1. Homefront (X360)

Homefront (X360)

HOMEFRONT

CAMPAIGN

Homefront is een spel waarbij je een verzetsstrijder bent die vecht tegen de binnengevallen Koreanen in de Verenigde Staten. In plaats van de ‘supersoldier’ die iedereen doodschiet en overal doorheen rent, ben je nu veel tactischer en voorzichtiger bezig. Dit is een van de redenen waarom ik me enorm op dit spel had verheugd. Ik dacht weer eens iets anders, een keertje niet alleen maar knallen, maar ook sluipen en flankbewegingen maken.

Toen ik begon met spelen vond ik het echt geweldig. Er waren heftige beelden te zien van bijvoorbeeld twee Koreaanse soldaten die de ouders van een klein kind dood schieten en die vervolgens het kind achterlaten. Maar toen ik verder speelde begon het me een beetje tegen te vallen. Je doet namelijk steeds hetzelfde. Je loopt gewoon de hele tijd achter je vrienden aan en maar een paar keer in de game moet je echt wat anders doen. Maar daarentegen is het verhaal wel goed en erg afwijkend van andere shooters. Het verhaal is wel een beetje kort. In de laatste missie, als je de ‘Golden Gate Bridge’ over vecht, was het punt waarop ik dacht ‘nou gaat het verhaal echt beginnen’, het einde.

Ik denk dat ik de campaign op de schaal van een tot tien een zes geef.

MULTIPLAYER

De multiplayer maakt wel een hoop goed van wat de campaign niet heeft. Grote vuurgevechten en tactisch spel wisselen elkaar af. Je hebt twee soorten gamemodes, ‘teamdeathmatch’ en ‘groundcontrole’. Teamdeathmatch kent iedereen wel, dat is gewoon team tegen team en zoveel mogelijk kills maken tot de score limiet. Groundcontrole is ook bekend, alleen heeft hij nu een andere naam. Het is eigenlijk het veroveren van gebied ‘A’, ‘B’ en ‘C’. Als je een vlag verovert krijg je, zolang deze in jouw bezit is, punten. Je gaat dan door tot een bepaalde score en als deze score bereikt is ga je naar een volgend gebied in de map. Wie twee van de drie keer wint, heeft gewonnen.

De wapenkeus is schaars maar de wapens die er zijn, zijn best goed. Ze zijn vrij makkelijk te bedienen en je kan je weaponclasses zelf samenstellen met de wapens en equipment (granaten en explosieven) die je hebt vrijgespeeld.

Ik vind het wel jammer dat je je tweede wapen niet kan kiezen, want dat is gewoon altijd het zelfde pistool. Maar ondanks dit alles heb ik echt leuke matches gespeeld met veel actie, heftige vuurgevechten en totale chaos die veroorzaakt werd door bijvoorbeeld pantservoertuigen, tanks en helicopters die je elk moment kan kopen met een bepaald puntensysteem, de zogeheten battlepoints. Je verdient deze punten doormiddel van het doden van vijanden en het veroveren van objectives. Door middel van deze punten kan je voertuigen en airstrikes kopen.

Deze multiplayer is er een die je moet liggen, als hij je niet ligt ga je je storen aan de graphics en de buggs. Als het je daarentegen wel ligt, stoort dat absoluut niet en kan je je met dit spel prima vermaken tot de grote titels zoals ‘Call of Duty’ en ‘Battlefield’ uitkomen.

Conclusie en beoordeling

Een goed spel, maar als er een volgend deel komt mogen en wel een aantal aanpassingen gedaan worden zoals het verlengen van de campaign.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Aparte verhaal
 • Bijzondere multiplayer
 • Minpunten
 • Korte campaign
 • Eentonige opdrachten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Er moet nog een spatie tussen 'beroofdtom' in het stukje '

  Wat hebben we gezien?' :)  OT: kan niet wachten :D

 • Deze wordt zeker een topper!!. Jammer dat hij niet op PS 3 uitkomt. Want ik heb genoten van Ninja Gaiden Sigma. Dat was een briljante game maar ik vond het ook soms onduidelijk het verhaal.

 • Ninja Gaiden Sigma was op de PS3 wel strak maar ik vermaak mij wel met Devil May Cry 4 in plaats van deze titel.

 • HOOOOOOOOOOOOOT

 • Lijkt mij een heeeele duidelijke HOT.  @Xian  lol, het niveau van kwaliteit van Ninja Gaiden ligt wel wat hoger dan dat van Devil may Cry, niets ten nadele van DMC4 omdat het ook een heeele vette game is, Maar Ninja Gaiden is de koning in de Hack& Slash. Ninja Gaiden > Alles incl God of War


 • Onder deze lijn volgen een heleboel nutteloze comments  ________________________________________________

 • hot al die wapens en landen het ziet er ook goed uit

 • Nog nooit Ninja gaiden gespeelt en ook nog nooit devil may cry, maar als ik het zo bekijk lijkt dit veel geavanceerder en solider. Maar dat stijltje van devil may cry trekt mij meer aan, ik ga ze gewoon allebei kopen.

  Ik zou graag willen weten van iemand die ninja gaiden EN god of war heeft gespeelt van welke hij nou beter vindt.

 • Ninja gaiden, Hij was ook gewoon poepie moeilijk :)

  Maar dat maakte de game gewoon tof, omdat je zoveel moeite en tijd in de game stak.

  Een hoop gescheld ook vaak maar dat terzijde ^^

  Ninja Gaiden is idd een van de betere hack en slash games.

 • Hot, Sigma en Black vond ik al tof.

  Toch hoop ik op een ps3 versie, dan hoef ik geen 360 te kopen.

  @ Keyos  Gelijk heb je, DMC4 is leuk, maar NG is toch zoveel beter. dmc stoor ik me aan dingen(muziek, vechtsysteem is minder diep), dat heb ik helemaal niet bij NG. Ik vind DMC wel een erg toffe serie hoor.


 • Nog nooit gespeeld, maar lijkt me wel enorm vet.

 • @Snakesonic  Yep, DMC is ook gewoon een ijzersterke game, maar er zitten enkele dingen aan die de game toch naar beneden trekken en ook zwaar wegen, Ninja Gaiden en God of War steken imo beiden met kop en schouders boven DMC4 uit waarbij ik Ninja Gaiden net iets boven God of War plaats, Ninja Gaiden is en blijft een pure hack&Slash gemaakt voor de hardcore gamer en de doorzetter, waarbij God of War meer gericht is op de hakpartijen die iedereen wel kan spelen (maar nogsteeds ubervet is)

 • HOT!  @Chakir  Daar vraag je wat, ik denk dat het spektakel in God of War groter is, ook is de game iets toegankelijker omdat er meer moeilijkheidsgraden zijn. Daarnaast is Kratos gewoon de meest ultieme anti-held. Het vechtsysteem van Ninja Gaiden is dan wel weer een stuk dieper, wat ik zelf een pluspunt vind, maar er zullen ook mensen zijn die simpel hak en slagwerk preferen.

  Ninja Gaiden geeft dus iets minder dat epische gevoel wat ik zelf redelijk belangrijker vind. Neemt niet weg dat Ninja Gaiden, Black en Sigma erg goede games waren en dat dit tweede deel (eindelijk een nieuw deel (op de NES games na)) heel vet gaat worden.  Dit is eigenlijk de enigste game waar ik een Xbox 360 voor aan zou willen schaffen en Alan Wake omdat mijn pc die waarschijnlijk niet meer gaat trekken :P

 • Hoottt,  ik hou van gecontroleerd spelen.

  hierdoor wordt een spel spectaculerder.

  ik hoop dat ze gelijk een opname functie er in verwerken.  maar GoD series zijn toch wel beter.

  bijna op elke aspect.

 • Gaiden > Alles incl God of War  Puur, een mening dus. En volgens mij zijn velen het hier niet mee eens. En aangezien ik NG2 niet ga kunnen spelen is DMC4 een prima vervanging voor mij. Ik heb trouwens meer oog voor de stijl van DMC4. ;)

 • Waarom alleen op de xdoos driehonderzestig en niet op mijn speelstation3.. :õ(

 • @ Xian  De stijl van DMC4? vrouwen regelrecht uit pr0nmovies getrokken en hele cheasy one-liners?

  Jup de sfeer van DMC is idd vet ;-) (geen sarcasme, ik hou van die serie)

 • Cker Wete een Must Have:D kan niet w8e…tot die tijd vermaak ik me inderdaad ook met DMC 4 wat ook een toppertje is:D..de twee beste hack en slash tot nu toe…ninja gaiden op de xbox staat nog steeds in mijn top 10 aller tijden..perfecte game..

 • Hot, deze game gaat zo hard rapen. En idd, NG >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> God of War

 • Die stijl dus. En in de demo was de achtergrondmuziek als je aan het vechten was ook een gemixed sfeertje.  PS: Ninja Gaiden >>> God of War? Wel, wie dat vindt, moet dringend eens een GoW titel aanschaffen, dan weet je tenminste waar je over praat. Deze twee games zijn trouwens heel verschillend van elkaar en ik snap de vergelijking dus niet goed. NG is Japans en GoW is Grieks. Bovendien zijn het twee diverse stijlen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren