1. E3: Nintendo GBA stand

E3: Nintendo GBA stand

Met de aankondiging van de Nintendo Dual Screen en de PlayStation Portable stond de Game Boy Advance een beetje in een hoekje. Maar dat was niet helemaal terecht. Oké, vorig jaar zag het er allemaal een stuk rooskleuriger uit, maar met een aantal originele nieuwe spellen lijkt de Game Boy Advance toch nog een mooi (laatste?) jaar tegemoet te gaan.

Het belangrijkste spel van de GBA was helaas wel een remake. Pokémon Fire Red & Leaf Green wordt een verbeterde versie van Pokémon Rood en Blauw. Opnieuw kruip je in de huid van Ash en is het je doel om de grootste Pokémon trainer aller tijden te worden. Op de Nintendo stand stond een heus podium waarop spelers met vier man tegelijk heftige Pokémongevechten konden houden. De verbinding tussen de spelers werd draadloos gemaakt dankzij de draadloze connector die ook bij de Amerikaanse versie gratis wordt geleverd.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16256

De grootste verassing voor de GBA was wel Zelda: The Minish Cap. Een nieuwe Zelda waar Link’s zijn hoed een centrale rol speelt. De hoed zorgt er voor dat je tijdelijk kleiner wordt, geeft je advies en zal je in contact brengen met de Minish bewoners. De gameplay is te vergelijken met Zelda: The Four Swords en zal voor de fans van dat spel zeker een interessante titel worden.

Een titel waar wij al een lange tijd naar uitkijken is Mario Golf: Advance Tour. Het spel wordt gemaakt door Camelot, die we van de Golden Sun serie kennen. Mario Golf: Advance Tour gebruikt dezelfde grafische engine als die serie. Het spel is al een tijdje uit in Japan en werd daar enthousiast ontvangen. Op de E3 viel vooral op hoe makkelijk het spel te begrijpen was. Binnen een minuut had ik al door hoe het werkte. Hopelijk komt het spel hier snel uit.

Donkey Kong is dit jaar erg goed vertegenwoordigd. Zijn nieuwste avontuur heet DK: King of Swing. In dit spel slinger je door de verschillende levels heen om uiteindelijk een medaillon van K. Rool ter veroveren. Daarnaast is er de port van Donkey Kong Country 2, waar Rare zich van zijn beste kant laat zien. Als laatst komt Nintendo ook nog met Mario vs Donkey, een puzzelspel zoals we die kennen uit de Game & Watch reeks.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16194

Maar ook Mario doet het dit jaar weer erg goed. Een nieuwe Super Mario Advance zat er dan wel niet in, maar naast het eerder genoemde Mario Golf, komt er ook een Mario Party Advance en Mario Pinball. Mario Party kent iedereen natuurlijk al en de Advance versie is trouw aan de GameCube versie. In totaal zijn er zestig verschillende minigames die allemaal met zijn tweeën tegelijk gespeeld kunnen worden. Mario Pinball heeft het goede platform uitgekozen, want met Pokémon Pinball hebben we immers geleerd dat flipperen op de GBA erg leuk is. Visueel zag dit spel er behoorlijk goed uit en het speelde zoals een flipperspel hoort te spelen: simpel, maar toch uitdagend.

Verder was er nog de nieuwe Kirby, die zijn voorganger op alle fronten voorbij streeft en een nieuwe Hamtaro, die duidelijk voor de jongere spelers is gemaakt. Kortom, er was op de GBA stand daadwerkelijk wat te beleven!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mario vs DK mag wel ietsje meer aandacht, dat is een compleet nieuw spel, waarin alleen de basis principes overeind blijven (Mario vs DK dus :P ) Er komen nu klassieke Mario Bros. vijanden in voor en het schijnt echt een geniaal spel te worden als ik de verschillende hands-on lees!

 • Mario Party Advance lijkt me gaaf

 • Die pokémon hadden ze wel wat eerder moeten uitbrengen want die heeft te minste echte kleur!

  Verder ziet het er allemaal leuk uit!

  Wat er vooral zo leuk is aan nintendo ze maken niet zo veel van die schietspellen maar wat vrolijkere zoals de mario en donkey kong spellen daar houd ik gewoon van.

 • ik den dat de gba erg snel verdwijnt als de DS er is wel een

  beetje sneu als je net een gba sp hebt gekocht. maar ja zo is

  het leven nou een maal.

 • idd. ik vermoed dat de GBA niet of nauwlijks nog gaat verkopen als de DS te koop komt

 • Ik denk niet dat de gba meteen weg is kijk bijv. naar de psone die bleef ook nog jaren bestaan na t komen van de ps2 die backwardscompatible is. En nintendo gaat natuurlijk de gba ook nog promoten dus ik denk niet dat de gba zo snel verdwijnen zal.

 • De SP gaat niet zomaar weg, want hij kost veel minder dan de DS als die released. De gewone gamer zal nog een SP kopen. De gewone GBA is ook nog redelijk verkocht toen de SP er eenmaal was :)

 • De SP verkoopt nu vergelijkbaar met de PS2, volgens mij zelfs een klein stukje beter afgelopen jaar. Dat vedwijnt niet opeens als sneeuw voor de zon hoor. Verwacht eigenlijk dat de GBA nog beter zal blijven verkopen als de NDS de eerste maanden.

 • what will charmander do? kom op hij is level 7, kill die pika! :P

 • mario pinball vind ik wel lache, dk: king of swing ook

 • Het verhaal van Golden Sun was af Svenidinges :) Als er een "opvolger" zou komen zou het een compleet ander verhaal moeten hebben vind ik.

 • geen geld om er een te kopen zeker? Nee ok, dacht ik al…

 • hey en die "GBA2" dan? want daar hoor je ook niks meer over. of is die gecanceld?

 • Nee, die komt gewoon nog niet :) 2006 pas ofzo.

 • de DS is er toch… waarom dan gba2… ik zie de ds wel als de volgende GBA, wat is er nou anders aan, en het is aan backward comptible

 • dit heeft toch geen toekomst nu de DS er bijna is

 • "GBA verkocht nog goed toen de SP er al was"

  dat is niet zo vreemd want de sp kon niet veel meer dan de GBA, dus mensen kochten de gba toen gewoon omdat hij goedkoper was. Ik denk dat als nintendo echt geld wil verdienen met die NDS, dan moeten ze Pokémon gewoon aankondigen en hup alle kids willen er een. dan komen ze met een nieuwe mario en zelda, Mario and Luigi superstar sage DS (met wireless co-op gameplay) en dan maar kijken of iedereen nog steeds zo graag passief MG: Acid wil spelen op de PSP :P

 • Dat zou idd een goede strategie zijn voor Nintendo

  Ik als gba'er van het 1ste uur ben wel een beetje uitgekeken op mijn gba. Als ik geld zou hebben zou ik gewoon de DS kopen

 • how cares

 • Hoop leuke spellen, net als voor de cube :) Ik gaat het grootste gedeelte van die games ook wel kopen, dat ga ik dus voelen in me portemonnee ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren