1. Super Street Fighter IV: 3D Edition (3DS)

Super Street Fighter IV: 3D Edition (3DS)

Twintig blauwe plekken, één gebroken arm, twee keer dezelfde been uit de kom, zes tanden eruit, verschillende schaafwonden, meerdere brandplekken en pijn die ik niet kan beschrijven. Gelukkig genezen fysieke wonden te zijner tijd. Er zijn helaas een aantal dingen waar je niet van kan genezen, één voorbeeld hiervan is een onstilbare honger om de beste te zijn!

De beste zijn valt nog niet mee in Super Street Fighter IV: 3D Edition. Het eerste wat opvalt tijdens het intro filmpje is dat er geen 3D effect te bekennen is, geen nood, alleen het intro filmpje wordt in ouderwets 2D getoond. In het keuzemenu zie je vervolgens het 3D effect, de menu’s worden weergegeven als simpele lagen van platte tekst of platte plaatjes, zie het als een kijkdoos, uitgeknipte papieren figuurtjes die op verschillende dieptes zijn geplaatst. “Hmmm, dat kan beter…” was mijn eerste gedachte, maar het is immers maar een menu; zo sparkly hoeft het ook weer niet te zijn.

Wat mijzelf opviel, was de enorme hoeveelheid personages waaruit ik kon kiezen, ikzelf heb namelijk de originele “Street Fighter IV” maar een aantal keren gespeeld bij een maat van me, maar die had geen ‘geheime’ personage vrijgespeeld. In street Fighter IV op de 3DS is het niet nodig om iemand vrij te spelen; vanaf het begin kan je elk karakter kiezen. Elke vechtersbaas heeft zijn eigen verhaal, dat verhaal wordt getoond in de acrade mode d.m.v. een introfilmpje en een eindfilmpje als je alle genoeg vechters hebt verslagen, ook deze filmpjes worden in 2D afgespeeld. De meeste filmpjes zijn gewoon leuke achtergrond informatie over het persoon, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Of je nou een beginner bent, of een doorgewinterde straat vechter, Street Fighter IV geeft de mogelijkheid combo’s aan knoppen op het touch screen te linken zodat je met één druk op de knop een bepaalde combo uitvoert. Zelf ben ik er niet zo’n fan van aangezien ik een ouwe rot ben met Street Fighter, maar voor nieuwe spelers zal dit in het begin zeker welkom zijn. Gevechtstechnisch ben ik wel tevreden met het spel, als je beter wordt in het spel, merk je écht dat dit geen buttonbasher is. Verdedigen wordt op elk hoger niveau steeds belangrijker en als je een vechter hebt geselecteerd die ontwijkende technieken heeft, moet je deze juist timen, anders kon het nog weleens slecht aflopen. Vergis je niet, dit spel is pittig en vergt veel doorzettingsvermogen en concentratie om beter te worden. Wat verder nieuw is: de 3D view. Deze 3D view is te gebruiken tijdens het vechten, op deze manier kijk je over de schouder van de vechter mee, maar na twee keer vond ik het wel leuk geweest en zette ik de view weer op classic; het zijaanzicht.

Persoonlijk heb ik het vaakst de online mode gespeeld. Ik heb redelijk wat Nintendo games online gespeeld, maar ik moet toegeven dat het bij Street Fighter IV toch zeer aardig werkt voor Nintendo standaarden. Ik heb een zeldzame keer die vervloekte error code gehad, maar over het algemeen is het vrijwel zonder lag een potje knokken. Je hebt online de keuze om naar lite- en procontrols spelers te zoeken, zodat je tegen een speler speelt die dezelfde besturing hanteert. De personen die je tegenkomt zijn redelijk willekeurig, soms kom je mensen tegen die heel beheerst alle aanvallen perfect timen, maar je komt ook wildebrassen tegen die één of twee bepaalde aanvallen spammen. In het begin ergerde ik me dood aan die tweede, maar op een gegeven moment leer je jezelf goed te verdedigen zodat je de ander heel simpel neer kan klappen, door de juiste timing. De afwisseling tussen speelstijlen van andere mensen is erg leuk.

Met de StreetPass mogelijkheid is het mogelijk om te vechten terwijl je de 3DS in slaapstand met je meeneemt. Stel je er niet teveel bij voor, het zijn beeldjes met een aantal statistieken, verschillend per level van het beeldje. Je kan in totaal vijf beeldjes kiezen om mee te vechten als je toevallig iemand tegenkomt die dit ook heeft ingesteld bij zijn Nintendo 3DS. Natuurlijk kan je niet alleen maar de sterkste beeldjes selecteren. Maximaal mag je gecombineerd level twintig in je team hebben. Vijf personages van level vier bleken bij mij het effectiefst. Het is een leuke toevoeging, maar meer dan dat is het dan ook niet.

Conclusie en beoordeling

Al met al is dit een pittig spel, waarin behoorlijk wat content verscholen zit. Daartegen moet wel geplaatst worden dat de gameplay in essentie in de hele game hetzelfde is, zoals je zou verwachten bij een fighter. De speelstijl die je toe kan passen verschilt per personage, wat de houdbaarheid dan wel weer goed doet. Ik ben in ieder geval een tevreden vechtersbaas door deze game als eerste te hebben gekozen voor mijn Nintendo 3DS.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Geen buttonbasher!
 • Het online werkt goed
 • Ziet er goed uit
 • Uitdaging
 • Minpunten
 • De locatie van de knoppen is even wennen
 • Kan soms héél erg pittig zijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • eehhh, ik dacht dat ik veel van games wist, maar wat the hell is N+?

 • een puzzelgame voor de Xbox 360? zal wel populair worden…  @Mole28  idd :P


 • Nooit gehoord van die hele game, maar een beetje tegen elkaar puzzelen klink al: Mwa.

 • Ik weet het niet. Puzzelgames zijn niks voor mij…

 • Euuuh ben redelijk op de hoogte betreft games maar wtf is N+

 • Het is niet echt een puzzel spel.  Dit is de club over het spel.  N+ is eigenlijk de opvolger van het spel wat in de die club wordt beschreven :)


 • n+ nog nooit van gehoord.. !

 • Het is geen puzzelspel, maar de beste flash platformer ooit gemaakt.

  http://www.harveycartel.org/metanet/

  ^

  Site van het spel.

  Voorproefje kan je hier doen:

  http://www.thorgaming.com/flasharcade/play-1.html

  (Dit is wel versie 1.0, er is nu 1.4, die er iets beter uitziet met die lijnen)  Ziet er een beetje saai uit, maar de gameplay is vet. En moeilijk bij latere levels. Je kan ook zelf levels maken.  Een online functie bij N+ lijkt me vet, ik wou dat het ook met de PC was..
 • Weer meer info.

 • *Gaap!*

 • Nooit van gehoord en klinkt saai :P

 • Nooit van gehoord, al heb et vast wel wat gedaan.

 • Lijkt me niks… Ook al een rare naam… N+?

 • N+? wat een naam. Over orginaliteit gesproken

 • Daar heb ik dus ook nog nooit van gehoord, terwijl ik de Xbox 360 realease lijsten redelijk bijhoud..

 • Jammer dat deze niet op PSN komt.  @the_owner: heb nadat ik jouw club zag een tijdje geleden de game gedownload en hij is inderdaag errug vet!!

 • nooit van gehoord :)

 • http://www.spele.nl/zoek/N-game  dit is een illegale, ingekorte en saaie versie van the N-game. als je even googlet kan je op de officiële website een uitgebreide versie met level-editor downloaden.

 • Ik wist nog geen eens dat er een 'remake' zou komen van N voor de 360.

  Heb altijd veel plezier met het flash spel gehad ;)

 • @ Wiizhole : Harrie Jekkers? ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren