1. Lufia (SNES)

Lufia (SNES)

Eens in de honderd jaar dalen de Sinistralen, een soort van boosaardige goden, neer op de aarde met maar een doel, het uitroeien van de mensheid en alles wat daarmee te maken heeft.

Het verhaal van Lufia 2 begint op de dag dat de Sinistralen hun entree maken op de aarde in de vorm van grote gekleurde meteorieten die inslaan vanuit het grote onbekende boven ons. Maxim, de held van deze game leeft al sinds zijn geboorte in het vredige dorpje Elcid. Maxim heeft al van jongs af aan het gevoel dat hij moet vechten, waarom dit zo is weet hij zelf ook niet maar de drang om te vechten is er altijd geweest. Waarschijnlijk is dit de reden dat Maxim een nogal vreemde manier heeft om zijn dagelijkse kost te verdienen, Hij doet dit namelijk door het jagen op verschillende monsters en deze dan door te verkopen voor een goede prijs. De vrede in het dorpje Elcid wordt ruw verstoord als Maxim te horen krijgt dat monsters de grot hebben geblokkeerd ten noorden van Elcid. Deze grot is zeer belangrijk voor Elcid omdat dit de enige manier is om contact te hebben met de rest van de wereld. Maxim twijfelt daarom ook geen minuut om pols hoogte te nemen. Aangekomen in deze grot komt Maxim erachter dat de monsters veel agressiever zijn dan normaal, Nadat Maxim alle monsters in de grot verslagen heeft wordt hij benaderd door een mysterieuze vrouw die hem verteld over de Sinistralen en hun doel om de wereld te vernietigen. Ook verteld zij dat Maxim de uitverkorene is om de Sinistralen tegen te houden en dat hij op reis moet gaan opzoek naar bondgenoten die hem kunnen helpen met deze moeilijke taak.

Deze reis zal Maxim zijn bondgenoten leiden naar de meest diepe bossen, de hoogste bergen en donkerste grotten. Maxim en zijn vrienden zullen de vele gevaren moeten trotseren die de Sinistralen hebben veroorzaakt op de aarde.

Dit alles zal je doen op een speelwijze die in de game industrie door het leven gaat als een RPG. Gedurende de hele game heb jij de controle over de hoofd persoon Maxim, jouw bondgenoten zullen jouw altijd op de voet volgen. Je kunt Maxim en zijn bondgenoten voorzien van de nodige uitrusting en wapens die je nodig zult hebben om deze game tot een goed einde te brengen. De plaatsen waar Lufia 2 je heen brengt zijn erg gevarieerd, zo zal je in hoge torens komen, vol met puzzels en geheimen. De puzzels die je tegen komt in deze torens zijn vaak van hoog niveau en je zal daarom ook de nodige keren je hersenen moeten laten kraken om deze puzzels tot een goed einde te brengen. Wanneer je uiteindelijk een toren hebt voltooit zal je dan ook echt een gevoel van voldoening krijgen die je ook vaak voelt na het uitspelen van een dungeon uit de geliefde Zelda serie.

Natuurlijk krijg je tijdens je reis ook te maken met onvriendelijke personages die jouw een kopje kleiner willen maken. Je zult deze vijanden te lijf gaan op een traditionele rpg wijze, waarin je tijdens een gevecht wordt verplaatst naar een speciaal scenario waarbij de vijanden boven in beeld staan en jouw helden onder in beeld, door middel van het selecteren van verschillende vaardigheden zoals gewone aanvallen en magische aanvallen zal je moeten zorgen dat jouw tegenstanders eerder ten onder gaan als jouw helden. Elk van jouw helden heeft een eigen levens balk, zodra deze levens balk het nul punt heeft bereikt kan jouw held niet meer verder vechten, aan jouw de taak om dit te voorkomen. Tijdens de gevechten zal jij controle krijgen over 4 personages die allemaal hun eigen krachten en speciale vaardigheden hebben. Zo heeft het ene personage veel kracht en is het andere personage weer beter in het uitvoeren van magische aanvallen. Je zult tactisch moeten nadenken want de gevechten in deze game zijn vaak van pittige aard en je zult dus altijd moeten zorgen dat jouw team in top conditie is.

Jouw team wordt sterker na elk gevecht dat zij voltooien. Na elk gevecht krijg je ervarings-punten, deze punten zorgen ervoor dat jouw helden zullen stijgen in levels. Hoe hoger het level van jouw held hoe sterker deze zal zijn. Het is dus zaak om deze levels goed bij te houden, De game zal jouw snel genoeg laten merken als dit niet het geval is. Je zal tijdens je reis de nodige keren het game-over scherm in beeld zien komen. Hiermee moet je wel oppassen want Lufia 2 is een meedogenloze game, vaak is er voor een moeilijk gevecht wel de optie om je spel op te slaan maar mocht je dit per ongeluk vergeten of sterf je ergens midden in een toren door een normale vijand dan zal de game jouw weer terug plaatsen naar het punt waar je jouw game voor het laatst opgeslagen hebt,en is alles wat je hebt behaald nadat je voor het laatst had gesaved weg, check points bestaan niet in deze game, het is daarom zaak om altijd genoeg helende items op voorraad te hebben zodat jij je helden op cruciale momenten weer in top conditie kan brengen.

We hebben hier natuurlijk te maken met een Snes game maar ondanks dat zijn de beelden van deze game zeer sfeervol, de dorpjes zien er netjes uit, de grotten waar je in zult komen zien er verzorgt uit en de gevecht animaties zijn acceptabel. maar zoals je wel zult begrijpen moet Lufia 2 het niet van zijn mooie graphics hebben anno 2011.

Het is de sfeer, het mooie verhaal en de goede personages die deze game tot een tijdloze klassieker maken. Het is een van die games die je bij je keel grijpt en niet los laat tot je de credits in beeld ziet staan.

Wat ook erg meehelpt aan de mooie sfeer van deze game is de muziek die echt episch is, van opzwepende gevechts melodieën tot dramatische muziek stukken die de sfeer van deze game perfect op je over brengen.

Meerdere malen zul je jezelf betrappen op het mee neuriën van de verschillende melodieën.

Zoals het een goede rpg betaamt is dit ook geen game die je in een avondje zal uit spelen. Een ervaren rpg gamer zal toch wel snel zon 20 a 30 uur bezig zijn om de hoofd queste te voltooien. Maar Lufia 2 zou geen goede rpg zijn als deze niet ook de nodige side questen zou bevatten.

Zo is er een Casino in deze game waarmee je kan gokken en sparen voor een paar van de sterkste items die te krijgen zijn ingame. Ook zal je in de hele wereld speciale wezentjes kunnen vinden, genaamd capsule monsters. Deze beesten kan je opvoeden door middel van het te eten geven van items, elk monster heeft zo zijn andere voorkeuren aan items wat zij lekker vinden of niet. Deze capsule monsters zullen als je ze genoeg eten geeft ook evolueren in nieuwe vormen alla Pokemon. Allemaal leuk en aardig deze capsule monsters hoor ik je denken, maar het mooie van deze beesten is dat je deze aan de zijde van jouw helden kan laten vechten, elk capsule monster heeft weer zijn eigen krachten, net als jouw helden. het is aan jouw de keuze welk casule monster het beste bij jouw team past.

En dan heb je nog de super sidequest genaamd de oude grot, Niet overdreven maar deze sidequest zou bijna een game op zich kunnen zijn. Het principe van deze grot is dat wanneer je deze grot betreed al jouw helden weer terug worden gezet naar level 1, alles wat je tijdens jouw reis hebt gehaald, alle items en alle levels doen er niet toe in de oude grot. Je begint weer van voor af aan met jouw team en je zult in deze immense grot je items moeten vinden en je levels moeten stijgen om zo te overleven.

De oude grot telt 99 verdiepingen die altijd anders zullen zijn, de oude grot heeft een random omgeving maker ingebouwd waardoor elke keer als jij deze grot ingaat de grot er anders uit ziet, mocht je ervoor kiezen om deze grot in te gaan bereid je dan voor op een lange zit want je kan niet saven in de oude grot, als je eraan begint zal je hem moeten afmaken ook. Niet dat je in je eerste run meteen de 99ste verdieping zal kunnen bereiken want daar is deze grot gewoon te moeilijk voor. er is een regel in de oude grot en dat is dat alle items die je vind in blauwe kistjes je voorgoed mag houden, al de andere items die je zult vinden tijdens jouw poging om de oude grot uit te spelen zullen verdwijnen nadat jij uit wanhoop je enige nooduitgang item zult gebruiken.

De items die je in de blauwe kistjes hebt gevonden mag je dus wel houden en mag je ook meenemen in je volgende pogingen de oude grot uit te spelen, op deze manier je zal steeds meer voorbereid de oude grot in gaan. Mocht je ooit de 99ste verdieping bereiken van de oude grot staat jouw daar ook nog een leuke verrassing te wachten.

Lufia 2 is een game die een traditionele rpg liefhebber zeker kan waarderen. Het verhaal is simpel maar toch doeltreffend, het bevat alles wat een goed verhaal moet brengen. Humor, emotie, angst het is allemaal verwerkt in dit prachtige verhaal. Neem dan nog mee dat deze game een van de mooiste game ends bevat die ooit gemaakt is en je weet dat je hier te maken hebt met een rpg die vele game liefhebbers bij zou blijven voor de rest van hun leven.

Conclusie en beoordeling

Lufia 2 is niet zomaar een rpg, het is een van de beste rpgs ooit gemaakt. Mocht je door de gedateerde graphics heen kunnen kijken en ben je bereid om 20 a 30 uur van je leven te besteden aan een game uit de vorige eeuw dan garandeer ik dat je daar geen spijt van zult krijgen.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Personages waar je echt een band mee ontwikkeld.
 • Niet te moeilijk maar ook zeker niet te makkelijk.
 • De sfeer die deze game uitstraalt.
 • Minpunten
 • Het save systeem.
 • Bepaalde onverwachte gebeurtenissen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hij is vet :-)

 • deze lijkt me echt vel vooral met al die gadgets, ben ook benieuwd naar single player gedeelte :)

 • controls zijn echt kl*te :( en valt me verder ook wel wat tegen. Had echt veel van verwacht. Metname die leuke drones, maar ook dat was ik al snel zat. helaas voor mij geen topper.

 • VET!!!

 • Deze wordt wel gaaf jah, maar het is totaal niet de shooter waar ik van hou. Geef mij maar Halo.

 • gewoon een zoveelste War Game…

 • Goede leuke war game, zeker halen!

 • als de besturing beter word haal ik hem denk ik

 • Mogen de redacteuren niet meer kritisch zijn ofzo… Ik vond bepaalde dingen helemaal niet zo in balans, het speelt niet echt lekker en de graphics zijn niet goed, maar achterhaald. Vooral als je het met CoD vergelijkt o.i.d.

 • Ik twijfel hier een beetje over.

 • Lijkt me een goede multiplayer game.. Jammer dat ik geen multiplayer gamer ben.

 • ik zit ook aan deze game te twijfelen… ik vond de besturing in de demo erg vervelend, dus ik denk dat ik hem niet haal

 • heb de BETA ook en het is echt een leuke multiplayer game hoor. Besturing is lekker vlot, alleen het besturen van een heli is iets te soepel als je het aan mij vraagt.

 • Demo vond ik egt verschrikkelijk saai, lijkt een beetje op Blacksite. Zelfde lage niveau.

 • Dit staat onder xbox 360, maar de demo betreft een PC versie?

  Nu snap ik het niet meer..  -Edit: Oh nu staat het wel onder PC, nice.

  -Edit: http://www.insidegamer.nl/xbox360/frontlinesfuelofwar/impressies/19348 nog steeds dus..


 • Dit wordt zo vette game.

  Kan niet wachten tot ik de game disc in m'n 360 stop

 • er komen te veel shooters gewoon wat is nou vet en wat niet xD

 • ik had de multiplayer PC beta wel een key maar moet nog downloaden.ik heb deze game op de gameplay vaak gespeeld en ik heb samen met een vriend van mij gezweerd dat we hem op de dag dat hij uitkomt gingen halen !

 • Had ook wat problemen met de besturing van de game, maar ik denk dat dat een kwestie van gewenning is.

  Voor de rest ziet het er gelikt uit!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren