1. LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game (Wii)

LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game (Wii)

Iedereen kent LEGO. Van Amerika tot aan Australië. Het Deense speelgoed is immens populair maar blijkbaar vinden ze bij LEGO echt speelgoed verouderen. LEGO loopt tegenwoordig helemaal mee met de games. Nu zul je denken dat dat niet riskant is, maar het draait hier wel om filmgames, die meestal niet echt in de smaak vallen bij gamers. Toch viel het eerste spel, LEGO Star Wars, direct in de smaak. De verfilming kreeg een nieuw blokkerig en humoristisch jasje. Daarna kwamen ook nog Batman, Indiana Jones en Harry Potter om blokken te bouwen. Kan Pirates of the Caribean net zo goed verfilmd worden als alle andere films?

Hoewel je het zal denken, speel je niet enkel met kapitein Jack Sparrow. Zowat alle personages uit de vier de films zijn van de partij en speelbaar. Wanneer je het spel voor het eerst opstart, begint het avontuur bij de vierde film. Helaas springt het verhaal ietwat van de hak op de tak. Wanneer een vrouw verdrinkt moet je vervolgens vechten met Jack Sparrow, en die connectie is op het eerste gezicht moeilijk te vinden. Zeker wanneer die vrouw gered wordt door Jack Sparrow. Volg je het nog? Nee, ik ook niet. Hoewel ik nog niet ben toegekomen aan deel één en twee kan ik wel vertellen dat bij de laatste twee films het verhaal te gecompliceerd ligt. Dat maakt gelukkig wel weer ruimte voor typische humor. LEGO humor is zowat een fenomeen geworden in de game wereld. Zelfs op de spannendste momenten wordt er nog een humoristisch grapje uitgehaald. Als je wilt lachen, koop dan een LEGO spel. Zeker wanneer je de vier films hebt gezien (Deel vier draait nu in de bioscoop!) raad ik dit spel aan.

Zoals bij elke LEGO game op de console bevat ook LEGO Pirates of the Caribean een co-op stand. Je kunt elkaar helpen of het leven zuur maken. Sommige opdrachten zijn afgericht op co-op stand. Andere niet. En bij de andere opdrachten kan je elkaar heerlijk het leven zuur maken. Als de één op een paard zit, kan hij de ander overrijden. Zoals gewoonlijk zat ik niet op dat paard, en werd ik gewoon in de brandoven geduwd met dat paard. Als ik net kon ontkomen, werd ik weer overreden. En zo wordt een spel dat tien uur duurt als snel vijftien uur lang. Co-op is een vermakelijke stand in de LEGO games, en zeker ook in dit spel wordt het goed benut.

Grafisch is er wel een klein verschil tussen de Wii en de PlayStation 3. Zo zijn de licht- en watereffecten beter op de PlayStation 3, maar dat is vooraf wel te bedenken. Doordat de PC dezelfde graphics als de PlayStation 3 gebruikt, zullen de minimum vereisten erg hoog liggen. Voor de nerds onder ons: Een GeForce 8800GT als minimum, een processor kracht van 2.2 GHZ. Ze hadden beter de Wii versie kunnen gebruiken, maar het is niet persé van invloed op het eindcijfer.

Dan de besturing. Ik schrijf voor de Wii en god, wat kan die besturing frustrerend zijn. Nou is de Z-knop wel een goede knop om te richten, maar het wisselen is soms wat irriterend en je kunt je er echt aan ergeren. Houdt de C-knop ingedrukt, en scroll met de Nunchunk. Soms kies je de waakhond inplaats van Jack Sparrow, en andersom. Ondanks dat is het wel speelbaar, en daar gaat het toch om?

Ook een leuk feitje is dat het nu ook Nederlandstalig is. Dat is handig voor de kleinere kinderen onder ons, maar zeker ook handig als je niet verder komt. En de vertaling zelf is prima in orde, dus daar niets over te klagen.

LEGO Pirates of The Caribean: The Video game is een volwaardige filmgame en mag zeker een naam hebben!

Conclusie en beoordeling

LEGO Pirates of the Caribean is niet wéér een LEGO Game, het is dé LEGO game. Een film is zelden zo goed uitgebeeld als deze, en het feit dat je met blokjes speelt maakt het alleen maar leuker. Ondanks dat het verhaal soms gecompliceerd en verwarrend is is het zeker niet slecht te noemen. Alle films, inclusief de nieuwste, zijn inbegrepen. Een grappige en nuttige Co-Op en een prima vertaling vormen het recept voor een volwaardige filmgame. Nu is het nog maar wachten op LEGO: Lord of the Rings, LEGO: James Bond, LEGO: American Pie en LEGO: The Terminator.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Alle vier de films
  • Besturing is speelbaar...
  • Grappige maar ook zeer nuttige Co-Op stand.
  • Nederlandstalig.
  • Minpunten
  • Verhaal is soms verwarrend.
  • maar het wisselen kon beter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren