is op dat gebied juist het tegenovergestelde van Unreal Tournament 2004. Immers, het spel zal via Xbox Live ‘slechts’ met acht spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. Een van de technici legde me uit dat dit expres gedaan werd omdat het spel voorzien is van zestien karakters, elk met eigen voor- en nadelen. Deze toevoeging aan het concept zou verloren gaan als teveel mensen het tegelijk online tegen elkaar op konden nemen. Kingdom Under Fire lijkt een slapende hit te zijn omdat het strategiespel heel wat goede punten bevat en ondertussen ook nog heel goed oogt.

Andere belangrijke titels voor de Xbox stand waren natuurlijk de Electronic Arts-spellen waarmee Microsoft zo pronkte tijdens de persconferentie en ook MechAssault 2: Lone Wolf. Daarnaast bevatte de stand erg veel spellen van andere uitgevers, zoals Outrun 2, Chronicles of Riddick (wat ziet dat er scherp uit!) en Driv3r. Microsoft heeft ook dit jaar weer een extreem grote lijst met goede spellen in handen en de Xbox-eigenaren zijn nog lang niet uitgespeeld. Bijkomend pluspunt is dat het grotendeel van de spellen Xbox Live ondersteunt en die service zo dus kan uitgroeien tot een gigantisch netwerk. Verwacht de komende weken erg veel Xbox Gespeeld Impressies van InsideGamer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooie titels hoor!

  Wel jammer dat jullie geen halo2 hebben kunnen spelen maarja ik lees dat wel in de PU;)

  Jullie hebben toch een eigen stukje in de PU???

  Er is in het what's up gedeelte een stukje van insider ik dacht dat jullie dit waren.

 • Wasset maar waar :P

 • Volgens mij hebben wij geen eigen stukkie erin hoor? Weet niet daar je dat vandaan haalt. We hebben genoeg ruimte op deze site om al onze letters kwijt te kunnen, haha.  Inderdaad wel jammer van Halo 2, maar er was niets aan te doen. Bovendien was de rest ook ongelooflijk leuk, dus we hebben ons zeker niet verveeld bij Microsoft.

 • Halo 2…… ik ben waarschijnlijk één van de weinige die zich niet interesseert in multiplayer. Ik wil meer singleplayer details!

 • Dus fable zit wel goed, dacht ik wel.

 • HALO 2 zal ik juist alleen voor de MP kopen. SP zal ik niet veel spelen. Singleplayer games waar ik naar uitkijk (al duurt het nog een jaar): Conker, Kameo, Jade Empire. Sudeki en Fable wacht ik wel af tot ik ze getest heb zelf… Ik ben er nog wat sceptisch over.

 • De hele singleplayer van halo boeit mij niet. Enige wat enigsinds leuk was, was de multiplayer maar de sniper verneukt soms veel…

 • ik ook hoor

 • Jullie hebben toch een eigen stukje in de PU???Ik denk dat ie doelt op het stukje 'Insider', waarin een insider in de gamesindustrie z'n mening laat horen. Beetje Mortal Marcel achtig. MAar nee helaas, dat stukje had kwa naam wel van ons kunnen zijn, maar dit had niet mogen zijn. Enigste verwantschap met de PU is dat we op de PUGA stonden (wat trouwens erg vet was).

 • Zeker mooie titels, maar ik mis er eentje!!!  waarom was er geen nieuws ovrt TFO??

  of is Level5 van Japanse afkomst??

 • TFLO was er niet op de MS Xbox stand, heel vreemd omdat ik het toch zie als een topper.

 • er zitten vette titels bij, maar die van nintendo lijken me vetter…

 • Eagle Eye bedoelt volgens mij die column in de PU over een 'mogelijke' Insider :D

 • lekker titels ik denk dat ik me daar wel een tijdje zou kunnen vermaken :)

 • Oh op die fiets, nee da's Jason Garber, die Nederlandse dude die Hooligans heeft ontwikkeld… oops, dat had ik niet mogen zeggen, hehe. :#

 • Was al bekend. Hij deed het eerst onder een andere naam, zo ver ik weet iig.

 • Hij doet het nog steeds onder de naam 'Insider'.

 • @kris  Heb je toevallig ook Fozra gespeelt. Zoja wat is je indruk van de besturing van die game. Is het te vergelijken met GT4 of is het meer arcade achtig.

 • Off-topic maar goed:

  Jason Garber is de bom :). Zoek is op google naar zijn Gumball 3000 verslagen van vandeweek.

 • ..yepyepyep….zowel in e3 als erbuiten: XBOX rulz!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren