1. Pokémon White (NDS)

Pokémon White (NDS)

Het is 4 maart, een jongen staat op en weet het, het is de dag, kijkt op zijn wekker en zegt '' Shit ik heb me verslapen, nu ben ik te laat voor de game professor! ''. Hij rent naar de gameshop in zijn dorpje, sprint naar de balie en zegt : '' My dear friend, hebben jullie mijn Pokémon game? ''. De winkelmedewerker antwoord daar op : '' Ja, maar je kan kiezen, Black óf White ''.Deze inleiding lijkt misschien een beetje op het verhaal van Ash Ketchum, maar het gaat in feite, over onze ''Ultimate Elite Pokémon Trainer '', die één van de nieuwe Pokémon games gaat kopen en spelen : Mehmet Ozkan!

Na deze slechte en tenenkrommende inleiding gaan we het maar even over de game hebben, ik heb gekozen voor White. Waarom? Omdat ik niet voor Black heb gekozen.

Voor de Pokémon veteranen onder ons is het principe van de game serie meer dan duidelijk. Alle acht de Gym Leaders verslaan, daarna naar de Pokémon League gaan en die verslaan, het verslaan van een criminele organisatie en ondertussen kom je zo nu en dan je rivaal tegen die je moet verslaan . In de eerste generatie was het Kanto, in de 2e generatie Johto, daarna kwam Hoenn en toen nog Sinnoh. Deze keer mag je weer een nieuwe regio ontdekken, deze heet Unova. Net zoals in eerdere generaties, zijn er weer 2 verschillende versies van de game, in dit geval Black en White. Er zitten weer de gebruikelijke verschillen in, een paar Pokémon die alleen vangbaar zijn in de ene versie en in de andere versie ontbreken deze weer. Naast dit gebruikelijke verschil is er nu ook een ander gebied beschikbaar in beide versies. Voor Pokémon Black is dat Black City en voor Pokémon White is dat White Forest.

Deze Pokémon games brengen ook weer wat vernieuwingen met zich mee, de gebruikelijke nieuwe Pokémon, wel 156 (!), nieuwe aanvallen, grafische verbetering en een nieuw verhaal. Over die laatste ga ik het nu hebben.

Het verhaal is altijd iets waar de Pokémon games bekritiseerd over worden, want die veranderd eigenlijk nooit. In Pokémon White - en Black - is daar toch een grote verandering in gekomen. In plaats van één rivaal heb je er nu eigenlijk drie, twee daarvan zijn vrienden van je en de derde is lid van de eerder genoemde criminele organisatie, Team Plasma. De rivalen kom je al meer tegen dan in de vorige Pokémon games, wat een aangename verrassing en verbetering is. Ook het standaard idee van zo nu en dan de criminele organisatie verslaan is onder handen genomen, je komt ze vaker tegen, hebben nu ook echt een heel duidelijke missie en het eindgevecht wordt op een originele manier neergezet. ?

Daarnaast de gebruikelijke Pokémon Gyms die je moet verslaan. Dit principe is niet veranderd. Tijdens je reis door Unova kom je in meerdere steden en dorpjes met een Pokémon gym, deze hebben allemaal hun eigen specialisatie van een bepaalde type Pokémon. Nadat je een gym leader verslagen hebt krijg je een ‘’badge‘’ en de mogelijkheid om een bepaalde aanvalstechniek buiten een gevecht te gebruiken - een HM - die je nodig hebt om naar een volgend gebied te komen. Als je uiteindelijk al deze ‘‘badges’’ hebt verkregen kan je op weg naar de Pokémon League. De Pokémon League bestaat uit de Elite 4 en een League Champion. Deze hebben allemaal zeer sterke Pokémon die stuk voor stuk moeilijk te verslaan zijn. Als je de Pokémon League hebt verslagen en de Champion zelf bent krijg je de mogelijkheid om alle Pokémon te vangen, om zo de Pokédex volledig gevuld te krijgen.??

Nu even over de grafische verbetering. Op het eerste gezicht leek het niet veel nieuws, Pokémon stond nooit bekend om zijn grafische kwaliteiten maar dat is met deze generatie wel veranderd. Door de 3D animaties en cut scenes ziet de game er echt voortreffelijk uit.?Vooral de eerste keer dat ik de ‘’ Sky-Arrow Bridge ‘’ betrad kreeg ik toch een gevoel van wow. Dat zelfde gevoel kreeg ik toen ik in een stad aankwam genaamd Castelia City.?In deze hele stad wordt volop gebruik gemaakt van de 3D engine van de game, je ziet de hele stad in 3D en vanuit meerdere camera hoeken.

Deze grafische verbeteringen zijn ook weer deels doorgevoerd in de aanvallen die de Pokémon gebruiken, die zien er beter uit.?De menu’s zijn ook weer veranderd, grafisch en qua lay-out. Dit menu kan je net zoals in de eerdere Nintendo DS Pokémon games weer via het Touch Systeem besturen of ‘‘gewoon’’ met de knoppen. Je inventaris ( bag ) is weer opgedeeld in meerdere delen, voor je berries, pokéballs, TM&HM;’s, medicijnen, normale items en de zogenaamde key items.?

?Gevecht technisch zijn er ook weer vernieuwingen. Waar in Pokémon Ruby & Sapphire de duo gevechten werden ingevoerd zijn er nu de trio gevechten. In deze trio gevechten vecht je als trainer met drie pokemon in één keer, tegen een andere trainer met drie Pokémon in het veld. Daarnaast zijn er nu ook heuse ‘’Rotation Battles’’. In deze rotation battles vecht je wederom weer drie tegen drie. Het enige verschil is dat er nu één Pokémon tegen één Pokémon van de tegenstander vecht, om de beurt. Zelf ben ik geen fan van de rotation battles en de trio gevechten zijn aardig nutteloos, die overigens amper tot niet voor komen in het hoofd verhaal. Ook is het ervaring-punten systeem onder handen genomen, een level 10 Pokémon krijgt meer punten voor het verslaan van een level 12 Pokémon dan een level 14 Pokémon die dat doet, dit is een fijne verandering die ook een extra moeilijkheidsgraad toevoegt.

Conclusie en beoordeling

Pokémon White doet het toch weer, het heeft mij weer verslaafd gekregen. De veranderingen die zijn doorgebracht zijn groot, vooral het grafische gedeelte. De eerste keer op de Sky-Arrow Bridge was verbluffend, hetzelfde geldt voor Castelia City. De nieuwe 156 Pokémon zijn stuk voor stuk uniek en hebben weer hun plus en min punten. De nieuwe aanvallen en het vernieuwde verhaal maakt dit misschien wel de beste Pokémon game tot nu toe. Of deze die titel verdiend is een leuk discussiepunt en is zeker niet onwaarschijnlijk.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Gevecht technische toevoegingen....
 • Origineel verhaal
 • Grafisch verbeterd
 • Nieuwe Aanvallen
 • Nieuwe Pokémon
 • Ervaring-punten systeem
 • Minpunten
 • die niet allemaal even nuttig zijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • beetje halo-achtig

 • is dat filmpje niet al oud? heb m echt al eens gezien. zelfs al gameplay footage. ziet er wel oké uit. Die pre-rendered filmpjes geven nooit echt een goed beeld van de game zelf

 • Best vet trouwens..=D

 • Dit kan wat moois worden

 • Zo dit ziet er mooi uit, ook wel zin om deze game te doen,, Snel een demo zoeke zodra et zover is :P  Maar dit wordt toch geen Crysis-oh-ik-ben-zo-goed-dat-niemand-mij-aan-kan-op-de-pc-game, want daar heb ik geen zin in tbh.. =)

 • Ben geen RTSer, maar als ik het wel was…. Dan was ik zoals Raphael zou zeggen: geil en spontaan klaargekomen.

 • … C&C maken steeds erger games ze hebben geen goede games meer sinds the first decade spellen

 • ziet er goed uit

 • Cool

 • Die trailer is al meer dan een week oud >.>

 • Vet… ben benieuwd…

 • nice game ga zeker halen

 • Niks voor mij dit, niks nieuws

 • wel leuk

 • jammer dat de gameplay er dan weer een stuk minder uitziet.

 • ziet er wel tof uit, lijkt een beetje op Halo.

 • very VET :D

 • Ziet er veel belovend uit.

 • Had hem al gezien…. maar ik vind het erg vet uit zien!!!

 • Het ziet er wel erg vet uit :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren