1. Homefront (PC)

Homefront (PC)

Geweerschoten drie straten verderop, daarna sirenes. Je schrikt je rot en je vraagt je af of het echt is. Je laat het gaan, je leest het later wel terug in de krant... In sommige landen is het erger, altijd schietgeluiden, altijd sirenes, je kan het niet laten gaan. Je moet wel terugvechten of je overleeft het niet. En heel soms is het de hele wereld. Dan heeft niemand een thuis, niemand een veilige plek om te schuilen. Daar is het de Homefront

Het is oorlog en dat komt door één man: Kim Jong-un. Hij is de nieuwe president van Korea en hij heeft ervoor gezorgd dat Noord- en Zuid Korea zijn verenigd en nu de "Unified Korea" heten. Ze proberen de wereld in hun macht te krijgen en het lukt ze aardig. Omliggende landen zijn al veroverd en Amerika is de volgende. Het is een onzekere toekomst...

Het is het jaar 2027 en het is al twee jaar oorlog in Amerika. Jij bent Jacobs, een helikopterpiloot die gevangen is genomen door de Koreanen. Je wordt meegenomen en komt in een schoolbus terecht en ziet allemaal afgrijselijke dingen op straat gebeuren. Ik was daar behoorlijk onder de indruk van. Je raakt aan de praat met een man die ook in de bus zit en jullie besluiten vrienden te worden. Totdat de bus geramd wordt en jij de enige bent die het overleeft.

Je komt terecht bij een groep vrijheidsstrijders en je voegt je samen met een vrouw die zowat uit Tomb Raider gestapt lijkt te zijn en een man die een hekel heeft aan de Koreanen. Samen proberen jullie de Koreanen terug te drijven. Na een tijd moet je drie brandstofwagens stelen om ze naar het grote slagveld op de Golden Gate bridge te brengen. Dat doe je met behulp van wat snufjes die je een handje kunnen helpen; zo heb je de "Goliath" een afstandbestuurbare gevechtsauto waar je met een bepaald wapen mensen maar vooral voertuigen moet "locken" die hij dan voor je neerknalt. Ook moet je een helikopter regelen zodat je makkelijker de brandstofwagens kan overnemen en zelfs een Humvee, een wagen met een behoorlijk overpowered machinegeweer erop. Een leuke toevoeging is dat je op bepaalde momenten "Sentry guns" moet uit zien te schakelen. Sentry guns zijn automatische machinegeweren van de Koreanen. Ze schijnen een laserstraal en als die straal op jou of iemand anders richt dan schiet hij meteen. Een pluspunt is dat je omgeving aanzienlijk verandert en dat elk gebied weer goede details heeft. Zo zit je de ene keer in een grijze wereld met veel somberheid terwijl je de andere keer weer in een mooie groene omgeving zit met windmolens en boeren huisjes. Een uitdaging is dat je niet vreselijk veel wapens hebt in opzichten met de Koreanen. Zo moet je soms met een wapen van 40 kogels nog een heel eind en die moet je dus tactisch inzetten en niet in het wilde westen gaan schieten. Het assortiment wapens is daarentegen behoorlijk groot, zo zit je de ene keer met een klein pistool en de andere keer met een geavanceerde sniper.

Als je zo lekker bezig bent kom je jammer genoeg toch nog behoorlijk wat kleine bugs tegen die het een beetje verpesten. Zo lopen je vrienden soms vast en moet je ze een zetje geven voordat ze verder gaan en moet je altijd op ze wachten bij een bepaald punt. De AI is totaal niet sterk want soms sta je recht voor je vijand en dan nog schieten ze mis of proberen ze zich nog te verschuilen voor jou. Het grootste minpunt is toch nog dat je binnen de kortste keren de credits al ziet verschijnen en ik had wel zoiets van: 'Is dit het?' Je kan nog wel 61 krantenknipsels vinden over de invasie van Amerika of het spel op een hogere moeilijkheidsgraad spelen maar het is niet echt spectaculair en het is voor mij geen reden om het nog een keer te spelen.

Gelukkig heb je bij de meeste First Person Shooters ook een multiplayer en bij Homefront is die behoorlijk sterk. Het is zestien tegen zestien en je kan kiezen uit verschillende klassen, die klassen kan je dan weer aanpassen hoe jij dat wilt. Je hebt twee game modes: het bekende "Team deathmatch" waar je met jouw team niks anders moet doen dan het vijandelijke team uitschakelen en je hebt de modus "Ground Control" waar je met jouw team drie punten die willekeurig op de map terechtkomen moet behouden. Als je daar lang genoeg bent win je en begint er een volgende ronde. dan verplaatsen de drie punten ook weer. Bij Homefront hebben ze twee toevoegingen gedaan die de multiplayer zeer goed maken. Ten eerste heb je zogenaamde "battle points", deze krijg je het makkelijkst door gewoon spelers te doden maar ook bijvoorbeeld door een voertuig kapot schieten of een missie voltooien. Met battle points kan je speciale dingen "kopen" zoals bazooka's en gevechtsvoertuigen. Het speciale hiervan is dat je die meteen tijdens het spel moet inzetten omdat ze niet meegaan naar volgende rondes. De dingen die je kan kopen met de battle points moet je van te voren selecteren. Dat werkt dus ongeveer hetzelfde als killstreaks van Call of Duty. Ten tweede heb je de Battle Commander. Hij is een AI gestuurd persoon die iedereen opdrachten geeft zoals het doden van een bepaald persoon of een voertuig kapot schieten. Als je zo'n missie haalt krijg je beloningen die je behoorlijk zullen helpen zoals sneller lopen, meer kogels of het sneller herladen van je geweer.

Hoewel de graphics niet geweldig zijn blijft het knap gemaakt en elke keer als ik een grote explosie zie hou ik toch wel mijn adem in. De omgeving is simpelweg prachtig en je krijgt echt het gevoel alsof je er midden in zit. Dan heb je ook nog de goede kwaliteit soundeffects die het behoorlijk realistisch maakt en met de muziek komt er een goede sfeer in. Een klein minpuntje is dat de Lip sync niet helemaal van goede kwaliteit is, maar met de voice acting komt dat helemaal weer goed.

Conclusie en beoordeling

Al met al is Homefront een goed spel. De singleplayer was hartstikke vet maar zonde van de korte lengte en de kleine bugs. Ook de AI die zo slecht is vind ik een beetje slordig gedaan. Gelukkig maakt Kaos dit met de multiplayer goed en de toevoegingen van battlepoints en de Battle Commander is het naar mijn mening een hele goede multiplayer.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Episch verhaal
 • Mooie omgeving...
 • goede kwaliteit soundeffects
 • zeer sterke multiplayer
 • Minpunten
 • Maar de graphics niet van deze tijd.
 • net iets teveel kleine foutjes en bugs
 • singleplayer veel en veel te kort.
 • AI kan stukken beter

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En weer word PS3 geowned.

 • Knap klote voor je als je een PS3 hebt (lijkt me hé)  Waarom zoude ze een game cancelle zo dicht voor de launch

 • ouch! kut voor PS3

 • ikvond deze game niks nadatik de demo op 360 had gespeeld

 • Beetje vreemde actie, dit hadden ze toch veel eerder kunnen zien aankomen/aankondigen.

 • deze game zal wss toch gaan floppen op elk platform. Waarom zou je dit willen hebben als je ook battlefield kan krijgen? mij maakt het iig weinig uit..

 • Jammer!

 • Jammer voor de mensen die hem wouden halen, zelf niet echt rouwig om..

  Zo boeiend vond ik het allemaal niet eerlijk gezegd (afgaande op de 360 demo)

 • mmm vreemd zou het liggen omdat het ontwikkelen voor ps3 voor deze ontwikkelaars moeilijk is? of wilde M$ dit spel heel graag op de 360 hebben?

 • Balen :(

 • Ik lig er ook niet bepaald wakker van. Mssn gaan deze game idd wel floppen op alle platformen. Bovendien, met al die andere topgames kan het nog wel eens zo zijn dat de verkoop van deze game tegen gaat vallen..

 • Hoe kun je nou een paar maanden voor de release een game annuleren?

  Dat betekend dat ze of niet eens begonnen waren (met porten of iets dergelijks) of dat ze de techniek van de PS3 niet kunnen hanteren en nu met de staart tussen de benen naar alleen de 360 en PC rennen.

 • het is jammer voor de mensen die naar deze versie uitkeken. Maar mij maakt het niet veel uit :)

 • Welke excuses ps3-fans ook aanhalen, of hoe jullie ook proberen te doen alsof het toch geen goed game aan het worden is, het blijft zeer jammer voor diegenen die er naar uitkeken.

 • heb me net een 360 aangeschaft naast men ps3, dus doet er niet om, wel balen vo de ps3 bezitters alleen.

 • 360 wint meer terrein…

 • 360 wint meer terrein…

  Met ozo kwalitatief vette games…ahum…  Tis jammer,maar er blijft meer dan genoeg over.

  Ik doel op een Battlefield en HH.


 • Jammer

 • Hehe :) MS fanboys grijpen ook elk detail aan. Afgaande op de X360 demo is deze annulering geen gemis voor de PlayStation 3 bezitters.

 • Te hoge ontwikkelinskosten vermoed ik en misschien ook een te kleine userbase die geinteresseerd is in frontlines. Hoge ontwikkelingskosten en lage verkoopscijfers ik denk niet dat veel bedrijven dat echt zien zitten. In pc gameplay stond onlangs al een review waarin de game toch 86% kreeg. Tja volgens mij waren ze er zelfs nog niet aan begonnen voor de PS3, tja zal wel een weloverwogen beslissing zijn, met de mindere verkoopsresultaten van THQ in het achterhoofd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren