1. Pokémon Black (NDS)

Pokémon Black (NDS)

7 jaar geleden ben ik door het pokémon virus gebeten. Met de toenmalig nieuwste versie: Leaf green spendeerde ik maar al te graag mijn tijd in het virtuele wereldje en het trainen van pokémon . Nu zoveel jaar later is er nog maar weinig aan de vertrouwde pokémon formule verandert . Fans van de reeks weten dus waar ze zich aan kunnen verwachten. Maar is het zoveel jaar na het eerste pokémon spel nog wel de moeite waard of is het vergane glorie? Met die vraag ben ik aan pokémon white begonnen.

Hé daar, ja jij , wacht eens even ik wil je wat vragen stellen. Wat is je naam als ik vragen mag?

Ik ben Wout en ik wil de beste pokémon trainer van heel de Unova regio worden.

Wat zei je daar? Unova regio? Alweer een nieuw gebied?

Ja dit is inderdaad een nieuw gebied .Dit is een groot gebied tegenover de vorige regio’s. Nieuw hier is dat enkele plaatsen waaronder een hele stad een nieuw perspectief heeft gekregen. Ook ziet het hier allemaal wat beter uit. Bijvoorbeeld bij het water kan je goed de golven zien. Wel jammer vind ik dat je niet zoals in pokémon gold naar een ander gebied kan reizen

En brengt de Unova regio ook nieuwe pokémon met zich mee?

Ja er zijn ongeveer 150 nieuwe pokémon te vangen hier. Sommige ogen wat ongeïnspireerd maar over het algemeen valt dat allemaal nog wel goed mee. Deze nieuwe pokémon brengen ook een aantal nieuwe aanvallen met zich mee.

En het concept? Is dat na al die jaren nog altijd hetzelfde gebleven?

Ja, je krijgt nog altijd in het begin een pokémon van de professor. Ook deze keer heb je 2 rivalen .En moet alle badges gaan opeisen bij de 8 gyms die het gebied rijk is. En zoals altijd is het de bedoeling om al de pokémon te vangen. Maar dat stoort nergens. Waarom zou je het concept veranderen als dat nu eenmaal heel goed is.

Zoals in elke pokémon zijn de battles een essentieel onderdeel. Zijn er vernieuwingen? Ja zeker in dit gebied kennen de trainers die ik voorbijkom 2 nieuwe gevechtsmanieren : Tripple en rotation gevechten. Bij tripple battles vecht je met 3 pokémon aan je zijde. De middelste pokémon kan iedereen aanvallen de rest hebben ,maar het bereik tot de pokémon die recht voor hem en die in het midden staat. Bij rotatie gevechten sta je op een soort schijf waarbij de voorste pokémon tegen elkaar vechten. Maar met een druk op de knop draait de schijf en vecht je met een andere pokémon. Deze 2 gevechten zorgen voor een extra laagje strategie maar komen maar bitter weinig voor. Ook bewegen de pokémon nu tijdens de gevechten. Maar om aan dat resultaat te komen hebben ze blijkbaar wel wat toevoegingen gedaan op hoe je de pokémon vanachter af ziet. Dat is echt heel lelijk zelfs op de oude Gameboy was dat beter. Er is ook een verandering op gebied van XP deze punten worden nu rechtvaardiger toegekend aan je pokémon .Dit zijn allemaal kleine toevoegingen maar die maken dat het totaal plaatje meer ten goede komt als ooit te voren.

Is er net zoals in de vorige games een duistere organisatie die je het leven zuurmaakt?

Ja deze keer is team plasma van de partij. Deze organisatie vloekt nog steeds om de zoveel tijd met mijn trainers kwaliteiten. Maar deze keer heeft deze organisatie een belangrijkere plaats gekregen. Ze denken namelijk dat mensen pokémon mishandelen en opsluiten in ballen. Het verhaal heeft mij voor het eerst aan het denken gezet en dat is toch zeker een pluspunt van deze nieuwe regio.

Jij ziet er een ervaren trainer uit ben je na al die jaren het nog niet moe telkens opnieuw die pokémon te vangen? Nee absoluut niet door allerlei toevoegingen zoals seizoenen klopt het totaal plaatje meer dan anders. Met al die nieuwe pokémon komt het totaal op zo’n 650 pokémon dat is natuurlijk wel veel maar je kan pas na de elite 4 pokémon van vorige generaties vangen zo kun je je eerst helemaal op de nieuwe pokémon focussen. Om het je makkelijker te maken kan je ook pokémon uit de vorige generaties overzetten. Een nadeel is dat je daarvoor wel 2 ds’en nodig hebt.

Wat kan je zoal nog doen als je de elite 4 verslagen hebt? er zijn tal van zijqueesten die pas bereikbaar zijn nadat je de elite 4 verslagen hebt. Ook is er in pokémon White een soort bos waar je pokémon uit de vorige generatie’s kunt vangen. Het is zelfs de eerste keer dat ik na het spel uitgespeeld te hebben meteen bereid was om de extra gebieden in te bezoeken

Volgens mij lijkt dit een uitstekend gebied ,maar zijn er niet een paar dingetjes die je stoorde?

Er zijn wel een paar kleine minpuntjes zodat je geen VS-seeker hebt in de plaats is er een soort pokémon stadion gekomen waar je met andere trainers kunt vechten maar die gebruiken allemaal zeer verschillende pokémon en je kan er ook maar 1 keer per dag mee vechten. Ook krijg je in deze regio in plaats van de Pokétch, de teleurstellende Xtransiever mee. Een telefoon met camera aan boord die niets meer dan een belfunctie kent. Dat is enorm jammer, want met de Pokétch kon je juist zoveel, zoals kijken wanneer je Pokémon een ei heeft gelegd, hoeveel Pokémon van je houden en welke types effectief tegen andere types zijn. Het gebrek aan een handige gadget voelt als een tekortkoming

En dan hebben we het nog niet over de wifi mogelijkheden hier gehad. Hoe zijn die?

Met de komst van de C-gear zijn alle online functies van het spel binnen handbereik. Je kan met 1 druk op het onderste scherm al dadelijk beginnen te ruilen. Dat gaat eerst via infrarood dat in de cartridge van het spel zit, zodat de DS weet met elke DS hij moet communiceren (mochten er meerdere systemen aanwezig zijn) en daarna via het draadloze communicatiesysteem van de Nintendo DS. Er zit amper tot geen vertraging in de aanvallen van de Pokémon en ook het ruilen gaat velen malen sneller dan in vorige Pokémon-games. Ook de functies zijn Tegenover de vorige games is dit sterk opgeschroefd. Er zijn meer gevechts mogelijkheden en er wordt een ranking bijgehouden zodat je een doel hebt.. Geheel nieuw is echter om de dreamworld te bezoeken. Om die te bereiken moet je een pokémon laten slapen en dan kan je zogezegd zijn droom spelen. Al deze toevoegingen zorgen dat je toch wel merkbaar langer aan het spelen bent.

Bedankt dat je even de tijd nam

Graag gedaan

Conclusie en beoordeling

Er is nog maar weinig veranderd aan pokémon sinds het eerste spel,maar waarom zou je er iets aan veranderen als het na 15 jaar nog steeds een uitstekende game. De graphics zijn naar een hoger niveau getild en er zijn veel toevoeging op gebied van WIFI alleen de pokétch en de VS-seeker ontbreken maar ondanks kleine onvolmaakt heden is dit nog steeds een uitstekende game.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Grafische kwaliteit
 • Nog altijd even verslavend
 • Nieuw gebied
 • White forest
 • Veel toevoegingen
 • Minpunten
 • pokétch en Vs-seeker ontbreken.
 • Geen ander gebied te bezoeken

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • star trek ?

 • Jammer. Weer eens wat anders.

 • jammer

 • Zal wel worden verkocht dan…..

 • Mja, met zoveel MMORPGs en zoveel meer die komen heeft zoiets als dit niet echt potentie.

 • Maakt niet veel uit, vind star trek zowiezo niks.

 • Jammer, had wel iets kunnen worden volgens mij.

 • Leek me wel tof ;(  Hopelijk krijgt een betere dev de license nu.

 • Huh? Nouja dat is genaaid, ik was er wel erg naar benieuwd!

 • Boeien, wie heeft het nou niet gehad met heel de Star Wars Franchise?

 • Ja, de hele “Star Wars” franchise. :rolleyes:

 • @Stenniewj  Als je het verschil niet weet tussen star-wars en star-trek…..

 • leek me wel vet, jammer dat het is stopgezet

 • Dus hij is geannuleerd? Jammer…

 • Hm onverwacht wel. Tja de concurrentie is wel moordend op mmo vlak. De markt heeft wel nog een enorme groeimarge.

 • Niet zo mooi.

 • jammer, leek me wel leuk…

 • Zal er niet om rauwen, jammer voor fans.

 • OUD NIEUWS!!!

 • hmmzz.. anywayz check the nieuwe STAR TREK TEASER http://movies.yahoo.com/movie/1809752801/video/6027003

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren