1. Nintendogs + Cats: Golden Retriever & Nieuwe Vrienden (3DS)

Nintendogs + Cats: Golden Retriever & Nieuwe Vrienden (3DS)

Aan het spel Nintendogs heb ik veel goede herinneringen. Het was het allereerste spel wat ik speelde op mijn Nintendo DS, de allereerste spelcomputer die ik ooit zelf kocht. De weken erna was ik uren zoet met het verzorgen van mijn hondje, Boris. Helaas komt aan alles altijd een eind, en zo ook aan dit spel, want na een maand of twee was ik wel klaar met Nintendogs. Toen ik hoorde dat samen met de Nintendo 3DS ook het vervolg van Nintendogs uitkwam was ik direct al verkocht; ik moest en zal Nintendogs + Cats spelen.

Met Nintendogs heb ik vele uren plezier gehad en ik vond het toen een super leuk spel. Veel eisen had ik toen nou ook weer niet, het was immers het allereerste spel wat ik ooit langer dan 15 minuten speelde. Ruim zes jaar later was het tijd voor het vervolg van Nintendogs. Vooraf had ik wel vragen, want is de toevoeging van katten genoeg om me weer minstens twee maanden te vermaken met dit spel? De reden dat ik stopte met Nintendogs was namelijk dat het na een tijdje saai werd.

Toch kocht ik het spel en vol goede moed stopte ik de cartridge in mijn 3DS. Ik koos een hond uit, dit keer koos ik voor een vrouwelijke golden retriever die ik Amber noemde. Inmiddels is Amber kampioen in alle drie de sporten die je kan doen - frisbee, gehoorzaamheid en lure - kent ze alle kunstjes en luistert altijd naar me als Amber en ik samen een virtueel wandelingetje gaan maken. En het is een schatje!

Met de aaibaarheid en de graphics van Nintendogs + Cats zit het wel snor. De honden zien er, zeker met 3D aan, zeker een heel stuk aaibaarder uit als in het vorige deel. Ook de bewegingen van de honden en de katten zien er redelijk natuurlijk uit. De muziek in het spel is sfeervol, past goed bij het spel en de miaauwtjes en blafjes klinken net echt. Maar eerlijk is eerlijk, daar gaat het natuurlijk niet om bij een spel als Nintendogs + Cats.

Gelukkig is ook het spel zelf van topkwaliteit. Het is Nintendogs wat je al kende plus nog een beetje, en Nintendogs zelf was al een super spel. Helaas is dat ook het grote nadeel van Nintendogs + Cats, want de vernieuwing is ver te zoeken. Ja, er is wel het een en ander vernieuwd, maar dat is echter een klein deel van het totale spel, en als je Nintendogs al gespeeld hebt zal je meer oude vertrouwde dingen herkennen in het spel dan dat je nieuwe dingen ziet. En als er dan al wat nieuws in zit, dan pakt dat ook niet altijd goed uit.

Zo is het wandelen vernieuwd. Mocht je in het vorige deel nog gewoon zelf de route bepalen en zag je je hond vanaf de zijkant, dit keer begin je gewoon te lopen in een straat en zie je je hond van achter. Voor het 3D effect is dat camerapunt heel fijn, en het wandelen is dit keer ook leuker gemaakt. Het vervelende is alleen dat je niet zelf kan bepalen waar je heen gaat, waardoor je als je lang de tijd hebt zo weer thuis kan zijn, en als je even een snel wandelingetje wilt maken kan je zo 10 minuten bezig zijn. Ook kan je niet meer plannen waar je heen gaat, dus je moet geluk hebben als je langs het park of de sportschool komt.

Gelukkig pakken lang niet alle toevoegingen in Nintendogs + Cats verkeerd uit. Je hebt nu namelijk nog steeds drie wedstrijden, maar het over balkjes heenspringen en door tunnels kruipen heeft plaats gemaakt voor het achter een pluisje aanrennen. En hoewel lure coursing, want dat pluisje heet een lure, op het eerste gezicht best saai lijkt, is het dat allerminst en is het een van de leukste nieuwe dingen in Nintendogs + Cats. Maar gelukkig is ook het winkelen leuker geworden en zijn er ook andere kleinere toevoegingen, zoals een heus hondencafé en vragen hondenbezitters nu zo nu en dan om samen nog even wat in het park te spelen met de honden.

En vergeet de katten natuurlijk niet. Of juist wel, want ze voegen niet zo heel veel toe aan het spel. Ze lopen wat rond, gaan af en toe eens weg en slapen vooral veel. Toch is het wel leuk om naast twee hondjes als derde huisdier een kat te hebben. Om de katten zelf hoef je dit spel niet te kopen, maar ze zien er wel nóg schattiger uit als de honden en het is zeker iets wat het spel leuker maakt.

Het is lastig om één cijfer te geven voor dit spel. Heb je nog nooit Nintendogs gespeeld is dit spel helemaal top. Heb je echter net als mij ook al Nintendogs gespeeld, dan ligt het iets lastiger. Ik heb met veel plezier Nintendogs + Cats gespeeld, maar na twee weken kwam ik er toch achter dat het toch meer Nintendogs-met-ietsjes-erbij was dan een echt vervolg.

Conclusie en beoordeling

Ruim zes jaar later vermaak ik me nog steeds prima met mijn hondjes en dit keer ook met met katje. Helaas is dat niet zo intensief als toen, maar het is en het blijft toch Nintendogs. Nintendogs + Cats is het niet waard om een cijfer lager dan een 7 te geven, want daar is de vernieuwing toch te groot en de basis toch te goed voor. En ja, stiekem kan ik het ook niet over mijn hart krijgen om dat bij mijn eerste spel ooit te doen. Het spel zelf zou minstens een 8 verdienen als dit het eerste 'deel' was in de serie, maar helaas is het dat niet. Toch is Nintendogs + Cats een prima spel en als je nog nooit Nintendogs gespeeld hebt mag je zeker plus één doen bij het cijfer.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Dezelfde goede basis als Nintendogs
  • Mooie graphics en geluiden
  • Leuke vernieuwingen...
  • Minpunten
  • maar niet zo veel, en ze pakken ook niet altijd goed uit
  • Katten doen te weinig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren