1. Brink (X360)

Brink (X360)

The Ark, deze plek bestaat uit een aantal losse eilanden die bij de bouw ruimte moest bieden aan ongeveer 5000 mensen. Nu we aan zijn gekomen in het jaar 2045 wonen er 45.000 mensen op The Ark. Omdat er zoveel mensen bij elkaar zijn gekomen is alles schaars geworden. Deze schaarste leidt tot een tweedeling in de maatschappij waarbij bepaalde mensen meer rantsoen krijgen dan andere. Al met al een gezonde voedingsbodem voor een ouderwets conflict. En voor dat conflict zijn er natuurlijk partijen nodig die mee doen aan dat conflict. Aan de ene kant is er ‘The Security’ die vindt dat zij het recht hebben om op The Ark te wonen, gewoon, omdat zij er eerder waren en daarbij de aanwezigheid van de rest niet dulden. Daarnaast is er ‘The Resistance’ die het liefst zo snel mogelijk weg wil van The Ark. Zij zijn het zat om constant opgejaagd te worden en willen gewoon hun leven leiden.

Genoeg achtergrond, deze game gaat geen prijzen pakken in de categorie ‘mooiste verhaal van het jaar’. Het verhaal heeft weinig tot niets om het lijf. Het beetje verhaal wat aanwezig is wordt verteld door middel van filmpjes voordat een missie begint. In de offline modus kun je deze filmpjes gelukkig wegdrukken. Online wordt je verplicht te kijken bij het wisselen naar een nieuwe map. Deze filmpjes weten echter niet te boeien. In de inhoud gaat het om je groep waarmee je de missie gaat uitvoeren. Zij krijgen het onderling met elkaar aan de stok omdat ze bang zijn om op hun familie te schieten in de sloppenwijk. Of ze zitten aan tafel te discussiëren dat het misschien wel een goed idee is om de nucleaire centrale op te blazen. Ik zie de filmpjes als extra pauze tijden het wisselen van een map, de game had prima zonder ze gekund. Hetzelfde geldt voor de filmpjes aan het einde van een missie.

Als je de filmpjes overleefd hebt dan mag je aan de slag met de game. Brink heeft een aantal spel modi. Campaign, hierin doorloop je het verhaal vanuit The Security of The Resistance. Freeplay is niets meer en niets minder dan de campagin maps spelen met custom instellingen en challenges. De challenges zijn verdeeld in 4 soorten. Be More Objective, hierin moet je een aantal doelen binnen de map voltooien. Nadat je een doel voltooid hebt, moet je van class wisselen en het volgende doel op de map uitvoeren. Parkour This, bij deze modus wordt je in een omheinde bak gezet met daarin pilaren en muren van verschillende hoogtes. Jou doel: Zorg ervoor dat je alle lichtgevende punten op de map aandoet alvorens de tijd om is. In Tower defense moet je een command post innemen en deze verdedigen tegen golven vijanden. Als laatste is er de modus Escort Duty waarin van je verlangd wordt dat je een robot door het level heen leidt terwijl je met vijandig vuur bestookt wordt. Alle challenges zijn super spannend en intensief, zeker omdat de vijanden zich aanpassen aan jouw level. Ik kan geen favoriet kiezen omdat ik bij het halen van alle challenges als een dolle door de huiskamer heen sprong.

De campaign is echter waar het in Brink om draait. Je speelt iedere missie met 7 medestanders en 8 tegenstanders. Je mede- en tegenstanders kunnen Bots en/of mensen van vlees en bloed zijn. Ik raad aan om het met mensen, tegen mensen te spelen, dan is Brink op zijn best. In iedere misse moet je een aantal handelingen uitvoeren om een missie te voltooien. De AI in deze game is waanzinnig. Je AI teamgenoten zijn waardeloos, je voelt je eerder als Rambo die weer eens half Vietnam te lijf gaat. De AI van de tegenstander voelt aan alsof je tegenover een leger terminators staat. Meer wil ik er niet over kwijt. Speel. De. Game. Online! De maps waarop de actie plaatsvindt zijn kleurrijk en voelen goed aan. Door de verschillende manieren waarop je de game kunt spelen ontdek je steeds nieuwe wegen die naar het doel leiden. De maps zijn wel zo ingericht dat de actie maar op één plek plaatsvindt, bij het doel. En laat dit doel nu net achter die doorgang zitten waar je op geen andere manier bij kunt komen. Deze ‘chokepoints’ zorgen soms voor frustratie als je een tegen een goed team speelt. Maar het mag de pret niet drukken want er zijn plekken die je kunt veroveren voor extra hit points zodat je het tij kan keren.

Meestal heb je voor de verschillende opdrachten verschillende classes nodig. Soldiers hebben opdrachten om muren en barricades op te blazen. Medics worden geacht om personen die begeleidt moeten worden in leven te houden. Engineers moeten barricades bouwen, kluizen kraken en gehackte computers weer veilig maken, dit omdat de Operatives van het andere team de computers proberen te hacken. Door het uitvoeren van zaken die je team verder helpen verdien je ervaringspunten en als je een level stijgt krijg je een munt die je kunt besteden aan een bepaalde vaardigheid. Het is jammer dat je je geen zorgen hoeft te maken over welke vaardigheid je kiest, want op level 20 heb je ze allemaal. Dit is een beetje jammer want het had nog een laag toe kunnen voegen aan de diepgang van Brink. Iets wat je nog niet compleet hebt als je level 20 gehaald hebt met een karakter is de mogelijkheid om je personage aan te passen. Sommige outfits vergen gewoon erg veel punten om vrij te spelen. Maar de diepgang die je wordt geboden is immens, er zijn namelijk 102,247,681,536,000,000 verschillende opties om je karakters te creëren inclusief een te selecteren stem. Ik merk dat ik in de praktijk hier dan ook redelijk wat tijd doorbreng om mijn personage er nog net even iets stoerder uit te laten zien.

Met de kern van Brink, het schieten, zit het ook wel snor. Je hebt een redelijk uitgebreid arsenaal aan wapens tot je beschikking. Je lichaamstype bepaald welke wapens je kunt gebruiken. De wapens zien er stuk voor stuk gaaf uit en klinken waar mogelijk nog beter. Door de challenges te doen speel je meer wapens vrij en de mogelijkheid om de wapens aan te passen naar zou speelstijl. Wil je graag een scope op je wapen? Geen probleem. Zou je liever zien dat je magazijn twee keer zo groot is? Geen probleem. Een demper op je loop zodat je de vijand ongemerkt een kopje kleiner kan maken? Geen probleem. Je kunt je wapen aanpassen op je speelstijl en dat voelt heerlijk! Het andere vernieuwende punt waar Brink mee wil scoren is SMART; Smooth Movement Across Random Terrain. Het concept is gaaf en erg vernieuwend, in de praktijk heeft het weinig toegevoegde waarde. Met SMART beweeg je je vrijelijk door de maps door over containers te klimmen of onder poortjes door te glijden. Afhankelijk van lichaamstype kun je meer bewegingen uitvoeren waarbij het vanzelfsprekend is dat het lichte lichaam meer bewegingen kan doen dan het zware lichaam. Het systeem werkt goed, maar het is geen essentieel onderdeel van de game. Ik merk dat ik het zelf alleen gebruik om dekking te zoeken door een glijdpartij waardoor ik moeilijker te raken ben, dit had beter uitgewerkt kunnen worden of compleet weggelaten. Ik neig naar weglaten.

Conclusie en beoordeling

Brink is een must buy voor iedereen die van team based shooters houdt, want het concept was nog nooit zo goed als met Brink. Als je door de technische schoonheidsfoutjes heen kunt kijken is Brink gewoon goud en kun je je uren op The Ark vermaken
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Eindeloos je karakter aanpassen
 • Class-Based Team Shooter
 • Minpunten
 • De AI
 • Kleine technische foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hahaha die No Seriously hebben ze gebasseerd op die van Gears of War. 10.001 kills ipv 10.000 kills xD

 • @s0kkie

  HAHAHA

 • Triest dat ze Seriously… 'stelen'. Vind het ook niet echt grappig opzich.

  Hier is gelukkig wel een redelijke verdeling tussen de Gamerscores, in tegenstelling tot Halo 3 : 125 G voor campaign, 5 G voor een Triple Kill in ranked.. Ach.

 • Deze game sucked echt zwaar..1 woord voor deze game..  EEN GROTE FLOP

 • Echt domme achievments :P..deze haal je zo als je een weekje door speelt

 • Ik vind dat No Seriously geintje juist wel geslaagd. Al zal ik de game niet halen, demo viel me (helaas) tegen…

 • oud nieuws. wist ik al een maandje geleden… vond de demo al niets….

 • Niet heel veel tofs tussen de achievments

 • ik snap van me zelf niet waarom ik kom kijken naar dit nieuws bericht, want deze game was zo crap dat honde strond er nog beter uit ziet en ik zal nog meer zeggen mijn schit is nog beter dat deze game en dat zegt genoeg!!!!

 • Is jouw schijt groen dan of zo?

 • Leuke achievments.

 • Eerst maar is de demo checken, ben wel benieuwd naar dit spel, maar lijkt me geen topper. We'll see…

 • demo niet gespeeld, zal eens verdiepen in het spel.

 • Ga deze game toch niet halen…

 • Nu ik de impressies, screenshots, filmpjes zag viel deze game me best tegen… Al was ik aan het begin al niet helemaal enthiousiast over het nieuwe concept.

 • wel leuke achievements

 • Mooie Gears Paradie!

 • Leuk, maar ik koop de game sowiezo niet !

 • http://www.insidegamer.nl/xbox360/callofduty4modernwarfare/memberrecensies/4143

 • deze achievements komen niet voor in mijn lijst want ik vind spel dikke flop

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren