1. Elite Beat Agents (NDS)

Elite Beat Agents (NDS)

Klusjes, iedereen moet ze doen, iedereen heeft er een hekel aan. “Ruim je kamer op, maai het gras, zet het vuilnis buiten en als je nog tijd over hebt, wil je dan nog snel even stofzuigen?" Als dit je niet bekend in de oren klinkt, mag je gerust stellen dat je heel gemakkelijke ouders hebt. Voor de pechvogels onder ons die er niet meer onderuit kunnen komen, zit er niets anders op dan de karweitjes op te knappen. Dan kan je deze klusjes maar beter in een vrolijke bui klaren door je favoriete muziek op te zetten. Precies zoals de Elite Beat Agents, die hun job doen met onder andere hits uit de jaren 80 op de achtergrond.

De vraag is dan, wie of wat zijn de Elite Beat Agents? De EBA zijn een geheime organisatie agenten, die de wereld rond reizen om mensen in nood te helpen. Deze mensen leggen hun hart bloot door middel van stripverhaaltjes, waarna je nummers moet voltooien om hun uit de nood te helpen. Game over, dan krijg je ook een - in sommige gevallen erg grappige - slechte afloop van het verhaal te zien. De stripverhaaltjes zien er erg gelikt uit en geven de game een heleboel charme. Om maar wat voorbeelden van deze verhaaltjes te geven: de ene keer moet je een verdwaalde hond helpen zijn huis terug te vinden, de andere keer moet je een piraat helpen een verloren schat te heroveren en één keer moet je zelfs een klein meisje helpen de dood van haar vader te verwerken. Bij elk verhaaltje is er een bijpassend liedje gekozen. Zo moet je bij de hond het nummer ‘Highway Star’ tot een goed einde brengen, en bij het kleine meisje krijg je het droeviger nummer ‘You’re The Inspiration’ voorgeschoteld.

De manier waarop je de nummers moet voltooien is uniek en volledig ontworpen voor de Nintendo DS. Op het touchscreen verschijnen bolletjes met nummers, die je op het aangegeven ritme moet aanraken. Ook zal je soms eens je stylus over een bepaald pad moeten slepen of zul je als een malle cirkels op het scherm moeten tekenen. Mocht je het scherm op een verkeerd moment aanraken, dan wordt er afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad een stukje van je levensmeter afgetrokken. Erg indrukwekkend klinkt dit allemaal misschien niet, maar het wordt ontzettend verslavend als deze elementen flitsend snel in verschillende ketens op het scherm worden gebracht. Het is daarom ook aangeraden de gemakkelijkste stand van het spel over te slaan, aangezien hier de hectische situaties afwezig zijn, en het ook lang niet zo’n goed ritme volgt als de andere moeilijkheidsgraden.

Tevens kan het geen kwaad als je over een goede muzikale achtergrond beschikt. Als je de klassiekers in de muziekwereld kent, zal de tracklist uit EBA je zeker bekend voorkomen. Ik als niet-kenner herkende toch al mooi vijf van de negentien tracks beschikbaar in het spel. Die vijf nummers bevielen me zeker, maar ook de nieuwe nummers hebben me aangenaam verrast. Ten gevolge staat mijn MP3 momenteel tjokvol hits afkomstig uit de tracklist van EBA, die ik al meermaals met plezier heb beluisterd. Met andere woorden, de tracklist van EBA is uitstekend. Aangezien de genres van de nummers uiteenlopend zijn en de meeste nummers klassiekers zijn, spreekt de game een grote en diverse doelgroep aan.

Met negentien nummers is de game behoorlijk kort, maar de speelduur wordt aanzienlijk verlengd door de extra’s die je vrij kan spelen. In het spel zitten vier moeilijkheidsgraden, waaronder één die je vrijspeelt door het spel uit te spelen op de hoogste moeilijkheidsgraad. Deze laatste is wel enkel voor de grote muziekveteranen, aangezien de game op zichzelf al geen eitje is, en behoorlijk veel geduld vereist. Op elke moeilijkheidsgraad verdien je per nummer een score, die je op kan krikken door preciezer op de cirkels te tikken. Voldoe je aan een bepaalde score, dan kan je als beloning een extra nummer vrijspelen. Dit verhoogt de verslavende factor alleen maar, omdat de nummers zo charmant en leuk zijn om te spelen dat je koste wat kost die laatste drie nummers ook wilt vrijspelen, en dan ook de neiging voelt om het spel op iedere mogelijke moeilijkheidsgraad uit te spelen.

Conclusie en beoordeling

Ziezo, nu kan ik ook het laatste klusje, het schrijven van een recensie over de Elite Beat Agents, van de lijst vinken. In feite moet ik minder klagen over mijn klusjes, en moet ik ze gewoon doen. Mijn ouders zeggen altijd dat het een fijn gevoel geeft als je ze eindelijk af hebt, en gelijk hebben ze. Natuurlijk was dit niet zo’n saai karwei door de plezierige ervaring die de Elite Beat Agents mij gegeven hebben. Zij hebben daarbij ook hun laatste noodkreet beantwoord, namelijk die van mij bij het schrijven van een recensie. Hiervoor dank, Agents!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Charmante (strip)verhaaltjes
 • Uitstekende tracklist
 • Verslavend
 • Lekker uitdagend…
 • Minpunten
 • Een goed gevoel voor ritme is vereist
 • maar soms iets te veel van het goede

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voor de pc is ook een nieuwe patch verschenen. Maar ook daar is de lag nog steevast aanwezig. Deze perikelen kunnen de verkoop van de volgende PES wel eens erg negatief kunnen beïnvloeden.

 • Mooi! :) Maar dit had ik getipt :( :P

 • Als ze met online komen, ben ik blij !

 • Ga die lag oplossen! Misschien koop ik hem dan nog in een vakantie o.i.d.

 • Die lag is inderdaad ontzettend klote. Dat ze daar idd eensch wat aan doen :).

 • ONGELOOFLIJK DAT DIE FLIKKERS VAN KONAMI NOG STEEDS NIKS AAN DE LAG DOEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ik zou graag willen weten waar deze patch voor is………?????????

  en iedere keer ja dit is een patch voor SDTV maar dat zeiden ze over 1.10 ook al en ik heb een HDTV van Sony en daar haperd hij nog steeds!!!!ook na deze nieuwe patch 1.20 gewoon een incompleet spel als de volgende pes weer zo is koop ik het nooit meer!!!! en online is het al helemaal dramatisch.. ook dat ze mensen online laten gamen met een slechte verbinding waardoor de bal zomaar heen en weer door het veld gaat, of er goals vallen waarvan je niet kan zien dat het een goal is…… maarja deze update helpt geen flikker… 1TIP in het stadion Ville France of Stade France heb ik iig het minst last van die hapering…..

  afz: een pes fans sinds ps1 en nintendo 64

 • Ik heb vanaf de PS2 alle delen gekocht maar het volgende deel kan van mij de t*fys genieten.

  Wat een ongeloofelijke prutsers daar bij Konami..

 • ja eigenlijk heb je gelijk maar wat moet ik dan spelen fifa vind ik de gameplay al helemaal niks.. dus ik geef ze nog 1 kans noujaa eigenlijk geef ik mezelf nog 1 kans ;)

 • Tis dat er geen concurrentie is. Fifa is gewoon schijt. Die meuk hoef ik niet.  Ben daarom weer overgeschakeld op J-League Winning Eleven 2007 Club Championship die ik nog had liggen, die draait wel als een tiet en biedt mij alles wat ik zoek op voetbalvlak :-P. Pakken beter dan de Europese gebrekkige broertjes.

 • Lekker op tijd……!!! Drama deze game……….

 • Dat werd ook wel eens tijd eigenlijk!

 • Nou ik speel wel Fifa 08, is in mijn ogen de beste voetbalgame die er op dit moment te krijgen is.

 • Online en net zoals ofline heb ik er geen problemen mee. Af en toe een lag'je online helpt mij wel eens met scoren. Haha!  Alleen de update downloaden duurde mij wat te lang. En irritant was dat je die niet op de achtergrond kon plaatsen…. bugger

 • Is er nou al een patch voor de x360, want ik heb hem nog niet weer aangeraakt naar de release datum.

 • vooral op de ps3 is de lag ernstig

 • Ja op de ps3 is echt echt shit zowel on als offline!!!!!!!!!!!! met of zonder HDTV

 • Deze game had ik nooit moeten kopen.

 • Erg laat :/ Vervelend voor iedereen die de game speelt.

 • Goed nieuws. Maar ze moeten echt even wat gaan doen aan die lag.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren