1. The Legend of Zelda: Majora's Mask (VC)

The Legend of Zelda: Majora's Mask (VC)

Na het epische avontuur dat Link beleeft had tijdens Zelda Ocarina of time was Link toe aan een beetje rust en privacy.

In Hyrule kon hij immers niet meer normaal over straat nadat Zelda, de prinses van Hyrule bekent had gemaakt dat Link de grote held was die hun land had bevrijd van de Ganondorf.

Link besloot om zich terug te trekken uit het land Hyrule waar hij zo geliefd was en op reis te gaan samen met zijn trouwe paard Epona.

Verdwaald in een diep bos liep Link samen Epona te zoeken naar nieuwe wegen, Op een zeker moment werden Link en Epona verrast door twee elfjes die uit het niets opdoken voor de ogen van Epona.

Epona Schrok zo erg dat zij begon te steigeren, Link viel van zijn paard en kwam met een harde smak neer tegen de grond, hij was bewusteloos.

De twee elfjes bleken samen te zijn met de Skull kid, een duistere bosbewoner, die een angstaanjagend masker droeg.

Al lachend onderzocht de Skull kid Link en vond in een van zijn zakken de Ocarina of time die Link altijd bij zich had gedragen tijdens zijn avonturen in Hyrule. Deze ocarina was een geschenk dat hij had gekregen van prinses Zelda. Het was een dierbaar bezit voor Link.

De ocarina of time is een magisch instrument dat diegene die er de juiste melodieën op speelt de macht geeft over de tijd en ruimte.

Op het moment dat de Skull kid, de ocarina uitgebreid onderzocht werd Link wakker, hij stond op en probeerde de ocarina uit de handen van de Skull kid te pakken, maar deze was Link te snel af.

Hij sprong op de rug van Epona en verdween in de duisternis van het bos. Link zette direct de achtervolging in en het duurde niet lang totdat hij de Skull kid weer zag, De Skull kid leek op Link te wachten, gehuld in een straal van maanlicht keek de Skull kid, Link boosaardig aan en vertelde hem dat hij Epona een vervelend beest vond en hem weg had gedaan ook vertelde hij dat Link hem beter niet had kunnen volgen.

De skullkid zei, aangezien jij zo van dit bos lijkt te houden zal ik jouw een maken met deze bossen.

De skullkid schudde een paar keer met zijn masker en na een felle lichtflits had hij Link veranderd in een Deku scrub.

Link keek naar zijn spiegelbeeld in een plas water en aanschouwde zijn nieuwe gedaante.

De laatste woorden van de skull kid waren dat Link voorgoed in de vorm van een Deku scrub zou blijven en hij verdween gemeen lachend in het woud.

Dit is waar ons verhaal begint, het verhaal van Majora's Mask. Een donker verhaal waarbij Link zal ontdekken dat het land Termina, waar Zelda Majora's mask in afspeelt, in een zeer slechte staat verkeerd.

Het masker wat de Skull kid draagt is een boosaardig masker met demonische krachten, ieder die dit masker draagt zal voor dood en verderf zorgen.

De Skull kid of eigenlijk het masker dat deze onschuldige Skull kid draagt heeft het voorzien op Termina en al haar inwoners.

De Majora's mask heeft ervoor gezorgd dat de maan die al eeuwen prachtig boven het land Termina schijnt is veranderd in een kwade maan die als een grote meteoriet koers heeft gezet naar de oppervlakte van Termina.

De maan dreigt in te slaan op de oppervlakte van Termina en het is aan jouw om deze verschrikkelijke gebeurtenis te voorkomen.

Voor deze taak heb je om precies te zijn tweeënzeventig uur, dit zijn geen echte tweeënzeventig uur, Het gaat hier om een in game tijd. De tweeënzeventig uur duren in werkelijkheid slechts een paar uur.

Wanneer het jouw binnen deze tweeënzeventig uur niet lukt om de maan tegen te houden zal Termina en alles wat daar leeft ten onder gaan.

Een behoorlijk duister lot, en dit straalt deze game ook in al zijn glorie uit, je hebt constant het gevoel van het naderende einde.

Alle bewoners van Termina voelen dat het einde van de wereld nabij is, Ook de maan die gedurende de hele game onheilspellend boven je hoofd hangt helpt niet mee aan een veilig gevoel.

Tijd is dus een zeer belangrijke factor in Zelda Majora's mask. Gedurende de hele game zal je onder in beeld een klok zien staan die de tweeënzeventig uur die je hebt om de wereld te redden aftikt als een soort van countdown voor een leuk evenemt.

Het is ook van belang dat je goed incalculeert hoeveel tijd je nog hebt voordat je aan iets begint in deze game, als er bijvoorbeeld nog twintig uur over is, dan is het niet verstandig om nog aan een dungeon te beginnen want zodra de tweeënzeventig uur verstreken zijn is het ook echt voorbij en is er geen weg meer terug, of toch wel.

Wel dus, je kan namelijk door middel van een speciale song die je speelt op de ocarina of time terug keren naar de eerste secondes dat je voet zette in Termina.

Alle mensen die jij hebt geholpen, alles wat je hebt behaald, het is allemaal weer terug naar het moment dat jij begon met dit avontuur.

Het mooie van dit gameplay element is dat je bepaalde gebeurtenissen in de game kan inplannen, op het gegeven moment weet je precies wat er op welk tijdstip staat te gebeuren.

Met deze wetenschap kun je opdrachten oplossen die je eerst onmogelijk leken.

Denk aan bepaalde ontmoetingen met een bepaalde karakters of een bepaalde gebeurtenis die plaats vind op een speciaal daarvoor bestemd tijdstip.

Het zou gekkenwerk zijn om al deze gebeurtenissen en personen te onthouden en daarom krijg je ook een handig kladblok tot jouw beschikking die automatisch bijhoud welk persoon belangrijk is en op welk tijdstip jouw hulp nodig heeft.

Mocht je een van de gebeurtenissen hebben opgelost dan wordt je door de desbetreffende persoon vaak beloont met een masker.

Maskers spelen een zeer belangrijke rol in Zelda Majora's mask.

Elk masker heeft zijn eigen specialiteit of geeft toegang tot nieuwe gebeurtenissen in de game.

Zo is er masker waarmee je de baas bent over alle dieren en een masker dat je toegang geeft tot de doden wereld van het kerkhof in Termina.

Je zult ook maskers krijgen waarmee Link kan transformeren in bijvoorbeeld een Zora, of wat dacht je van een Goron.

Deze transformaties geven weer toegang tot nieuwe gameplay elementen, In Goron ben je veel sterker en als Zora kan je heel snel zwemmen.

Dit alles is natuurlijk heel leuk en aardig maar een Zelda game zou geen Zelda game zijn als er ook geen mooie en vooral uitdagende dungeons in de game verwerkt zouden zitten.

Natuurlijk zijn deze dungeons ook aanwezig in deze game, al zijn dit er wel wat minder als dat je gewent bent van een Zelda game.

Het zijn slechts vier dungeons die de klok doen slaan in Zelda Majoras Mask, wel zijn dit vier dungeons die je niet snel zult vergeten, elk van deze dungeons zijn zeer uitgebreid en ook zeer uitdagend. Het zal je de menige moeite gaan kosten om deze dungeons uit te spelen.

Waar bij andere delen uit de Zelda serie de het uitspelen van deze dungeons de hoofdtaak is, zijn de dungeons bij Zelda Majoras mask slecht een deel van het grote geheel, Zelda Majora's Mask bied zoveel meer dan alleen maar het uitspelen van de dungeons.

Al met al hoef je niet bang te zijn dat Zelda Majora's mask zo verschillend is van andere delen uit de serie dat het de vertrouwde Zelda formule in de steek laat en daarmee het Zelda gevoel. Nee Zelda Majora's mask blijft super trouw aan de vaste formule maar voegt hier zoveel originele andere elementen aan toe dat Zelda Majora's mask kan worden gezien als het meest vernieuwende deel uit de Zelda serie. Op het begin van de game is het even doorbijten maar als de bloem zich eenmaal voor je opent is ook Zelda Majoras Mask een Zelda die je bij je strot grijpt en niet meer los laat totdat je alle hartjes, maskers en andere objecten die je kunt vinden tijdens dit avontuur hebt gevonden.

Conclusie en beoordeling

Zelda Majoras is een spel dat je moet ervaren om te kunnen begrijpen, ook is het een game die naar je toe groeit naarmate je er meer tijd in zult steken. Vele zeggen dat Zelda majoras mask een van de mindere delen uit de serie is. Tot de dag van vandaag heb ik dat nooit kunnen begrijpen. Juist dit deel laat zien dat Nintendo nieuwe dingen durft te proberen. Het verzamelen van maskers, de puzzels , gewoon de gehele sfeer. Deze Zelda is nog steeds mijn favoriet.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Vernieuwend en toch vertrouwd
 • Het tijd systeem zorgt voor originele gameplay
 • Het verzamelen van maskers.
 • Minpunten
 • Er zijn maar 4 tempels.
 • Game komt wat langzaam op gang.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gefeli!

 • Gefeliciteerd!

 • Gefeliciteerd jongens!

 • Gratz

 • Gefeliciteerd Wiizhole, Rockstein en TomPSP :)

 • Gefeliciteerd Wiizhole, en TomPSP =D Verder MR.Ka0z, wat voert u in uw schild?

 • Gefeliciteerd!!

 • Gratz nephew! Ben benieuwd hoe je de recensie gaat maken!:D

 • feli mensen :)

 • WiiZzhole, welke game ga je recenseren ?

  Alle winnaars gratz :)

 • Rockstein blijft maar bezig… :P maar gefeliciteerd allemaal.

 • Gefeliciteerd hoor, maar emm IG?:  @ namelijk WiiZzhole, die met 30,6% van de stemmen als eerste eindigde. Hij liet Wii60 en Magic voor zich  Emm bedoelen jullie niet: hij liet wii 60 en magic achter zich?

  Want als ze voor hem kwamen was hij geloof ik geen 1e geeindigd :p • Gratz.

 • gz wizz!

 • Dank u :).

 • gefeliciteerd!

 • Congratz

 • Bedankt voor de verkiezing! En natuurlijk de winnaars van de Memberrecensie v/d maand en Weblog v/d maand en het verkozen topic: gefeliciteerd!

 • Gefeli :)

 • Gefeliciteerd!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren