1. WWE SmackDown vs. Raw 2011 (X360)

WWE SmackDown vs. Raw 2011 (X360)

Vorig jaar was het Smackdown vs Raw 2010 dat de WWE universe op het puntje van hun stoel liet zitten. Met een goede game bewees THQ wel degelijk dat worstelgames geen flutgames zijn. Kon THQ dit jaar weer een goede game maken?

WWE Universe mode

Een nieuwe modus dit jaar is de Universe mode. In de Universe mode bepaal jij wat er gebeurt, zo kun je bepalen wie er tegen elkaar vechten en wat voor matchtype er gespeeld wordt. In de Universe mode worden ook rivalries ('ruzies tussen superstars') gecreëerd door middel van cutscenes, zo kan

het bijvoorbeeld gebeuren dat je in je rug wordt aangevallen tijdens je entrance. Het doel van deze modus is natuurlijk de kampioen worden, dit gebeurt door veel matches te winnen en #1 contender

te worden, als je #1 contender bent kan je het tijdens een PPV opnemen tegen de kampioen. Ook leuk aan deze mode is dat je nieuwe superstars kan vrij spelen door een aantal matches te spelen per show. Het enigste nadeel aan deze mode vind ik dat het erg snel gaat vervelen omdat je elke keer hetzelfde doet.

Roster

Ook deze keer is het roster weer goed opgevuld met superstars en diva's. Zo kan je voor het eerst dit jaar met Sheamus spelen. Voor een volledig overzicht klik hier

Graphics

Het grootste minpunt van dit deel zijn de graphics. Normaal zien de superstars er strak en realistisch uit, deze keer echter niet. Het lijkt net of je met kleipoppetjes aan het spelen bent. Ik hoop dan ook dat dit in de toekomst verbeterd wordt.

Road to Wrestlemania

De belangrijkste modus is toch wel weer RTWM (Road to Wrestlemania) dit jaar kan je met je eigen gemaakte superstar (later meer) proberen de streak van de Undertaker te verbreken. Nieuw is dat je voor je match backstage rond kan lopen. Tijdens het rondlopen kan je ruzie maken,gesprekken afluisteren en superstars uitdagen voor een match, met die uitdagings wedstrijden kun je nieuwe dingen unlocken. In elke verhaallijn moet je keuzes maken die invloed kunnen hebben op jouw resultaten. RTWM modus is dit jaar zeer goed gelukt en is een groot pluspunt voor de game.

TLC

Deze keer is THQ met iets totaal nieuws gekomen, je kan namelijk je eigen moves besturen en door een voorwerp laten gaan. Je kan bijvoorbeeld iemand met een Suplex door een tafel laten gaan.

Door deze toevoeging heb je veel meer het gevoel dat je in de game zit en dat is altijd belangrijk bij de SVR serie. De gameplay is sowieso een stuk beter dan voorgaande jaren. Je hoeft geen lastige combinaties te maken om niemand neer te halen, dat kan overigens nog wel. Ook de AI van de tegenstander lijkt wat verbeterd, als je op 'normal' speelt krijg je aardig wat tegenstand.

Eigen superstar en meer

Ook in dit deel van de serie zijn de create modus weer van de partij. Zo kan je nog uitgebreider een superstar maken. Nieuw is dat je een top rope finisher kan maken, je kan bijvoorbeeld een RKO van de top rope doen. De create modus zijn echt een aanrader want hiermee maak je de game een stuk leuker.

Online

Nog een nieuwe toevoeging is de WWE shop, hier kun je dingen downloaden zoals nieuwe superstars en kostuums. Het nadeel hiervan is dat de meeste content geld kost. Je kan voor 800 Microsoft points Fan Axxess kopen waarmee je alles gratis kan downloaden. Voor het eerst dit jaar is het mogelijk om een Royal Rumble match online te spelen hiermee kan je 2 achievements verdienen dus zeker de moeite waard om eens te proberen. Tot mijn grote verbazing is de multiplayer een stuk beter geworden, je hebt nu een stuk minder last van lags en jouw superstar

reageert ook een stuk beter op wat jij doet.

Conclusie en beoordeling

Ook dit jaar heeft THQ een goede game gebracht, ondanks de twee minpunten is deze game veel beter dan vorig jaar en daarom geef ik deze game welverdiend een 9 +
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Universe mode...
 • RTWM
 • Create modus
 • Multiplayer
 • TLC systeem
 • Minpunten
 • Die na een tijdje verveeld
 • Graphics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • en ik moet een man die op een foto als bokito staat serieus nemen

 • Pff geweld in games is niet erger geworden… Het is alleen visueel grootser aangepast. Denk aan GTA1, Carmageddon, Super Mario, Mortal Kombat, Splatterhouse, Time Killers, Doom, Wolfenstein 3D, etc.

 • die duimen wat ie opsteekt mag hij gerust in zijn mond duwen voor mijn part. =D

 • Wanneer laten in godsnaam politici gamers toch eens met rust…. Laat ze in godsnaam hun tijd aan betere dingen besteden, zoals gezondheidszorg, infrasturctuur, onderwijs en milieu. Als je daar een boel dingen oplost brengen gamers nauwelijks schade toe (als ze dat al zouden doen). Damn het wordt echt tijd dat 'onze' generatie eens de macht overneemt. Dit conservatieve gezeur wordt ik een beetje erg zat.

 • Laat politici die niks van games afweten zich a.u.b. niet met games bemoeien, DANK U !

 • Ach rot toch opman, en ga eerst eens dat spel spelen…

 • @Jer0@ntje

  Niet mee bemoeien ok maar zij mogen wel eens mee gaan kijken hoe het allemaal te werk gaat zoals Lan parties of gewoon bij de mensen thuis zodat ze weten waar ze over praten alvorens ze onjuiste conclusies maken.  Gamers zijn er al jaren, geweld en een hoop bloed idem! We praten over miljoenen en miljoenen Gamers en als er een paar honderd (wat zeker niet het geval is) van die nOObs daadwerkelijk het gamen als excuus nemen om zich niet te gedragen dan is dit volgens de statistieken toch totaal verwaarloosbaar?!  Ik hou van voetbal maar als je kijkt naar de percentage Hooligans dat keer en keer zich laten zien dan…..need I say more.  Hey misschien is het gewoon een complot van de filmmaatschappijen omdat ze omzet verliezen aan ons?! Ik bedoel de verdiensten aan game gerelateerde produkten overstijgt de filmindustrie.

  Ja ik weet zeker dat het een complot is omdat regeringen niet kijkt naar geweld en sadisme uit films zoals HOSTEL 1, 2 and more Brutal HOSTAL. SAW 1, 2 etc. etc.  STOP BITCHING, START GAMING!  PS: misschien moeten wij meer COD4 spelen en dan vallen er minder doden, dat kan ik je verzekeren.


 • Ik maak me ook zorgen :(.  Over hoe ik al die vette games moet kopen dit jaar :D !!!

 • @Quin K73  Je hebt inderdaad gelijk, we zouden die politici eens moeten uitnodigen op een groot game evenement;)!

 • Waarom maakt rockstar dan ook manhunt, eikels.

 • Sterker nog, ik vind dat de Game industrie het voor ons moet opnemen en een hele dure advocaat moet inhuren! Ik bedoel ze verdienen onwijs veel aan ons.

 • Opzich snap ik z'n bezorgdheid en is die ergens ook wel terecht. Manhunt 2 zit ook vol met geweld en kan wel eens de druppel zijn die een psychopaat nodig heeft om een zieke daad te begaan. Dan kan je wel zeggen dat die mensen zoiezo wel een keer gaan doorslaan, niet door games dan wel door een andere prikkel maar dat is geen goed argument. Hij komt naar mijn idee met de juiste insteek, maakt nog geen beschuldigingen en trekt nog geen voorbarige conclusies. Hij maakt een constatering en zal vervolgens met een goed onafhankelijk onderzoek moeten komen.  Ikzelf wil de game graag spelen, maar mocht de game verbannen worden door de hoeveelheid geweld dan heb ik daar begrip voor.

 • boeiend (jack thompsan wanabe)!

 • ja hoor daar gaan we weer….de zoveelste nutteloze reactei van hemxD

 • Ok, ik noem een film als Passion of the Christ, RoboCop, American Psycho, Saw, Halloween en ga maar door waar geweld aanbeden wordt en dus net zoveel gezeik teweeg zal moeten brengen. Denk aan de SM achtige martelscene's in vooral de eerste 2 films die ik noem.

 • Deze generatie van games kan tegenwoordig wel 'the passion of the game(r)s' genoemd worden.

 • De vergelijking tussen Games en Film is erg kort door de bocht. In games bepaal je gedeeltelijk zelf hoe je je gedraagd. Ook heb je waarschijnlijk \"plezier\" in het uitvoeren van bepaalde acties, je wordt er in sommige games ook voor beloond. In film kijk je naar een gebeurtenis, je bent het niet zelf die die \"SM achtige martelaarscene uitvoert\", fictie of niet.

 • Ik maak me geen zorgen.

 • Dan speelt hij het maar niet, ga maar lekker met Jack Thompson spelen..

 • Het is telkens het zelfde gezeik. Doe iets nuttigs inplaats van telkens de Games industrie overal de schuld van te geven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren