1. E3: Metroid Prime 2: Echoes

E3: Metroid Prime 2: Echoes

Metroid Prime staat volgens velen, waaronder ikzelf, nog steeds te boek als de beste GameCube-titel die op dit moment verkrijgbaar is. Vandaar ook dat we gespannen wachten op het vervolg; Metroid Prime 2: Echoes. De persconferentie werd aan het begin al opgesierd met een prachtig filmpje van deze aankomende topper, maar daarna vergeten door al het andere geweld waarmee Nintendo zo graag gooide. Toch is Metroid Prime 2, samen met de nieuwe Zelda en Resident Evil 4, dé aankomende topper voor de GameCube.

Dit terwijl toch weinig veranderd is aan het spel. De besturing is gelukkig hetzelfde gebleven en het originele spelconcept, oftewel de manier van spelen, is natuurlijk gebleven zoals het in het vorige deel ook al was. Bovendien spreken veel mensen hardop uit dat Metroid Prime 2 ook visueel gezien bijna niet veranderd zou zijn, maar daar zijn we het niet mee eens. De spelwerelden zijn veel scherper weergegeven, de vijanden lijken gedetailleerder te zijn en de vierspeleroptie toont daarnaast aan dat een splitscreen niet persé hoeft te zorgen voor (veel) slechtere weergave.

Metroid Prime 2 speelt zich direct na de eerste Metroid af en is dus een echt vervolgdeel. Samus zal ditmaal de planeet ‘Aether’ verkennen. Deze planeet is geraakt door een gigantische Phazon meteoor en daardoor is een grens tussen ‘licht’ en ‘donker’ gecreëerd. Bovendien wordt net als in Metroid Fusion gevochten tegen Dark Samus. Dit zet de trend voor de rest van het spel.

Samus zal via portalen moeten reizen tussen een lichte en donkere wereld. Tegenstanders uit de donkere wereld zullen makkelijker geraakt worden door ‘lichte’ wapens en andersom. Om ervoor te zorgen dat de spelers verschillende tactieken moeten gebruiken, heeft Retro Studios niet genoeg munitie met de verschillende wapens meegegeven. Leuk is dat ‘Power’ en ‘Ice’ laserstralen ook weer terug zijn, samen met de raketten. De lock-on functie heeft er voor gezorgd dat het straks ook mogelijk is de raketten op verschillende vijanden tegelijk af te vuren.

Dit bovenstaande kan allemaal wel een beetje vernieuwend zijn en het avontuur van Metroid Prime 2 zal wederom even spannend als indrukwekkend worden. Toch is dat niet datgene waar we met smart op zitten te wachten. Immers, de multiplayer optie is het meest veelbelovend van dit spel.

De demo op de beursvloer bevatte één multiplayer wereld; Sidehopper Station. Door de ruime opzet van die wereld, was het zeer geschikt voor grote en open vuurgevechten. Verder was het voorzien van een aantal gangen (ook geschikt voor de Morph Balls) en enkele installaties waarmee de speler in balvorm van de ene kant naar de andere kant van de wereld geschoten kan worden. De demo was met vier spelers via een opgesplitst scherm te spelen.

Wat de multiplayer optie zo leuk maakt in Metroid Prime 2, is dat het heel wat anders is dan een normaal schietspel. Door de lock-on functie zul je namelijk heel andere tactieken moeten gebruiken en om te ontsnappen van een sterkere tegenstander is het belangrijk om het uiterste van Samus te vragen. Dit betekent dat er gesprongen en gerold moet worden en dat er optimaal gebruik van de power-ups gemaakt moet worden. Dat is een erg sterk element want die power-ups zijn in grote getale aanwezig. Daarnaast zorgt het limiet om raketten te gebruiken ervoor dat het spel erg snel verloopt en toch spannend blijft. Ook de optie om te veranderen in een bal en vervolgens bommen neer te leggen, is een leuke tactiek.

Het lijkt er dus op dat Retro Studios met Metroid Prime 2 hetzelfde doet als met het eerste deel; iets onmogelijks (ditmaal een multiplayer Metroid maken, eerst een Metroid spel in 3D vorm ontwikkelen) op de juiste manier gebalanceerd krijgen en er een goed spel van te maken. De optie om met meerdere mensen tegen elkaar te spelen zal het belangrijkste worden aan het spel en dan vergeten we bijna hoe goed het soloavontuur wel niet is. Helaas is er nog niet veel bekend over de extra multiplayer opties, maar daar zullen we in komende maanden wel meer informatie over krijgen. Metroid Prime 2: Echoes staat in de Verenigde Staten gepland voor november en zal iets daarna ook in Europa verschijnen. Wij wachten er met smart op.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • vond metroid prime nix, niet zoals bij zelda dat je dorpjes bezoekt en dat je echt moet ontdekken. Metroid is meer heen en weer lopen en vijanden verslaan.

 • metroid prime vond ik ook niet zo leuk, het was gewoon niet zooo speciaal avontuur als bij zelda…en nou vergelijk ik ze niet, maar het gevoel dat ik bij speciale spellen zoals tww heb, kwam nooit voor bij metroid prime….en die multiplayer mode lijkt me echt heel debiel…daar moet je gewooon een echte fps voor hebben

 • Mij lijkt het wel leuk, zitten weer een hoop spektakulaire moves in die je in nog geen enkel spel tegengekomen bent. I'm excited :).

 • Me 2, ik vond Metroid Prime beter dan Zelda, ook omdat het fascinerend vond dat de bekende franchise zó vlekkeloos omgezet is van 2D naar 3D. Petje af voor Retro Studios, hetzelfde hebben ze namelijk met de multiplayer optie gedaan!

 • Chemer en gangser D, Metroid Prime niet leuk?

  Wat voor mensen zijn jullie, weejte hoe prachtig spel dat is, goed verhaal strakke graphics en niet al te makkelijk..

  Deel 2 wordt zeker ook een toppertje, vooral met de multiplayer-mode..

 • Ik vond Metroid Prime ook heel leuk, alleen jammer dat ik het niet heb uitgespeelt.

  Deze ga ik bijna zeker wel kopen, hij ziet er gladjes uit.

 • wij zijn gewoon mensen met een MENING, en wij vonden hem niet zoo relaxed als jullie, ik vond hem saai en langdradig en dat maakt voor mij deze game gewoon niet leuk om te spelen

 • ik heb geen gamecube maar metroid prime is zekers wel relaxed hoor ziet er goed uit en een leuke gameplay nou hopen dat de opvolger deze game zal beaten dus metroid 2 bring it on !!!:P

 • kutspel net als 1.. die multiplayer ziet er echt grappig uit (negatief:) )

 • Haal ze allemaal maar weg :)  Mp 1 is het beste spel voor de cube imo, en ik kijk verschrikkkelijk veel uit naar de nieuwe, vooral nu ik er meer van weet. Die multiplayer lijkt me heel vet te gaan worden en de singleplayer zal ook weer geweldig zijn *kwijl*. Naar deze game kijk ik meer uit dan naar alle Zelda's bij elkaar ;) .

 • Ik ook, probleem is alleen dat veel mensne het spel vergeten mede dankzij de DS en de nieuwe Zelda. Ook onterecht naar mijn mening want dit spel wordt wederom erg goed.

 • dankjewel voor weghalen:)  @kris: mensen willen dit spel vergeten want het ligt toch in de schaduw van de DS en zelda

 • Dit word echt de shit gewoon! Het eerste deel was al geweldig, en het tweede deel wordt gewoon nog geweldiger! En dan nog die multiplayer!

 • spel intresseert me nie egt eigenlijk

 • Reactie van (213.93.250.17) geplaatst op 20 mei 2004 22:52

  ik vind samus dunne beentjes hebben.  Samus dunne beentjes … kan kloppen … Samus is een vrouw *spoiler voor onbekende van metroid :P te laaaaa!* en die werken aan de lijn :)  Verder lijkt mij deze game een topper worden, zeker omdat het een vervolg is van een topper en je wilt gewoon weten waar Samus nu weer in terecht komt. Alles is goed aan deze game … graphics, geluid en de gameplay is subliem.  een minpunt ben ik het een klein beetje mee eens het backtracken (want zo heet het volgens mij als je regelmatig over de zelfde route terug moet in een game om verder te komen) maar dat vind ik persoonlijk niet storend … ik geniet van elke prachtige omgeving telkens weer …  de 4 player optie lijkt me ook stoer, iemand zei in zijn bericht dat het saai zou worden omdat samus maar 4 guns heeft … die heeft zich niet goed genoeg verdiept en alleen de titel van het artikel gelezen want het is nu toch wel duidelijk dat er bergen power-ups in de game zitten.  Metroid Prime 2 staat in mijn top 3 voor dit jaar.

 • Ja metroid prime was een van mijn favo games voor de cube in 2003 en nu t vervolg niet zo lang meer op zich laat wachten kan ik al niet meer wachten totdat ik m spelen kan :)

 • De Metroid franchise staat altijd voor kwaliteit, of je het spel leuk vindt of niet ……Daar zorgt Nintendo wel voor..

 • wel said

 • Echt slecht was het niet. Maar het scannen van vijanden was vervelend. Zelda is tenminste iets waar je lekker mee wegspeeld.

 • Metroid Prime is 1 van de beste spellen van deze generatie punt!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren