1. Top Spin 4 (PS3)

Top Spin 4 (PS3)

Met Top Spin 4 serveert 2k sports voor het eerste deel van de wedstrijd om de beste tennisgame van 2011. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, dat doen ze erg goed, zo goed zelfs dat virtua tennis 4, de concurrent, veel moeite heeft de return binnen de lijnen te krijgen. Voor een deel komt dat omdat het gewoon twee verschillende genres binnen de tennissportgames zijn, maar misschien ook wel omdat het klasseverschil wat te groot is.

In tegenstelling tot Virtua Tennis 4 richt Top Spin 4 zich veel op de simulatie en realiteit van de gameplay en de graphics. In het vierde deel uit de serie zijn ze daarin geslaagd. De realiteit wordt tot in de puntjes nagebootst. De spelers reageren levensecht. Wat mij opviel was dat er typische bewegingen en de manier van het juichen na een punt hetzelfde wordt gedaan als de spelers op het "echte" tennisveld ook zouden doen. Zo maakt Nadal dezelfde typische linkshandige forhandslag waar hij zo bekend om staat, ook zijn voetenwerk lijkt zo goed mogelijk nagemaakt te zijn.

De career-mode in Top Spin 4 is op een gebruikelijke manier opgebouwd, het eerste wat je moet doen is je eigen speler maken, er zitten een heleboel opties en manieren in hoe je je gezicht haar en andere kenmerken kunt maken, maar het lukte mij niet helemaal om echt een geslaagd mannetje te maken, maar dat kwam zeker niet omdat er te weinig opties inzitten, want dat is niet het geval.

Dan ben je klaar voor het echte werk: je eerste wedstrijden en toernooien. Je begint als 80ste en tevens laatste op de top spin ranking (wereldranglijst), en je zal je omhoog moeten werken op die ranglijst door toernooien te spelen en te winnen. Je begint bij de minor tournaments, vergelijkbaar met de challengers in het proftennis, waar alleen mindere en niet-bestaande spelers aan meedoen. Ik begon op spelniveau hard en het was niet zo heel moeilijk te winnen. Als je aan een aantal voorwaarden hebt voldaan, stijg je in je reputatie en kun je van "rookie" doorgroeien tot "beste van de besten". Ook kun je de harten van fans voor je winnen door goed te presteren. Tussendoor kun je in die wedstrijden en trainingen die je kunt doen exp. points verdienen, die je dan weer kunt uitgeven om je speler te levelen. Ook zitten er een behoorlijk aantalkledingstukken in die je kunt gebruiken om je speler mee uit te rusten. Ook daarin zitten de licenties van de meeste grote merken, wat de licenties betreft zit het bij 2k dus goed in elkaar. Als je een aantal ranks hebt voltooid kun je achtereenvolgens aan de minor, master, grand slam en wereldkampioenschappen meedoen. En zo kun je proberen de ultieme nummer 1 van de wereld te worden en zo Rafael Nadal van de troon te stoten.

Online: Het onlinegedeelte in Top Spin 4 is goed uitgewerkt, het heeft een paar speltypen zoals exhibition en verschillende toernooien die je kunt spelen, als je daar goed presteert, zorg je ervoor dat je hoger komt op de online-wereldranglijst.

Elke zondag eindigt een seizoen en begint er weer een nieuw seizoen en kun je opnieuw proberen de wereldranglijst onveilig te maken en zo je skills vergelijken met vrienden en andere mensen uit de wereld.

De graphics in Top Spin 4 zitten over het algemeen goed in elkaar, maar het is niet verbazingwekkend, wel goed, maar niet meer dan dat. Zo kan het publiek beter uitgewerkt worden, zoals NBA 2k11 ons heeft laten zien. Aan sfeer ontbreekt het echter niet, want elk veld, ondergrond en toernooi brengt weer een ander sfeertje

met zich mee. Toch helpt het publiek ook mee aan de opbouw van die sfeer door soms als er iets opmerkelijks gebeurt tijdens een punt te juichen en natuurlijk ook als er een punt gescoord is.

Conclusie en beoordeling

Top Spin 4 is een complete tennisgame die een gooi doet naar het beste tennisspel van 2011, door de geweldige graphics en animaties, de vette online modus. Het verdient niet het ultieme cijfer doordat er toch nog wat op aan te merken valt, maar er moet natuurlijk ruimte voor verbetering blijven voor Top Spin 5.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • speleranimaties
 • goede career mode
 • graphics
 • gameplay
 • online goed uitgewerkt
 • Minpunten
 • te weinig spelmodi
 • te weinig spelerlicenties

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • In de toekomst zal de PC misschien geen game platform meer zijn als dit zo door gaat.

 • Alsof de PC het enigste platform dat kampt met illegale games pfffff

 • De manier van aankopen op een pc, maar ook op een console, zal waarschijnlijk gaan veranderen. Steam is eigenlijk een koploper, xbox marketplace, playstation network, dat wordt toch alleen maar groter in de toekomst. Muziek industrie is al helemaal kapot gegaan, maar die bouwen ze gewoon opnieuw op. (i-tunes).

 • @ Xtreme_Master_G  Denk dat het hier inderdaad wel naartoe gaat. Enkel een DVDtje branden en 60,- vragen werkt blijkbaar niet meer… Echter zijn de prijzen imo veel te hoog opgelopen en zou daar wel een omslag in kunnen zitten. Of legaal downloaden zoals Steam heeft wel de toekomst.

 • Ja legaal downloaden blijft hetzelfde volgens mij! Er zijn genoeg forums en sites waar één of andere member het spel of cd ofzo er gwn op zet…

 • Zo, welkom in de wereld van PC  Das pas sinds 1980 zo

 • Wie heeft er nu CoD4 gedownload ….  >_>  <_<  ^_^'
 • Dat percentage ligt ongetwijfeld erg hoog.  Cry me a river. :D  Een pc moet je ook niet gaan ombouwen, wat vrij duur is wil je het goed gedaan hebben :), bovendien verlies je geen garantie enz..


 • prijzen veranderen:  20 mensen willen cod4  verkoop je hem voor 60 euro met 10 euro productiekosten dan verkoop je er 10 en download de rest hem is 600 euro omzet, 500 euro winst  verkoop je hem voor 50 euro met 40 euro winst dan verkoop je er 15 en download de rest hem 750 euro omzet, 600 euro winst  verkoop je hem voor 40 euro met 30 euro winst dan verkoop je ze allemaal, ook 600 euro winst  dit is maar even een voorbeeld uit mijn duim gezogen en zo ideaal zal het vast niet zijn maar veel mensen kijken toch naar de prijs en die 6 uur singleplayer is dan wel duur als je geen of weinig multiplayer speelt
 • Proficiat @ Link_AJ -_-'

  Gelieve adres en telefoonnummer door te geven aan de Redactie…
  De firma dankt u, PROFITEUR!!

  Zo bedankt men dus de Devs die een pareltje v/e game maken,
  voor ALLE 3 de platforms, met elk hun eigen programmeurs voor consoles & PC ??

  Rot een eindje verderop man, SUKKELAAR!!

 • @Link_AJ  http://www.krooneman.com/  leuk die hondenshows!


 • Wablief, waar gaat dit nu weer over, mensen?  Kijk, als ik wist dat CoD4 zo vet zou zijn had ik hem zeker wel gekocht, alleen ik dacht dat het een tegenvallertje zou worden. Ten eerste had ik het spel niet eens aan zien komen, hij was er ineens. Ook was CoD3 nog niet zo heel lang geleden gereleased dus ik dacht dat CoD4 niet veel zou gaan voorstellen. Na het spelen van de demo was ik niet overtuigd omdat ik nog niks van het verhaal proefde, en ook wist ik niks over de multiplayer. Jammer genoeg bleek dat het spel super vet was, imo misschien wel GotY.

 • Gelijk heeft hij, ik heb hem orgineel :D

 • ik bedoel ik heb ook spellen die ik niet gekocht heb maar ze kunnen hier niks tegen doen tenminste het is heel moeilijk

 • Tja ik snap dat deze meneer het hier moeilijk mee heeft.  Toch is het iets wat moeilijk te voorkomen is…  Ik ben er zelf iig sterk op tegen.. Je wilt toch ook in de toekomst toffe games kunnen spelen?


 • 60 euro geven of gwn downloaden  ik ga voor downloaden:D

 • De PC-markt gaat zo al jaren naar beneden. Natuurlijk komen er nog regelmatig toppers uit, maar tegenover 10 jaar geleden is er een duidelijke achteruitgang te merken ten voordele van de consoles.

 • Alleen de beste spellen koop ik origineel.. Zo ook met films trouwens.

 • Tsss koop ik een keer een game WEL, en dan beginnen net de makers van DIE game te zeuren :P  nu ff serieus, ik koop alle spellen die me echt vet lijken (zoals CoD, GTA, BiA, Fear, Bioshock) maar ik ga geen 50 euro betalen voor een game die ik misschien 5 uur speel en er dan genoeg van heb.  Edit: Maar uit principe betaal ik wel voor goede games, gewoon in de hoop dat er dan goede games blijven komen, en niet van die afgeraffelde troep. maar de prijzen zijn wel te hoog om ook de matige games of games waar je niet zeker over bent te kopen.


 • Ik koop mijn games gewoon, mits ik zeker weet dat ik ze ga spelen. Als ik daar niet helemaal zeker van ben download ik ze eerst even. Ik heb namelijk de neiging om een game na 10 minuten weer weg te leggen en nooit meer aan te raken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren