1. Looney Tunes: Duck Amuck (NDS)

Looney Tunes: Duck Amuck (NDS)

Aambeelden, TNT staven, raketten, explosies etc. Dit zijn dingen die de gemiddelde Looney Tunes cartoons maken tot wat ze zijn. Lang geleden, toen de tv nog niet zo'n bagger was als vandaag, vielen mijn ogen op een filmpje van de Looney Tunes genaamd "Duck Amuck". Daarin werd Daffy geteisterd door iemand met een potlood, die allerlei dingen tekende en weg gumde. Als je nou die potlood vervangt door een stylus? Dan krijg je Duck Amuck op de Nintendo DS.

Het spel gaat als volgt: Doe Daffy pijn en verdien punten op de rage-O-meter, een soort thermometer. Hoe pissiger Daffy word, hoe hoger de rage-O-meter word. Het is dan ook de bedoeling deze helemaal vol te krijgen. Wanneer deze vol is, is het einde van het spel bereikt en kun je opnieuw beginnen. Je kan Daffy's rage-O-meter vol krijgen door middel van minigames. Als je een minigame verliest echter, dan zal deze weer wat afnemen.

De minigames zijn wat je verwacht van een Looney Tunes spel. Veel explosies, geweld en humor. Zo zul je Daffy met TNT bekogelen, hem in een kookpot gooien, en hem laten ontploffen. De minigames speel je op je touchscreen, wat erg fijn werkt. De spellen zijn niet erg ingewikkeld aangezien het doel van de minigame duidelijk is, Daffy pijn doen. Als je dus een staaf dynamiet ziet liggen zul je al snel doorhebben dat je deze richting Daffy moet gooien. De spellen beginnen makkelijk, maar hoe meer je vordert in het spel, hoe lastiger Daffy het voor je maakt om hem het ziekenhuis in te werken. Hij zal steeds meer verzet gaan tonen, waardoor jij steeds sneller en behendiger moet reageren. De minigames zijn in eerste instantie leuk, maar vervelen redelijk snel.

Het hoofdmenu heeft wat weg van Nintendogs, maar in plaats van Daffy te aaien geef je hem een ferme tik op zijn hoofd of til je hem de lucht in en gooit hem daarna op de grond. Hij wordt dan kwaad en daagt je uit tot een minigame. De manier waarop je hem dwars ligt geeft aan welke minigame je gaat spelen. Er is zelfs een minigame die je moet spelen met je DS dicht. Als je Daffy gewoon met rust laat zal hij zelf wel iets ondernemen om het spel leuk te houden, zo zal hij gaan hooghouden met een bal, een stukje wandelen of zijn levensverhaal vertellen. Maar zelfs deze activiteiten lopen in de soep wat weer tot een grappig filmpje of een minigame leid.

De graphics zijn goed, ze doen denken aan een tekenfilm, wat denk ik ook wel de bedoeling was. Daffy ziet er precies uit als in de tekenfilms. De voice acting is ook zeer goed, Daffy's stem wordt ingesproken door Joe Alaskey, die ook de stem van Daffy vertegenwoordigd in onder andere de Duck Dodgers tv series. Het spel is volledig in het Engels, dus je zult wel wat Engels moeten kennen wil je de grappen van Daffy kunnen begrijpen.

Er zijn ook nog wat extra dingen, zoals kleurplaten, waar je je favoriete Looney Tunes personages kan inkleuren. Je kan muntjes verzamelen met daarop verschillende Looney Tunes personages, dat doe je door goed op te letten bij de cutscenes. Als er ergens wat glinsterende gouden sterretjes verschijnen moet je deze aanraken en er verschijnt dan een muntje, die dan in je verzameling komt. De sterretjes blijven maar een paar seconden zichtbaar, daarna verdwijnen ze weer. Er is ook nog een sound board. Hier kun je iets inspreken en Daffy die zin laten herhalen of je kunt losse woorden van Daffy gebruiken en deze omzetten tot een zin. Heel veel tijd zul je niet besteden aan deze extra's, maar het is beter dan niks.

Het spel zul je binnen 2 uur hebben uitgespeeld want Daffy's rage-O-meter gaat redelijk snel omhoog, na een dikke tien minigames heb je hem toch wel vol. Als je het spel hebt uitgespeeld heb je waarschijnlijk nog lang niet alle minigames gespeeld dus is het aan te raden het spel nog een keer te spelen, totdat je ze allemaal tenminste een keer gespeeld hebt. Je moet soms redelijk creatief zijn om alle minigames te vinden, aangezien je ze alleen vrijspeeld als je Daffy weer op een andere manier hebt geïrriteerd. Je zult in het begin goed kunnen lachen met dit spel, maar na elke minigame een paar keer gespeeld te hebben en elke grap al een paar keer gezien hebt zul je het spel waarschijnlijk niet snel meer aanraken.

Conclusie en beoordeling

Duck Amuck is een geweldig spel als je ook van de Looney Tunes houd, maar als je niks aan de Looney Tunes vind, moet je dit spel vermijden.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Origineel
 • Geweldige Looney Tunes humor
 • Minpunten
 • Verveelt erg snel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Verricht ie toch nog wat goed werk..  Maare.. even over die Quote tekst.. licht grijs op een witte achtergrond??

  Ik moet de tekst selecteren om het fatsoenlijk te kunnen lezen…

 • Hoe kan het. Eens een keer niet negatief over een spel!

 • Hij heeft een punt. Dit is natuurlijk van een heel andere slag als gortigheid zoals manhunt en dergelijke. GTA plaats ik daar ook niet tussen, omdat de focus van het spel toch niet gruwelijke moorden plegen is.

 • Wat een goeie vent is het toch hè, die goeie ouwe Jack:D

 • \"shot his mouth off\" \"what the Hell he…\"

  Hmm, die Jack heeft wel een grof taalgebruik voor iemand die zo tegen geweldadige games is… :P

 • Verricht ie toch nog wat goed werk..

 • volgens mij is ie ziek ofzow… Maar ja, wel goed nieuws!

 • Haahahahaha dit is grappig man

 • lol…geen geweld wel \"sex\".

 • Hmmm ik denk dat als ie zelf de game speelt weer zegt dat deze te geweldadig is.

 • Wow! dit is zo niet Thompsan, normaal zou hij hun allang aangeklaagd hebben :P

 • Grappig. Doet de Paris Hilton van de gamesindustrie toch nog wat goed…

 • Hij probeert een wit voetje te halen bij de gamers.  @Wout0r

  Dat ligt dan aan jouw ogen of aan je beeldscherminstellingen. Ik kan het prima lezen.

 • shocking

 • Whoo… Jack laat je ff na kijken in het ziekenhuis, volgens mij ben je ziek.. :')

 • hij vind seks in games volgens mij leuk haha

 • Hallo, goeiemiddag … strooizout zei U, tegen onverwacht vriesweer zei u … geen probleem hoor, op welke naam mag ik dit order plaatsen? Ok, ik spel het even om zeker te zijn … S … A … T … A … N … geen probleem, we leveren zo snel mogelijk.

 • Hij heeft gelijk, maar dit is wel hypocriet. Zelf weet hij ook niet altijd waar hij het over heeft…

 • WTF?!

 • sprakeloos :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren