1. E3: Sony stand

E3: Sony stand

Sony had dit jaar weer een ontzettend grote stand om al haar nieuwe PlayStation 2 spellen te tonen. Net als vorig jaar stonden ze weer naast aartsrivaal Nintendo. Niet alleen de spellen van Sony zelf waren op de stand te vinden. Ook grote exclusieve titels van andere uitgevers, zoals Konami’s Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Square-Enix’s Final Fantasy XII, waren te spelen. Naast de vele PlayStation 2 titels was ook de gloednieuwe handheld, de PlayStation Portable (PSP), van de partij. Sony had een aparte ruimte neergezet waar je de PSP kon bekijken en aanraken, er waren namelijk ook enkele demo pods aanwezig. Je moest wel even in de rij staan om de PSP stand binnen te mogen. Aldaar aangekomen kon je verschillende modellen van de PSP aantreffen, inclusief de vele accessoires. Zo zal er voor de PSP onder andere een GPS systeem en geluidssysteem met twee kleine design geluidsboxen verschijnen. Op videoschermen (en op de PSP’s zelf) werden filmpjes getoond van aankomende PSP spellen, waaronder Sony’s eigen Gran Turismo 4 Mobile en Konami’s gloednieuwe Metal Gear: Acid. De PSP zelf zag er kleiner uit dan verwacht en ligt goed in de hand. De nieuwe handheld moet eind 2004 in Japan verschijnen en begin 2005 mogen ook Amerika en Europa de PSP in ontvangst nemen. Verwacht deze week nog een uitgebreid artikel over de PSP.

Er waren zeer veel PlayStation 2 spellen te vinden die dit jaar nog uitgebracht zullen worden. De titels waar Sony in het midden van haar stand mee pronkte waren vooral Gran Turismo 4, Killzone, The Getaway: Black Monday en God of War. Gran Turismo 4 was vorig jaar ook al op de E3 aanwezig en zag er ook dit jaar weer zeer goed uit. Grafisch is het allemaal weer net een stukje beter en daarnaast bevat dit vierde deel weer vele nieuwe wagens en parkoersen. Het Nederlandse Guerrilla was op de Sony stand groots aanwezig met Killzone. Er was een zeer uitgebreide single-player modus aanwezig en een zeer beperkte multiplayer modus. Deze week nog kun je een uitgebreide impressie lezen van onze bevindingen met dit spel. Het gaat in ieder geval een knaller worden voor de PlayStation 2.

Op de E3 was ook het vervolg op het kassucces The Getaway, The Getaway: Black Monday voor het eerst speelbaar. Ook dit tweede deel speelt zich weer in het bewolkte Londen af, maar heeft daarnaast niets te maken met het eerste deel. The Getaway: Black Monday bevat een geheel nieuwe verhaallijn en nieuwe speelbare karakters. Binnenkort brengen we je een impressie van dit tweede deel. Daarnaast was het wat minder bekende God of War aanwezig. In dit spel is het vooral hakken geblazen op de vele monsters zoals een cycloop. Naast het vechten moet je als speler ook enkele puzzels oplossen. Het spel verschijnt pas in 2005 op de PlayStation 2.

Uiteraard waren er nog veel meer speelbare spellen aanwezig op de Sony stand. Wat dacht je van de drie grote exclusieve platformtitels van Sony, namelijk Jak III, Ratchet and Clank: Up Your Arsenal en Sly 2: Band of Thieves. Sony zal vanaf oktober elke maand zo’n zeer grote platformtitel gaan uitbrengen. Naughty Dog’s Jak III lijkt erg veel op zijn voorganger en kent niet zeer veel veranderingen ten opzichte van het vorige deel. Het derde Ratchet and Clank deel daarentegen, bevat een geheel nieuwe online modus. Volgens Sony en ontwikkelaar Insomniac is dit het enige echte eerste online actie platformspel voor de PlayStation 2. Als laatste was daar nog Sucker Punch’s Sly 2: Band of Thieves. Dit tweede deel gaat verder waar het eerste deel ophield en brengt weer dezelfde grappige animaties én drie speelbare karakters.

Dit was lang niet alles, want zo liet Sony ook andere exclusieve PlayStation 2 spellen zien zoals het golfspel Hot Shots Golf Fore, het sportspel Athens 2004, het voetbalspel World Tour Soccer 2005, het actiespel Syphon Filter: The Omega Strain, het horrorspel Siren en enkele Eye Toy spellen. Zoals eerder aangegeven, was er ook voldoende plaats voor enkele exclusieve PlayStation 2 spellen van andere uitgevers. Kortom, Sony had een zeer goed en uitgebreid assortiment aan nieuwe PlayStation 2 spellen. Sony liet nogmaals zien dat de oude PlayStation 2 zeker niet onderdoet voor de twee andere spelcomputers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Sony pakte groot uit zoals altijd op de E3:P

 • ik vind het er best saai uitzien eiglijk

 • finaly een leuk stuky over Sony ;)  ben beniewd naar het PSP en GT4 stuky…

 • paar vette spellen zitten er wel tussen maar ik denk dat niet zit te wachten op : Hot Shots Golf Fore, The Getaway: Black Monday…

 • ook dit jaar is ps2 goed evertegenwoordigd op de e3, maar er is wel heel weinig nieuwe dingen onthuld, das wel jammer

 • is maar net wat je nieuw vind.. een totaal nieuw spel of console, of toevoegingen aan games waar van je de titel al kent..  Natuurlijk is de PSP nieuw, maar zeker games als GT4 en MGS3..

  ok die ken je dan al wel maar qua inhoud hebben ze zeer vernieuwende dingen laten zien :)

 • Weinig nieuwe dingen onthuld? Voor de Xbox waren bijna alle titels ook al van te voren onthuld.

 • Nintendo daarentegen ;).

 • Waaaaahhhh!!! Geen nieuwe Twisted Metal??? Daar had ik nog zo op gehoopt…. Kom op man

 • Zoals verwacht doet Sony het altijd goed op de E3. Ook deze keer was de stand van de oude Ps2 nog steeds de beste. Hoewel die van Nintendo ook niet mis was.De PSP zelf zag er kleiner uit dan verwacht en ligt goed in de hand.En iedereen maar kritiek geven dat de Psp groot is. Zo groot is het ook al weer niet.

 • hoezo groot?

  links moet je ff bijwerken  http://www.dmotion.nl/psp/realsize_psp_gba.jpg

  http://www.dmotion.nl/psp/e3-2004-psp-tech-demo-images.jpg

  http://www.dmotion.nl/psp/hands_on_psp_13_big.jpg • Reactie van Remco geplaatst op 20 mei 2004 17:13

  Weinig nieuwe dingen onthuld? Voor de Xbox waren bijna alle titels ook al van te voren onthuld.  ik had het ook meer over heel de e3… alleen zelda kwam onverwacht bij mij, wat ik zo ongeveer weet…veel dingen zijn gewoon al langer bekend en ik had gewooon gehoopt dat ze wat meer van de next gen consoles konden laten zien, maar verder niks te klagen, want het was een rete strakke e3

 • Vind alleen het laatste plaatje er een beetje saai uit zien van die witte dingen waar killzone op draait!

  Voor de rest is het wel mooi maar kijk toch meer uit naar de xbox games

 • Dat laatste plaatje is van binnen die Sony press room waar je een speciale badge voor moest hebben.

 • Remco, True :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren