1. De Kronieken van Narnia: Prins Caspian (X360)

De Kronieken van Narnia: Prins Caspian (X360)

Heroische acties, vechtende mytische wezens, kwaadaardige vijanden en een groep krijgers die alles te lijf gaan in een groot gevecht, dit was allen te zien in de film is dat ook zo in het spel? Of is dit weer een typische filmgame? Je leest alles hier in de recensie!

Disney heeft het weer gedaan. Voor de tweede keer nu, ze hebben een spel gemaakt gebaseerd op een film het spel dat bijna tot leven kwam door het bron materiaal, grotendeels dankzij de talenten van ontwikkelaar Traveller's Tales (best bekend voor zijn Lego Star Wars en Indiana Jones games). Die zomer volgde prins caspian het verhaal van de eerste narnia, waardoor CS Lewis liefhebbers een goed actie-avontuur spel verwachten. Echter, in zowel de Xbox 360 en PlayStation 3 versies van het spel beperken een aantal kwesties de hoge verwachtingen van het spel. Deze omvatten het gebrek aan verbeelding, evenals een verwarrend verhaal en wat vreemde duistere visuals.

Hoewel het plot eenvoudige is( de kinderen keren terug naar narnia om prins Caspian te helpen zijn rechtmatige troon te grijpen van de corrupte koning Miraz ), is er niet veel moeite gestoken in het maken van de filmpjes in dit verhaal. Slechte geanimeerde tussenfilmpjes en filmfragmenten zijn de enige. Deze lukrake manier maakt het vaak moeilijk om erachter te komen wat er precies gaande is in het spel. Je zult verloren gaan als je nog niets gezien hebt van de film of iets van het boek gelezen hebt. Dit geldt vooral in het begin, waar je rechtstreeks gedropt wordt in een soort flashback strijd en vervolgens wordt geconfronteerd met de prins en net zoals hij wegvlucht voor een moordaanslag.

Prins Caspian's gameplay is simplistisch. Niveaus richten zich volledig op hersenloze gevechten en onnodig aan hendels trekken, drukknoppen induwen of machines activeren. Je kunt ook heen en weer schakelen tussen de personages met speciale vaardigheden, zoals het gooien van een grappling hook of het afvuren van een boog. Een tweede speler kan ook meedoen op ieder moment en gewoon mee spelen via de campagne in co-op modus door het oppakken van een controller (er is geen ondersteuning voor multiplayer over het net). Dus je bent ofwel aan het vechten tegen veel ridders die er allemaal hetzelfde uitzien, of je bent op zoek naar de raadsels die moeten worden opgelost om de openstelling van de volgende ruimte of een quest item te onthullen.

Niets is hier allemaal zo moeilijk, omdat het spel is gericht op de jongere generatie. Je vijanden slachten zal ook niet te moeilijk zijn. Het oplossen van puzzels is wel veeleisend. Je moet op een paar platforms stappen om bv; een ​​trap te doen stijgen uit de grond, schakelaars te openen of valhekken, een standbeeld door een muur duwen om er door te kunnen komen, of een pijl afschieten om een brug te openen. Maar het is wel altijd het zelfde van een traditionele actie-adventure of een 3D-platformgame.

Prins Caspian is niet vernieuwend, en de zeven of acht uur van de actie gaan snel voorbij, want spijtig genoeg zijn er veel repetitieve taken. De gameplay lijkt zeer geschikt voor jongere spelers. De actie is niet zo overweldigend, het beledigd enkel de intelligentie van je vijanden, noch is het zo uitdagend dat ze gewoon kunnen opgeven. Sommige van de platform-stijl puzzels zijn een beetje vernieuwend, zoals de winderige grotten waar je fakkels moet blijven in brand steken om vleermuizen en insecten af te kunnen weren. Er zijn een aantal ergernissen hier, vooral de manier waarop je de knoppen moet indrukken en het openen van kisten gaat ook niet altijd goed en aan de hendels trekken ook niet. Maar er is niets onnodig ergerend, enkel de camera die altijd automatisch terug draait als je je personage wilt zien. Als er geen grote 2D minimap in de rechterbenedenhoek van het scherm zou staan, dan zou je nauwelijks in staat zijn om je weg te vinden uit sommige hoeken.

Helaas, wat je kunt zien in de next-gen console versies van Prins Caspian lijkt niet zo groot. Zowel de Xbox 360 en PS3 versies van het spel zijn zeer donker, en er is geen manier om dit aan te passen in het spel, wat soms problemen geeft bij het oplossen van raadsels. Tussenfilmpjes zijn ook donker en tijdens de gameplay ook al, vijanden zijn vaak zo grondig verduisterd door de somberheid dat ze bijna onzichtbaar zijn totdat ze aanvallen. Dus als je op zoek bent naar visuele helderheid, kun je beter de PC-versie nemen, die is glashelder. Het is een schande dat de game zo troebel is, de levels nemen je mee naar alle belangrijke locaties in de film, zoals de ruïnes van Caer Paravel, het kasteel van Miraz, en het slagveld van Beruna. Alle van de middeleeuwse architectuur, grazige velden en oude ruïnes zijn ook gerealiseerd met uitstekende aandacht voor detail. Audio-effecten en muziek zijn veel levendiger, althans de strijd geluiden en liedjes zijn levendig en filmisch. Grootschalige gevechten blazen je van de bank af als je een goed surround-sound systeem hebt. Een verrassend nadeel is het ontbreken van de film lijnen tijdens de gameplay.

Matig is het beste woord om de kronieken van Narnia prins caspian te beschrijven: Prince Caspian. Het doet niets opmerkelijks, maar het is nog steeds een redelijk plezierige manier om CS Lewis naar huis te nemen, zeker als je er fan van bent.

Conclusie en beoordeling

Prins Caspian is in de meeste delen wel te eenvoudig. Het heeft een te eenvoudige gameplay en irritante graphics die in de weg staan bij de puzzels. Maar daarom is niet altijd minder leuk. Fans zullen het leuker vinden en mischien wel kopen.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • varriatie aan omgevingen en personages
 • co-op
 • muziek en strijd geluiden
 • ideaal voor fans
 • gedetailleerde omgevingen nagebootst van de film
 • puzzels
 • nog wel een leuke adventuregame voor de jeugd
 • Minpunten
 • te donker
 • irritante camera
 • repetitief
 • weinig verhaal
 • te gemakkelijke vijanden
 • weinig vernieuwing
 • slechte controles
 • vijanden zien er het zelfde uit

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren