1. Crysis 2 (X360)

Crysis 2 (X360)

Deze review is geschreven voor Ontfrissend.nl en is dus op een iets andere manier geschreven. Aangezien dit mijn eerste recensie is krijg ik graag (opbouwende) kritiek.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crysis 2 ligt vanaf 24 maart in de Nederlandse winkels en is alweer de zoveelste first person shooter die dit jaar is uitgekomen. De game is natuurlijk het vervolg op het veelal door zijn ongelofelijke graphics geprezen Crysis. Het Duitse Crytek dat verantwoordelijk is voor de serie heeft er alles aan gedaan om de graphics nog verder op te poetsen en de minpunten van het eerste deel weg te werken, en dat is ze zéker gelukt.

Genakt

Crysis 2 speelt zich af in het uitgestorven New York van 2023 dat geëvacueerd is vanwege een invasie door technologisch geavanceerde aliens, Ceph genaamd. New York ligt in puin, en is bovendien ook nog geïnfecteerd door het "Manhattan" virus dat de aliens hebben meegebracht en het is aan jou de taak om de wereld te redden en alien kont te schoppen. Geen plot om over naar huis te schrijven, maar gelukkig gaat het allemaal veel dieper. Jij bent namelijk Alcatraz, een knakker die in het bezit is gekomen van een heuse Nanosuit 2.0, die je omtovert tot een dikke oorlogsmachine.

Nanosuit 2.0

Het Nanosuit heeft wat slicke upgrades gekregen ten opzichte van het pak uit de eerste Crysis. Zo zijn de Speed en Power modes van het vorige Nanosuit samengevoegd en staat deze optie standaard aan. Zo kun je nu dus wanneer je daar behoefte aan hebt naar een alien toerennen, om hem vervolgens in zijn kraag op te pakken en van een gebouw af te flikkeren. Andere opties zijn het wegtrappen van complete auto's en het op- en afspringen van complete gebouwen.

Wil je sneaky te werk gaan, dan gebruik je de RB knop om superslick in de omgeving op te gaan, en ben je meer van de Rambo-aanpak, dan kun je LB gebruiken om "MAXIMUM ARMOR" te activeren en door complete kogelregens te rennen. Naast deze 3 modussen is het ook nog mogelijk om verschillende upgrades (soort perks) te kopen waardoor alles net even een tikje makkelijker wordt, denk bijvoorbeeld aan zaken als sneller reloaden.

  

Presentatie

Het originele Crysis stond natuurlijk bekend om zijn graphics en wordt nog steeds als een van de mooiste games ooit gemaakt beschouwd. Blijkbaar was Crytek zelf nog niet tevreden want Crysis 2 ziet er nog tientallen malen beter uit dan zijn voorganger en draait bovendien op consoles. Heb je geen computer die krachtig genoeg is voor Crysis 2 of speel je nou eenmaal nooit op de computer? Vrees niet, want Crysis 2 is echt by far de mooiste console game die tot nu toe is verschenen. Hier verdient Crytek echt even een dikke pluim; van explosies, animaties en physics tot water- en vooral lichteffecten, alles ziet er sensationeel goed uit. Grappig feit is wel dat de Xbox 360 versie er op sommige punten zelfs beter uitziet dan de PS3 versie.

De game heeft bovendien een absurd hoge framerate, korte laadtijden en kan op sommige momenten bijna een sandbox-game genoemd worden met zijn enorme omgevingen. Dit alles wordt nog eens extra opgeheerlijkt door de supergoede geluidseffecten en de soundtrack die door niemand minder dan Hans Zimmer is gemaakt.

Episch

De game kent naast de standaard shootouts veel variatie in de levels (in tegenstelling tot het eerste deel). Ook zit de game vol epische momenten waarbij je bek bij openvalt, zoals een wolkenkrabber die bijna op je dondert of een heel wegdek dat doormidden barst door een grote aardbeving, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit alles blijf je vanuit first-person perspectief zien waardoor je echt het gevoel hebt het mee te maken.

Multiplayer

Naast de singleplayer kent de game natuurlijk ook een multiplayermodus, en deze steekt goed in elkaar. De maps zijn gevarieerd en alles ziet er even gelikt uit als in de singleplayer. Qua speltypen zul je niet heel veel origineels tegenkomen, maar dat boeit eigenlijk geen reet.

Er zijn genoeg customization options en nieuwe wapens vrij te spelen en iedere speler heeft zijn eigen Nanosuit, waardoor je dus o.a. onzichtbaar kunt worden en hoog kunt springen. Ben je echt helemaal kláár met Call of Duty, probeer dan zeker eens de multiplayer van Crysis 2, want die is naast wat balancing issues (dit kan nog gepatcht worden) zéker even goed als die van CoD. Ik overweeg dan ook mijn Black Ops schijfje symbolisch doormidden te breken.

Conclusie en beoordeling

Crysis 2 maakt de verwachtingen waar op zowel de PC als de consoles. De graphics zijn fenomenaal, er zit meer variatie in en de epische momenten zijn memorabel. Ook het geluid en de multiplayer zijn dik in orde. Een must-have voor elke (sci-fi) shooter fan.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics zijn fenomenaal (ook op consoles)
 • Epische momenten
 • Geluid en soundtrack van Hans Zimmer
 • A.I. van tegenstanders
 • Multiplayer werkt goed
 • Minpunten
 • Misschien een paar balancing issues die gepatcht kunnen worden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • grote update :)

 • Yey, nieuwe content :D

 • Vanochtend gedownload, DMC ziet er echt prachtig uit en speelt heerlijk!

  The Club is ook tof!

 • Leuke Europese Update weer.. Sony is zoo lame.. Kut japanners..

 • Furyan NL, gedraag je niet al een josty als je alleen maar hebt te mekkeren zeg dan gewoon niks…

 • Mooie update, ik zal DMC4 demo maar is proberen.

 • @ Mr-nice-wan  Owja sorry ik was even de Sony Policy vergeten van IG. Het is alleen maar goed wanneer je positieve dingen zegt over Sony. Zoiets was het toch ;)

 • WTF…..waar blijft RIFF: Everyday Shooter???

 • USA Update is iig wel mooi :)  @ Furyan NL  Je moet ook niet rekenen op een grote EU update ;) Maak gewoon een USA acc. aan :P


 • Een trailer voor de blu-ray disk? …  Oeh, een trailer voor Borderlands. Dat is wel leuk, hoop ik.

 • @ kxk90  Heb ik, ben DMC al aan het downen :)

 • ja dat krijg je he , als je alles in alle talen wilt vertalen.

  Everyday shooter in het nederlands… moet je je PS3 maar eens op NL zetten zijn al die spellen in het nederlands… kost zeeen van tijd.

 • HELL HEAY

 • http://www.tmf.nl/kweekvijver/#/kweekvijver/NadinoWeis/ ..Kijk ff deze site A.u.b :D..

  als ik genoeg fans krijg kan ik op tv komen :D dus tjek it ;)  XD :P mezelf een beetje promoten lol…

 • De Amerikaanse Store heeft wel een flinke update gehad. Ben DMC4 nu aan het downloaden.

 • Veel Content!

 • Dat sommigen nog commentaar geven op de Europese Update's. Iedereen kan gewoon simpel en snel andere accounts aanmaken voor de Amerikaanse Store en de Japanse Store. Zo heb je te samen gewoon een grote en degelijke update.

 • Hoe maak je dan een buitenlands account aan?

 • @ Xian  Daar gaat het toch niet om? Vind het een beetje waardeloos dat die kut-jappen Europa weer eens links laten liggen. En als het toch zo makkelijk is om een amerikaanse en japanse account aan te maken, waarom hebben ze dan gekozen voor 3 verschillende stores? Had dan gewoon 1 store gedaan.. maar daar hebben ze bij Sony weer niet over nagedacht ;)

 • Ow en dan nog iets.. iedereen liep te piepen dat de ps3 zoveel gave exclusives zou krijgen.. vind er geen hol aan! Ratchet valt me tegen :S warhawk al helemaal.. en nu net die Demo van DMC, wat een ontiegelijke schijtgame! Destijds op de ps2 had iedereen het hier over.. vind er echt niks aan :S simpele hack&slash :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren