1. Super Street Fighter IV: 3D Edition (3DS)

Super Street Fighter IV: 3D Edition (3DS)

Als gamer moet je af en toe nieuwe horizonten verkennen. Niet omdat je zin hebt om iets nieuws te proberen ( wat natuurlijk wel mogelijk is ), maar omdat je gewoon geen andere keuze hebt. Zo geldt dat ook voor de 3DS. Mede door de bedroevend zwakke line-up heb ik mij gewaagd aan super street fighter IV 3D edition. En ik moet eerlijk toegeven, het is me bevallen.

Super Street Fighter IV is een Fighting game waar het bedoeling is je tegenstander zo snel mogelijk KO te slaan. Hiervoor heb je de keuze tussen 35 verschillende personages die elk hun eigen vechttechnieken hebben wat zich vooral uit in de snelheid en de manier waarop ze aanvallen. Dit zorgt meteen voor een grote variëteit in aanvallen en besturing. De basisbesturing is redelijk makkelijk onder de knie te krijgen al vergen de iets gecompliceerdere moves wel wat meer oefening. De richtingsstick ontleent zich hier gelukkig perfect voor. Het is een zegen dat nintendo besliste deze toe te voegen aan de 3DS. Al had er misschien toch nog een knopje extra mogen zijn om de verschillende combo’s beter te kunnen uitvoeren.

Ook in moeilijkheidsgraad heeft Capcom een perfect evenwicht gevonden. Voor de nieuwelingen in de franchise is er namelijk een speciale Lite-modus. In deze modus zijn enkele van de moeilijkere moves geplaatst op het touch-screen. De spelers kunnen deze moves dan uitvoeren door er op te tikken. Dit bespaart hen dan heel wat moeilijke knoppencombinaties. Gelukkig kunnen de pro's deze optie uitschakelen. Zij kunnen dan in tegenstelling tot de beginnelingen enkele basiscombinaties toekennen aan het touchscreen. Maar de meer geavanceerde moves moeten ze zelf uitvoeren.

Ook in de onlinemogelijkheden heeft Capcom deze Lite-modus doorgetrokken. Zo kan je bij de start van het onlinespelen kiezen of je wel of niet tegen mensen met Lite-modus wilt spelen. Dit zorgt ervoor dat beginnelingen geen voordeel kunnen halen uit hun Lite-modus. Naast de gewone versus-modus is er ook de 3D-versus modus. Dit verandert niets aan de gameplay maar wel aan de manier waarop je het spel beleeft. De modus houdt namelijk in dat je het gevecht bekijkt alsof je achter je personage staat. Hierdoor komt het 3D goed tot zijn recht en is het een aangename afwisseling op het zijaanzicht. Jammer genoeg zit er een klein nadeel aan de onlinemogelijkheden verbonden. Op dit moment zijn er namelijk niet zo veel mensen die van deze modus gebruik maken. Dit zorgt ervoor dat het wel even kan duren voor je je match kan beginnen.

Naast de onlinemogelijkheden heb je natuurlijk nog enkele ander modi. Bij de start van het spel zijn de training- en Challenge-modus de belangrijkste. Door het groot aantal personages, moves en knoppencombinaties is het belangrijk om deze even in te oefenen en door te nemen alvorens aan het echte werk te bevinden. In Challenge-modus krijg je de verschillende aanvallen en combo's stap voor stap aangeleerd, terwijl je in de training-modus naar hartenlust al je moves kan oefenen en uitvoeren. Hierna kan je je dan verder oefenen in de arcade- en versus-modus. Het verschil tussen beide is dat je bij arcade verschillende gevechten na elkaar moet spelen. Elk personage wordt dan ook voorgesteld aan de hand van een kort filmpje. Hier heb je ook de optie tot "Fight Request". Dit betekend dat je tijdens het spelen uitgedaagd kan worden door andere spelers. Op zich is dit wel een leuke optie maar vaak krijg je zo veel aanvragen dat je geen tijd meer hebt om arcade uit te spelen. In de versus-modus probeer je in tegenstelling to de arcade-modus in 1,3 of 5 rondes je tegenstander KO te slaan. Deze modus is vooral gemakkelijk als je niet zoveel tijd hebt om te spelen.

Het spel maakt ook gebruik van de streetpass-mogelijkheden. Hierbij moet je 5 figuurtjes kiezen die jou zullen vertegenwoordigen. Als er dan verbinding wordt gemaakt met een ander Street Fighter spel, wordt de winnaar van de gevechten automatisch bepaald. Hiermee kan je dan figuurpunten verkrijgen. Jammer genoeg brengt dit niet zo veel bij aan het spel. Hetzelfde geldt ook voor Car Crusher en Barrel Buster. Dit zijn twee mini-games die je in de challenge-modus kan spelen. Leuk om even te proberen maar daar blijft het dan ook bij.

Conclusie en beoordeling

Super Street Fighter IV is (voorlopig) de beste keuze als je op zoek bent naar een goed 3DS-spel. De goed uitgewerkte off- en online gevechten zijn goed uitgewerkt en het 3D zorgt voor een mooiere beleving van het spel.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Mooi 3D
  • Goed uitgewerkte personages
  • Onlinemogelijkheden werken
  • Lite- en pro-modus
  • Minpunten
  • Soms wachten tijdens online
  • Mocht een knop meer hebben

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren